Nevím, co mám dělat - interupce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65385
5.3.12 07:26

Prosímtě promyslete to ještě jednou......
jsme si jistá,že to zvládnete :hug:
je to zázrak,že se vám to podařilo,tak to ber jako dar.....příště už to takhle být nemusí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
5.3.12 07:27

Ahojky, rozhodnutí je jen a jen na tobě.
Byla jsem ve stejné situaci. Akorát jsem nebyla na umělku. Nedplánovaně jsem otěhotněla a prostě jsem další mimi nechtěla. Syn hyperaktivní, manžel od rána do noci v opráci a o víkendu jen spal. Skoro všude kam se podívám tak dluhy. Byla jsem přesvědčená, že další mimi prostě nezvládneme a prostě jsem ho nechtěla (otěhotněla jsem přes HA) Když jsem těhu zjistila, mazala jsem ke gynDr., že prostě další nechci ať mi napíše žádanku do nemocnice. A když jsem viděla UTZ jak tam miminko plave, že prostě je to „moje“ naše mimí a, že ho miluju víc než si dokážu připustit a prostě na potrat jsem nešla. Teď mi tady leží 3m holčička a miluju jí nadevše a jsem ráda jak jsem se rozhodla. :hug:
A jak píšou holky, spoustu věcí podědí po starším sourozenci já jen nakoupila pár oblečků pro holčičky a jinak má vše po honzíkovi, taťka si našel lepší práci a zvládáme to jen tak tak ale zvládáme.Přestěhovali jsme se z bytu 2kk do pronajatého baráčku 3+1 se zahradou.

Ať se rozhodnete jak koliv držím pěstičky a myslím na Vás!!! :hug: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2303
5.3.12 07:30
Kamarádka měla rozdíl mezi dětmi přesně stejný. Druhorozená se narodila měsíc po narozeninách prvorozeného. Bylo to ze začátku hodně těžké, ale už se jí to vrací. Dětičky si nádherně rozumí, líp jak ti moji filištíni :lol: a už se dokonce těší na třetí.. prý už to bude pohodička :lol: .
A teda plně souhlasím s
bamba píše:
Promiň,ale já bych teda vyměnila nemocného pejska za zdravé miminko.Umělé oplodnění není zadarmo a teď,když se ve tvém věku zadařilo přirozeně,tak zvažuješ,že to dáš pryč?Kdyby ti bylo dvacet,tak se ani tolik nedivím,ale ve tvém věku. :nevim: Píšeš o financích,ale léčení psa stojí taky peníze.Omlouvám se za úpřimnost,ale docela jsi mě po ránu nadzvedla.

Radši bych dala pejska někomu kdo se o něj dobře postará. Finančně druhé dítě zas tak hůř nevýjde. Jediné co je náklad navíc jsou pleny. Brala bych mimi jako dar.. obzvláště ve tvém věku po těch předchozích zkušenostech s oplodněním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
5.3.12 07:30

Tohle je kontroverzní téma. Vždy vyvolá velice moc emocí. Každý člověk prostě musí posoudit zda je opravdu takový aby se dokázal zbavit dítěte, které za nic nemůže. Myslím si, že být těhotná je požehnání a také si myslím, že nikdo nemá právo někomu brát šanci na život. Víš jsi postavena před zkoušku, máš svobodnou vůli a je jen na tobě jestli obstojíš. Budu ted možná trošku ostrá, ale všechny důvody co jsi uvedla, nejsou důvody ale obyčejné vymluvy a strach. Píšeš: Bylo mi řečeno,že nemohu mít děti. Ted máš jedno dítě a čekáš další, no tak není tohle požehnání? Není to zázrak? Jsem si jistá, že jsi v duchu prosila o pomoc aby jsi mohla mít dítě. Ted jsi dostala šanci dokonce na druhé a ty se ho chceš zbavit? Opravdu chceš zahodit ten dar a příležitost co jsi dostala?
Já vím, že mě se to mluví, taky už další dítě nechci, ale kdyby se náhodou zadařilo, na potrat bych nešla nikdy, neunesla bych to pomyšlení, že jsem vzala šanci na život duši, která si mě s láskou a důvěrou vybrala.

Přeji ti, jen to dobré a věřím, že si to ještě rozmyslíš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2303
5.3.12 07:39
Lastkecka píše:
Tohle je kontroverzní téma. Vždy vyvolá velice moc emocí. Každý člověk prostě musí posoudit zda je opravdu takový aby se dokázal zbavit dítěte, které za nic nemůže. Myslím si, že být těhotná je požehnání a také si myslím, že nikdo nemá právo někomu brát šanci na život. Víš jsi postavena před zkoušku, máš svobodnou vůli a je jen na tobě jestli obstojíš. Budu ted možná trošku ostrá, ale všechny důvody co jsi uvedla, nejsou důvody ale obyčejné vymluvy a strach. Píšeš: Bylo mi řečeno,že nemohu mít děti. Ted máš jedno dítě a čekáš další, no tak není tohle požehnání? Není to zázrak? Jsem si jistá, že jsi v duchu prosila o pomoc aby jsi mohla mít dítě. Ted jsi dostala šanci dokonce na druhé a ty se ho chceš zbavit? Opravdu chceš zahodit ten dar a příležitost co jsi dostala?
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :pankac: pod toto se podepisuji :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1689
5.3.12 07:42
bamba píše:
Promiň,ale já bych teda vyměnila nemocného pejska za zdravé miminko.Umělé oplodnění není zadarmo a teď,když se ve tvém věku zadařilo přirozeně,tak zvažuješ,že to dáš pryč?Kdyby ti bylo dvacet,tak se ani tolik nedivím,ale ve tvém věku. :nevim: Píšeš o financích,ale léčení psa stojí taky peníze.Omlouvám se za úpřimnost,ale docela jsi mě po ránu nadzvedla.

Tak to mám stejně… Mám doma nemocného pejska… To mě taky dostalo. Ale beru to…
Druhé mimčo fakt není tak náročné a hlavně všechno zvládáš a umíš, nemáš takové stresy. Já se toho taky bála a jsem až překvapená, jaká je to pohodička. Najednou si připadám, že takhle to mělo být. Že teď jsme celá rodina… Nevím jak to popsat, ale ten pocit prostě mám. Takže se vůbec neboj, že to bude stejně náročné jako když se narodilo první. Doma budeš jen o rok déle a tvoje starší miminko bude mít parťáka pro celý život. A hlavně. Za dva roky si budou hrát spolu v pokojíčku a ty budeš mít ve finále víc času pro sebe než kdybys měla jedno. Prostě si spolu vyhrajou a nebudou potřebovat tvojí asistenci. Kámoška to tak má a nemůže si to teď vynachválit.
Pokud jsi potrat odsuzovala - budeš se tím užírat. Kolegyně z práce to prodělala - byla trochu dotlačena partnerem a už v okamžiku samotné akce by to nejradši celé vrátila, ale už bylo pozdě… Když se mi s tím svěřovala, tak plakala… To je můj názor. Přemlouvat někoho nemá cenu. Rozhodnutí je na tobě a mysli na své svědomí, s tím se budeš potom prát celý život. :srdce: :srdce: :srdce: :srdce:
Držím palce, ať v sobš najdeš tolik odvahy a síly a miminko si necháš. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
5.3.12 07:56

Mám doma 14m rošťáka. Zrovna ve čvrtek poté, co jsem ho konečně nasoukala do všech těch zimních věcí, jsem si říkala, že opravdu netuším, kde bych vzala čas ještě na případné novorozeně. Nadruhou stranu si myslím, že kdyby tahle situace nastala, tak bych se s tím prostě nějak poprala a péči o oba bych taky zvládla.
Osobně, já bych ho pryč nedala, kor když sis myslela, že nemůžeš mít děti. Ve tvém věku si myslím, že už další šance přijít nemusí, kor ta přirozené. Mohla by jsi si to hodně vyčítat. Dobře si to rozmysli!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
5.3.12 08:00

tohle si musíš rozhodnout sama, v každém případě podle mě je adopce blbost,protože žít s tím, že někde je tvoje dítě a ty ho nikdy neuvidíš, já bych tohle tedy nedala, pokud se na to necítíš, a nemáte na to finance, já bych na potrat šla, a ne si nechat za každou cenu dítě. Názory typu druhé dítě nic nestojí, to je přece kravina, co když to dítě bude mít jinou postavu, jiné pohlaví, co s oblečením po prvním, já mám taky dvě děti a druhý je kluk a po starší nemůže nosit skoro nic, a jak dál, až obě děti budou ve školce, platit 2× školný, ani škola není zadarmo, co kroužky, léky, když děti omarodí,, ro jsou náklady, se kterými je nutno počítat dopředu , a ne říct, druhé dítě nic nestojí. Rozhodni se s partnerem, a pokud to nejste schopni zvládnout, pak bych to řešila , tak jak uvažuješ hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
5.3.12 08:05

nehledě na to, že pokud nemáte peníze, tak vlastně ochudíš i to první dítě, protože mu nebudeš moc dopřát věci, které bys mu mohla koupit a neuděláš to, protože budeš mít druhé, mě zase naopak tohle přijde jako sobectví, hlavně, že budu mít dvě děti a čisté svědomí , hlavně mě tu neukamenujte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
5.3.12 08:08
romype píše:
tohle si musíš rozhodnout sama, v každém případě podle mě je adopce blbost,protože žít s tím, že někde je tvoje dítě a ty ho nikdy neuvidíš, já bych tohle tedy nedala, pokud se na to necítíš, a nemáte na to finance, já bych na potrat šla, a ne si nechat za každou cenu dítě. Názory typu druhé dítě nic nestojí, to je přece kravina, co když to dítě bude mít jinou postavu, jiné pohlaví, co s oblečením po prvním, já mám taky dvě děti a druhý je kluk a po starší nemůže nosit skoro nic, a jak dál, až obě děti budou ve školce, platit 2× školný, ani škola není zadarmo, co kroužky, léky, když děti omarodí,, ro jsou náklady, se kterými je nutno počítat dopředu , a ne říct, druhé dítě nic nestojí. Rozhodni se s partnerem, a pokud to nejste schopni zvládnout, pak bych to řešila , tak jak uvažuješ hodně štěstí.

když já pořád nechápu tu logiku „radši dítě zabít, než ho dát někomu jinýmu“ :oops: Navíc je předpoklad, že když děti půjdou do školky, začne pracovat, a ta finanční situace se zase o něco zlepší… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
5.3.12 08:12

Takže budeš radši spát peníze do nemocnýho psa?? 8o 8o no to mi hlava nebere promin.však sama musíš vědtě jaký zázrak to je a ty se ho chceš ta snadno vzdát?Lidé mají druhé dítě i v horších podmínkách,jeidná v čme bych já viděla problém je malej věkovej rozdíl to byhc já nedala s těma mýma závisláčkama budou i 2 roky docela záhul :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
5.3.12 08:17

pokud se může vrátit do práce po dětech, pak je to taky jiná otázka, to musí vědět zakladatelka, jenže člověk neví co bude zítra, natož co bude za 3 roky, až bude mít po rodičáku, pokud už dneska ví, že se nebude moci vrátit zpátky do práce, tak pak se jí nedivím. Bylo by jí 38, s dvouma malejma dětma, no myslím, že pokud nemá třeba hlídání, pak asi těžko něco sežene. I s tímto je nutno počítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
5.3.12 08:19

tak tohle zvaž a rothodnutí je jen na tobě, ale myslim si, že je to krásný, že se vám to takhle povedlo.. zvážila bych adopci.je tolik párů, který by za miminko dali nevim co a ty řešíš nemocnýho psa.. :zed: mno já nevim, píšu jen co si myslim nezlob se.. ať se rozhodneš dobře :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
5.3.12 08:23
romype píše:
pokud se může vrátit do práce po dětech, pak je to taky jiná otázka, to musí vědět zakladatelka, jenže člověk neví co bude zítra, natož co bude za 3 roky, až bude mít po rodičáku, pokud už dneska ví, že se nebude moci vrátit zpátky do práce, tak pak se jí nedivím. Bylo by jí 38, s dvouma malejma dětma, no myslím, že pokud nemá třeba hlídání, pak asi těžko něco sežene. I s tímto je nutno počítat.

no právě proto mi přijde krátkozraký jít teď na potrat, protože teď se máme blbě, když za tři roky se můžem mít mnohem líp… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
5.3.12 08:29

no já nevím, faktem je, že znám ženský, a chápu to, který by takhle dvě malé děti nedaly, nezvládly by to, a když ještě píše, že chlap je pořád pryč, no je to těžký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí