Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Anonymní píše:Gina108 píše:Nedávám přednost psovi,ale je to věc která tu prostě je a já jí musím taky řešit.To mám jako psa vyhodit na ulici?Když jsem nemohla otěhotnět všichni říkali kupte si psa,alespoň na to nebudete myslet.Né že bych na ně dala,ale prostě jsem si ho pořídila.Ona semnou prošla tím nejhorším a já jí teď mám za to vyhodit?Z takových co by to udělali je mi naromype píše:No a co? Furt to zní tak, že dá přednost nemocnýmu psovi před dítětem
zakladatelka nepíše, že bude rvát peníze do psa, píše, že ho musí nosit po schodech, a že mají dluhy. Takže tím, asi chtěla říct, že jako těhotná by ho nosit asi nemohla a co pak.Sry, já bych radši po schodech nosila další děcko než psa, kdybych tedy byla nucena si vybrat.
Tak si nechaj psa a „vyhod“ dieta. Co myslis, po potrate co s nim urobia?
Ja som v tomto asi strasne kruta, ale u mna mna clovek prednost. A potratit dieta aby prezil pes, alebo utratit psa aby prezilo dieta … co si vyberies?
Odhliadnuc od toho, ze psa hned utracat nemusis, mozes ho dat niekomu kto sa onho postara.
Anonymní píše:Hellik píše:Díky,opravdu zvažuji všechny možnosti.Rodiče poprosit opravdu nemůžu,sami nemají pomalu co jíst.Anonymní píše:Podle tvých příspěvků je vidět, že jsi chytrá holka… Je mi moc líto, že tohle musíš řešit…kate02 píše:Vůbec se neomlouvej.To je totiž právě o tom,že nikdo neví jak žiju a jaká jsem.S tím se ale musí počítat.Mohla bych tu vypsat ještě milion věcí proč přemýšlím o té interupci jako např nemocná mamka,zdravotní potíže a tak.Nechci ale, aby to opět vyznělo jako vymlouvání.Já bych doma klidně seděla pořád.Vlastně i sedím,protože ty finance opravdu nejsou a raději koupim něco malý než abych někam šla.Nestěžuju si,ani mi nevadí,že nikam nejdu,ráda trávim čas s malou.Anonymní píše:
Díky,za všechny vaše názory i když s některými nesouhlasím.
Do adopce bych opravdu jít nemohla.Přítel se taky bojí,že to finačně nezvládnem.Ono jak tu některé píšete,že druhé už moc nestojí,tak to není tak docela pravda.Málá byla od narození na UM a nesnesla nic jiného než Nutrilon.Krabice stojí 350 korun a ona jelikož je veliký jedlík,jí měla jen na pár dní.Už v té době to byl docela problém z financema.Za psa žádné peníze dávat nemusím,jde spíš o to jak ho s dvěma malýma dětma dojít vyvenčit.Já mám jen prostě strach,že nedokážu dát oboum co by si zasloužili.Nebudu moct jim nic koupit,nebudu moct s nima nikam jet.Jak jste některá psala,půjdu do práce a bude to lepší,ale potom ty děti budou do čtyř a tří let pořád jen doma,nebo venku před barákem.Možná jsou to pro vás jen výmluvy,ale pro mě je to hrozná představa.Nemoct jim dát a dopřát co si zaslouží.Já mám skoro tříletýho prcka a ke štěstí mu stačí, když ho nechám venku rejpat se klackem v zemi nebo na hřišti se hrabat v šutrech a lézt po prolízačkách…
Prostě já si tak do cca 5 - 6 let toho moc nepamatuju, dovolenou, na které jsme byli v mých 5 si pamatuju jen tak „mlhavě“, to, co bylo dřív v podstatě vůbec ne… Fakt bych se zamyslela, jestli jde v první řadě o ty děti a nebo o to, že se nechce sedět doma vám s přítelem…Podle mě ty malý děti to tolik neřeší, jestli někam jedou nebo ne…
Já bych se prostě nepřenesla přes to, že jen kvůli penězům se prcka „zbavím“
![]()
I kdybychom teď měli čekat třetího mrňouse…
(omlouvám se za to, že to píšu takhle hnusně…)
Hlavně se zkus vcítit do toho, jak ti bude potom… Aby jsi pak nebyla z toho ještě víc vyřízená… Ono je jiné o tom mluvit a pak to prožít.
A neda sa nejako zostahovat s rodicmi dohromady? Ja viem, nie je to jednoduche, hlavne s dlhmi, my mame len hypoteku a hoci o tom melieme uz dobre tri roky, stareho cloveka nepresadis, mamin brat by u nas asi umrel zialom. Ja ich teda chcem k sebe aby som ich mala „na ociach“, 80 rokov uz predsa len nie je sranda, ale ked si zoberies ze by ste vo vacsom byte platili jeden najom miesto dvoch, jedno inkaso miesto dvoch, varilo by sa pre styroch ludi miesto pre dvoch a dvoch, nevyslo by to lacnejsie? A tiez by sa brali peniaze z vacsej hromady …
Ale je zase pravda, ze v dnesnej dobe nie su ludia zvyknuti na viacgeneracne byvanie a skor si pojdete po krku ![]()
Tak toto je trapný názor o který zakladatelka určitě nestojí…
Ještě to není dítě, je to plod. Já teda taky nejsem zrovna zastáncem potratů, ale tyhle názory si běž prosím tě ventilovat někde jinde.
Navíc zakladatelka nepíše nic o tom, že chce potrat kvůli psovi…
Monca85 píše:
Tak toto je trapný názor o který zakladatelka určitě nestojí…
Ještě to není dítě, je to plod. Já teda taky nejsem zrovna zastáncem potratů, ale tyhle názory si běž prosím tě ventilovat někde jinde.
Navíc zakladatelka nepíše nic o tom, že chce potrat kvůli psovi…
Mne pride zase trapne nemozem vyhodit psa ale nemozem si dovolit dieta, lebo mam choreho psa. Ale koniec koncov, nech na ten potrat ide, je to len jej zivot a jej „este nie dieta, len plod“, ona s tym rozhodnutim bude musiet zit, nie ja.
Keby neblila na Ginin nazor, tak si kusnem do jazyka, ale jej bliti ma tak nejak … motivovalo.
ona ale o tom, že ji ten pes něco stojí neříkala, a taky bych svého nevyhodila, je to živý tvor…A nevím jak zakladatelku, ale mě pes stojí asi 300kč měsíčně za granule.
Opravdu tvůj názor je fajn, ale nech si ho, nikomu s ním nepomůžeš!
Monca85 píše:
ona ale o tom, že ji ten pes něco stojí neříkala, a taky bych svého nevyhodila, je to živý tvor…A nevím jak zakladatelku, ale mě pes stojí asi 300kč měsíčně za granule.
Opravdu tvůj názor je fajn, ale nech si ho, nikomu s ním nepomůžeš!
Ja som jej pisala aj, ze najlepsie riesenie by bolo zostahovat sa s rodicmi, jedni bez penazi, druhi bez penazi, ak by to klaplo, tak maju uspory z rozsahu … ak teda dokazu zit viac generacii dohromady
Aj s tym psom by jej pomohli.
A ona sice nehovorila ze ju pes stoji peniaze, ale ze ju stoji cas a namahu. Ten pes nechodi, musi ho nosit do schodov, a to nebude moct, ked bude nosit novorodenca. Takze ja som pochopila ze si vybera ci nosit psa, alebo mimino. Pes tu uz je, mimino len ako „moznost“. Ja osobne nie som proti potratom. Ak by mala niekedy v buducnosti vycitat tomu dietatu ze ho donosila a kvoli nemu sa musela vzdat toho, hentoho, onoho, a este aj psa, tak nech radsej na ten potrat ide … ak bude mat v buducnosti vycitky ze to uz nebola len „moznost“ ale rastuce mimino ktore ona zabila … ja si tu mozem pisat co chcem, mozete sa do mna obuvat ze jej to nepomoze, ale je to rozhodnutie s ktorym bude musiet zit ona. Uz do smrti. Myslim ze aj negativny nazor je pre nu prinosny, aj ked jej dvihne zlc. Pretoze aj ten zbytocny nazor ju moze jedneho dna napadnut, zvlast ked pes umrie, z dlhov sa vyhrabu a mozno rozhodnu pre dalsie mimino ktore sa nebude darit.
Crystal87 píše:monika32 píše:jenže kdo ví jak na tom bude za pár let to se tkahle brát nedákotě11 píše:Druhá strana mince ale je pozdější věk, když nebudou peníze na lyžák, kroužky, školu, nevím, je pak výhra mít sourozence?romype píše:Romype, promin, ale je tu pak i druhá otázka, neochudím to první dítě o sourozence? neochudím ho v jeho vývoji a ten faktor sourozence, o sourozeneckou lásku?
nehledě na to, že pokud nemáte peníze, tak vlastně ochudíš i to první dítě, protože mu nebudeš moc dopřát věci, které bys mu mohla koupit a neuděláš to, protože budeš mít druhé, mě zase naopak tohle přijde jako sobectví, hlavně, že budu mít dvě děti a čisté svědomí , hlavně mě tu neukamenujte.
Je mi smutno, že vše přepočítáváte na penízeV dnešní době je to fakt těžké nepřepočítávat na peníze, když je dnes úplně vše o penězích. Za nás byly kroužky zdarma, vše jsme na nich dostávali, školy zdarma a dnes?
stát se mžůe fakt cokoliv… a já na výlety se školou moc nejezdila ani na lyžák sice jsem na to měli ale já prostě nechtěla…a rozhodně mi to enchybí
anvíc pak zakladatelka bude v práci něco časem pokud nemá jisté míto určitě sežene ne?
Hele s těma lyžákama to není zase tak žhavý. Ve školce jet nemusí a na základce každej rok opravdu nejezdí. Lucka myslím pojede až ve třetí třídě. Malý děti výlety stejně většinou moc neocení. Třeba naše Ela, minulej rok jakýkoliv cestování nehrozilo, řvala a vztekala se, takže jsme stejně skončily u nás na hřišti, protože jsem na to neměla nervy.
Letos je to už dobrý, už se o všechno zajímá, hlavně už několik měsíců chodí, takže jí můžu vypustit, takže třeba do zologický budeme chodit letos asi celkem pravidelně.
Chtěla jsem tím říct, že děti nějaký výlety, kroužky ocení až daleko pozdějc, až tak od těch třech čtuřech let vejš.
Anetka_kvitecek píše:monika32 píše:Nehledě na práci… Já si o tom dnes povídala s rodiči. Vyprávěli mi, jak se dříve v jejich továrně dělalo od šesti, ale ženy s dětmi měly všechny právo na pracovní dobu od osmi. Aby si mohly dítka dát do školek a ve tři zase vzítkotě11 píše:Druhá strana mince ale je pozdější věk, když nebudou peníze na lyžák, kroužky, školu, nevím, je pak výhra mít sourozence?romype píše:Romype, promin, ale je tu pak i druhá otázka, neochudím to první dítě o sourozence? neochudím ho v jeho vývoji a ten faktor sourozence, o sourozeneckou lásku?
nehledě na to, že pokud nemáte peníze, tak vlastně ochudíš i to první dítě, protože mu nebudeš moc dopřát věci, které bys mu mohla koupit a neuděláš to, protože budeš mít druhé, mě zase naopak tohle přijde jako sobectví, hlavně, že budu mít dvě děti a čisté svědomí , hlavně mě tu neukamenujte.
Je mi smutno, že vše přepočítáváte na penízeV dnešní době je to fakt těžké nepřepočítávat na peníze, když je dnes úplně vše o penězích. Za nás byly kroužky zdarma, vše jsme na nich dostávali, školy zdarma a dnes?
. Nehájím komunismus, ale tohle zrovna bylo opravdu dobré. To dneska nikde nemáš
No jo tohle bylo fajn, ale soukromníka k tomu nedonutíš. Člověk je holt rád, že má práci.
Spíš je blbá otevírací doba školek, většina z nich končí ve tři, ve čtyři. Naše končila v pět, takže se to dalo stíhat i když bych dělala do čtyř.
ahoj, píšu anonym. Plně tě chápu, prožila jsem si totiž nedávno to samé, s tím, že děti mám dvě. Chránili jsme se, ale prostě se stalo. Nemáme dluhy a máme kde bydlet, přesto jsem z dětí tak unavená psychicky a fyzicky, že bych na to prostě neměla. Takže jsem se rozhodla pro potrat. Adopce tě zdeptá ještě mnohem víc, to si buď jistá, četla jsem si tu nějaké příběhy na internetu a měla jsem dost. Navíc okolí tě odsoudí dvojnásobně a budou tě probírat ještě dlouho. Nevím, v jakém jsi týdnu, ale já tě chápu a jsi odvážná, že si sem napsala. Já si netroufla. Jen tě chci upozornit, že potrat u nás ve velkém městě stojí 6tisíc a ještě žádost tisíc.
Anonymní píše:
Díky,za všechny vaše názory i když s některými nesouhlasím.
Do adopce bych opravdu jít nemohla.Přítel se taky bojí,že to finačně nezvládnem.Ono jak tu některé píšete,že druhé už moc nestojí,tak to není tak docela pravda.Málá byla od narození na UM a nesnesla nic jiného než Nutrilon.Krabice stojí 350 korun a ona jelikož je veliký jedlík,jí měla jen na pár dní.Už v té době to byl docela problém z financema.Za psa žádné peníze dávat nemusím,jde spíš o to jak ho s dvěma malýma dětma dojít vyvenčit.Já mám jen prostě strach,že nedokážu dát oboum co by si zasloužili.Nebudu moct jim nic koupit,nebudu moct s nima nikam jet.Jak jste některá psala,půjdu do práce a bude to lepší,ale potom ty děti budou do čtyř a tří let pořád jen doma,nebo venku před barákem.Možná jsou to pro vás jen výmluvy,ale pro mě je to hrozná představa.Nemoct jim dát a dopřát co si zaslouží.
Ani nevíš jak moc Ti závidím, že čekáš miminko. Děti jsou dar
Asi mám předpotopní názory, ale za války se také rodily děti a byl nedostatek. Druhá věc je ta, když chceš svým dětem něco dopřát a nemůžeš. Na jednu stranu ti rozumím na druhou ne. Já to mám tak a možná je to špatně- finančně na tom nejsme také nejlépe. Hypotéka, alimenty na manželova syna, dcerka a "mimi v bříšku,,. Nebudu radši jíst já sama nebo si nedám to co dám dětem. Miluji svou dceru a manželova syna a všichni se uskrovníme a na mimi se těšíme. Oblečení pro dceru pořizuji z druhé ruky a jsou to pěkné kousky za super ceny. Obuv kupuji novou. Je to tvé rozhodnutí, ale mysli srdcem
Držím Ti palečky, ať se rozhodněš jakkoliv ![]()
monika32 píše:Mě taky, zrovna jsem na toto téma zažertovala s tatínkem, taky nás malej stojí hodně peněz, ale naštěstí to nemusíme extra řešit, ale z mého pohledu není miminko levnou záležitostí
Mě tedy přijde drahé i to mimi:-). UM, plíny, calgely, kaše, čaje,zdrav. nezávadné lahvičky, hrníčky, oblečení, boty…kočár,židlička, autosedajdy,hrazdička, kolotoč, didakt. hračky, postýlky, monitor dechu, chůvičky…
Hmm tak já většinu těch krámů vůbec nepotřebovala. Jediný, co jsem měla byl monitor dechu. Lahvičky jsem měla po Lucce, postýlku v njehorším taky, sice nebyla nic moc, ale posloužila by. hračky nejsou zase tak důležitý, nakonec si to mimino stejně nejvíc vyhraje s jednou dečkou a zbytek ignoruje (naše Ela). všechno člověk nemusí mít nej značkový nebo se to sehnat použitý. Blbý je to kojení, pokud člověk nemůže, tak UM hodně lezou do peněz, hlavně ten Nutrilon.
MarketaJ píše:Hmm tak já většinu těch krámů vůbec nepotřebovala. Jediný, co jsem měla byl monitor dechu. Lahvičky jsem měla po Lucce, postýlku v njehorším taky, sice nebyla nic moc, ale posloužila by. hračky nejsou zase tak důležitý, nakonec si to mimino stejně nejvíc vyhraje s jednou dečkou a zbytek ignoruje (naše Ela). všechno člověk nemusí mít nej značkový nebo se to sehnat použitý. Blbý je to kojení, pokud člověk nemůže, tak UM hodně lezou do peněz, hlavně ten Nutrilon.monika32 píše:Mě taky, zrovna jsem na toto téma zažertovala s tatínkem, taky nás malej stojí hodně peněz, ale naštěstí to nemusíme extra řešit, ale z mého pohledu není miminko levnou záležitostí
Mě tedy přijde drahé i to mimi:-). UM, plíny, calgely, kaše, čaje,zdrav. nezávadné lahvičky, hrníčky, oblečení, boty…kočár,židlička, autosedajdy,hrazdička, kolotoč, didakt. hračky, postýlky, monitor dechu, chůvičky…Samozřejmě že se to vyváží tím drobečkem, to je jasné
Tak každé dítě není jako vaše Ela.
Náš si vyhraje s každou hračkou, hlavně interaktivní a ty jsou drahé. Kdyby neměl spoustu hraček, zblázním se, potřebuje stále nové a nové hračky, nové podněty.. Taky mu nechci kupovat nejlevnější jídla apod… U dcery ve škole je holka, má 2 sourozence a je to chudák dítě, jakmile je nějaký výlet či něco, co stojí i blbou dvacku, tato holčička a celá třída vědí, že nepojede, nemaj na to, jojo, to je pak výhra mít sourozence a živořit na hraně. Mě se to nelíbí a není to fér vůči těm dětem, ale nikomu neříkám, že nemá mít X dětí, jen schvaluju zakladatelčiny úvahy.
monika32 píše:Tak každé dítě není jako vaše Ela.MarketaJ píše:Hmm tak já většinu těch krámů vůbec nepotřebovala. Jediný, co jsem měla byl monitor dechu. Lahvičky jsem měla po Lucce, postýlku v njehorším taky, sice nebyla nic moc, ale posloužila by. hračky nejsou zase tak důležitý, nakonec si to mimino stejně nejvíc vyhraje s jednou dečkou a zbytek ignoruje (naše Ela). všechno člověk nemusí mít nej značkový nebo se to sehnat použitý. Blbý je to kojení, pokud člověk nemůže, tak UM hodně lezou do peněz, hlavně ten Nutrilon.monika32 píše:Mě taky, zrovna jsem na toto téma zažertovala s tatínkem, taky nás malej stojí hodně peněz, ale naštěstí to nemusíme extra řešit, ale z mého pohledu není miminko levnou záležitostí
Mě tedy přijde drahé i to mimi:-). UM, plíny, calgely, kaše, čaje,zdrav. nezávadné lahvičky, hrníčky, oblečení, boty…kočár,židlička, autosedajdy,hrazdička, kolotoč, didakt. hračky, postýlky, monitor dechu, chůvičky…Samozřejmě že se to vyváží tím drobečkem, to je jasné
Náš si vyhraje s každou hračkou, hlavně interaktivní a ty jsou drahé. Kdyby neměl spoustu hraček, zblázním se, potřebuje stále nové a nové hračky, nové podněty.. Taky mu nechci kupovat nejlevnější jídla apod… U dcery ve škole je holka, má 2 sourozence a je to chudák dítě, jakmile je nějaký výlet či něco, co stojí i blbou dvacku, tato holčička a celá třída vědí, že nepojede, nemaj na to, jojo, to je pak výhra mít sourozence a živořit na hraně. Mě se to nelíbí a není to fér vůči těm dětem, ale nikomu neříkám, že nemá mít X dětí, jen schvaluju zakladatelčiny úvahy.
ty zakladatelčiny jsou OK, pokud bude řešit, ochranu, že nechce otěhotnět… ale v okamžiku, kdy je těhotná, podle mě nejde už jen o ni…
My jsme taky do jisté míry po prvním prckovi spolíhali na to, že on byl jen ta náhoda, co se občas stane a ochranu jsme prostě neřešili, protože jsme nepočítali s tím, že se druhej prcek povede (tolik náhod najednou…) a ono ejhle… ![]()
Na tohle se prostě má myslet dřív…
a ne to řešit, až když ženská otěhotní…
Třeba nejede na výlet, ale je šťastná, že má sourozence a je jim spolu dobře. U nás ve školce je taky jeden, co nejezdí do solný jeskyně, ale pak pro něj přijde maminka se třemi bráchy a jsou prostě tak roztomilý a i když jsou asi socky, jsou šťastní. Tím nechci rozhodně říkat zakladatelce, ať si dítě nechá, ale o penězích to není. Mě spíš ty dvě děti vysávají fyzicky a psychicky
takže jestli se na ně necítí, má mojí podporu.
Nelluška píše:
Třeba nejede na výlet, ale je šťastná, že má sourozence a je jim spolu dobře. U nás ve školce je taky jeden, co nejezdí do solný jeskyně, ale pak pro něj přijde maminka se třemi bráchy a jsou prostě tak roztomilý a i když jsou asi socky, jsou šťastní. Tím nechci rozhodně říkat zakladatelce, ať si dítě nechá, ale o penězích to není. Mě spíš ty dvě děti vysávají fyzicky a psychickytakže jestli se na ně necítí, má mojí podporu.
Není právě šťastná, ne opravdu ji to, že má sourozence netěší. Často holka doma říká, jak brečí, že kdyby jich nebylo tolik, měli by peníze…Člověk by měl mít tolik dětí, kolik je schopen zabezpečit, ne živořit..
Právě že zakladatelka píše, že se na další dítě necítí ani po této stránce… Ani psychicky, ani fyzicky…Já bych právě další dítě nechtěla proto, že bych to nedala po této stránce. Proto zakladatelku chápu ![]()