Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Anetka_kvitecek píše:monika32 píše:Mě tedy přijde drahé i to mimi:-). UM, plíny, calgely, kaše, čaje,zdrav. nezávadné lahvičky, hrníčky, oblečení, boty…kočár,židlička, autosedajdy,hrazdička, kolotoč, didakt. hračky, postýlky, monitor dechu, chůvičky…kotě11 píše:Druhá strana mince ale je pozdější věk, když nebudou peníze na lyžák, kroužky, školu, nevím, je pak výhra mít sourozence?romype píše:Romype, promin, ale je tu pak i druhá otázka, neochudím to první dítě o sourozence? neochudím ho v jeho vývoji a ten faktor sourozence, o sourozeneckou lásku?
nehledě na to, že pokud nemáte peníze, tak vlastně ochudíš i to první dítě, protože mu nebudeš moc dopřát věci, které bys mu mohla koupit a neuděláš to, protože budeš mít druhé, mě zase naopak tohle přijde jako sobectví, hlavně, že budu mít dvě děti a čisté svědomí , hlavně mě tu neukamenujte.
Je mi smutno, že vše přepočítáváte na penízeV dnešní době je to fakt těžké nepřepočítávat na peníze, když je dnes úplně vše o penězích. Za nás byly kroužky zdarma, vše jsme na nich dostávali, školy zdarma a dnes?
Anonymní píše:Ano a takto uvažovat je jen správně. Bohužel takto uvažuje jen málo lidí a pak se ocitají ve velmi těžké finanční situaci a děti pak živoří. Ono je to lehké, mimino se utáhnout dá, ale později? 2 krát školka, děti stále nemocné, to pak o takovou matku taky všude nestojej, pak škola a to jsou již dost velké výdaje, tábory a pod. Pro mě to nejsou výmluvy,. ale správné úvahy. Život je holt fakt těžkej. Rozhodni se dobře, tak ať nemusíš nikdy litovat
Díky,za všechny vaše názory i když s některými nesouhlasím.
Do adopce bych opravdu jít nemohla.Přítel se taky bojí,že to finačně nezvládnem.Ono jak tu některé píšete,že druhé už moc nestojí,tak to není tak docela pravda.Málá byla od narození na UM a nesnesla nic jiného než Nutrilon.Krabice stojí 350 korun a ona jelikož je veliký jedlík,jí měla jen na pár dní.Už v té době to byl docela problém z financema.Za psa žádné peníze dávat nemusím,jde spíš o to jak ho s dvěma malýma dětma dojít vyvenčit.Já mám jen prostě strach,že nedokážu dát oboum co by si zasloužili.Nebudu moct jim nic koupit,nebudu moct s nima nikam jet.Jak jste některá psala,půjdu do práce a bude to lepší,ale potom ty děti budou do čtyř a tří let pořád jen doma,nebo venku před barákem.Možná jsou to pro vás jen výmluvy,ale pro mě je to hrozná představa.Nemoct jim dát a dopřát co si zaslouží.
Mě druhý mimino zas tak drahý nepřijde… kojím, takže UM neřešíme, calgel jsme nepoužívali ani u jednoho, kaše se nemusí dělat jen ty „hotový“, lahvičky, hrníéčky, oblečení, kočár, hrazdička, kolotoč, hračky, postýlka… to všechno má mladší po tom prvním. Jediný, co je „navíc“ jsou ty plíny… Největší investice je první dítko, pak už se to uklepe…
Pak jsou větší výdaje, až jsou děti starší kvůli těm kroužkům a tak, ale to zas už je možnost pracovat… ![]()
romype píše:Anonymní píše:Bokovku to zní krásně, já si hned představila milenku![]()
![]()
Že jsem si říkala, jak jim to pomůže
Taky jsem si říkala, k čemu jim bude manželova milenka. ![]()
Jak někdo psal - že k čemu bude sourozenec, když nebude moct jet na lyžák. Já jsem jedináček. Naši nechtěli druhý. Já teda bych radši nejela na tábory a měla sestru nebo bráchu. Trpím tím celý život a celou dobu mi někdo chyběl. Není to dávno, co jsem se dozvěděla, že jsem sourozence mít mohla..... Tohle je asi jediná věc, kterou rodičům nikdy neodpustím. Píšu anonym. Je tu pár lidiček, které mě znají.
V té době naši taky zvažovali každou kačku. Paradoxně teď jsou na tom moc dobře - po fin. stránce.
My sami jsme si řekli, že na dovču s dětma jezdit nebudeme. Jezdíme jen po ČR. Hodněkrát jedeme na návštěvu a oni potom zase k nám. Otázka je, jak špatně na tom jste, ale pokud řešíš, že se dítě 5 let nikam nepodívá, asi to nebude tak hrozný. Jako rozhodnout se mít jedno dítě je jedna věc, ale druhá je, co dělat, když přijde nečekaně další. Co rodina? Třeba by vám fin. pomohli.
Já nevím, v jaké jsi situaci, ale možná bych zkusila i pomoc z venku. Třeba jak jsou ty organizace jak vyhlašují osobní bankrot. Třeba by ti dokázali pomoct - konsolidace půjček, odklad splátek na dobu až budeš pracovat. Třeba mají nějaký páky na banky.
A jak jseš rozhodlá ty? Píšeš, že manžel se bojí, že to nezvládnete… Ty zvažuješ, že to zkusíš, nebo jsi víceméně rozhodnutá? Třeba je to padesát na padesát, nebo spíš 90 na 10? na tohle má každej názor jinej, znám i takový, kteří sice sourozenci jsou, ale nestýkají se a je jich určitě dost, takže to taky není podle mě argument, a pořídit si dítě s tím, že rodina by mohla finančně vypomoct? Tohle je taky docela sobecký názor, pořídit si druhé dítě na úkor rodičů?tak o sobeckosti nepiš. Tobě nepřijde sobecký jít na potrat, ale přijde ti sobecký poprosit rodiče pomoc? Třeba zrovna ti rodiče radši dají peníze aby nemusela jít na potrat. Pochopila bych, že je sobecký jít za rodičema, že chcete druhý dítě a ať dají peníze. Ale pokud jsem už v nějaké situaci, snažím se jí řešit. Pokud nemůžu sehnat peníze jinde, tak kam jinam jít. Já to beru podle sebe. Kdyby moje dcera tohle řešila, rozhodně jí budu chtít pomoct i na úkor sebe. V určitých životních situacích mi přijde celkem normální poprosit o pomoc. Pro mě je teda daleko sobečtější dát dítě pryč. Ale to píšu o sobě. Rozhodně neodsuzuji autorku. Jen chci ukázat další cestu.
romype píše:Anonymní píše:Bokovku to zní krásně, já si hned představila milenku![]()
![]()
Že jsem si říkala, jak jim to pomůže
Taky jsem si říkala, k čemu jim bude manželova milenka. ![]()
Jak někdo psal - že k čemu bude sourozenec, když nebude moct jet na lyžák. Já jsem jedináček. Naši nechtěli druhý. Já teda bych radši nejela na tábory a měla sestru nebo bráchu. Trpím tím celý život a celou dobu mi někdo chyběl. Není to dávno, co jsem se dozvěděla, že jsem sourozence mít mohla..... Tohle je asi jediná věc, kterou rodičům nikdy neodpustím. Píšu anonym. Je tu pár lidiček, které mě znají.
V té době naši taky zvažovali každou kačku. Paradoxně teď jsou na tom moc dobře - po fin. stránce.
My sami jsme si řekli, že na dovču s dětma jezdit nebudeme. Jezdíme jen po ČR. Hodněkrát jedeme na návštěvu a oni potom zase k nám. Otázka je, jak špatně na tom jste, ale pokud řešíš, že se dítě 5 let nikam nepodívá, asi to nebude tak hrozný. Jako rozhodnout se mít jedno dítě je jedna věc, ale druhá je, co dělat, když přijde nečekaně další. Co rodina? Třeba by vám fin. pomohli.
Já nevím, v jaké jsi situaci, ale možná bych zkusila i pomoc z venku. Třeba jak jsou ty organizace jak vyhlašují osobní bankrot. Třeba by ti dokázali pomoct - konsolidace půjček, odklad splátek na dobu až budeš pracovat. Třeba mají nějaký páky na banky.
A jak jseš rozhodlá ty? Píšeš, že manžel se bojí, že to nezvládnete… Ty zvažuješ, že to zkusíš, nebo jsi víceméně rozhodnutá? Třeba je to padesát na padesát, nebo spíš 90 na 10? na tohle má každej názor jinej, znám i takový, kteří sice sourozenci jsou, ale nestýkají se a je jich určitě dost, takže to taky není podle mě argument, a pořídit si dítě s tím, že rodina by mohla finančně vypomoct? Tohle je taky docela sobecký názor, pořídit si druhé dítě na úkor rodičů?Nejsem vůbec rozhodnutá.V jednu chvilku si říkám půjdu,pak zase že ne a tak pořád dokola.Zítra jdu k doktorce,toho se taky dost bojim.
Anonymní píše:kate02 píše:Vůbec se neomlouvej.To je totiž právě o tom,že nikdo neví jak žiju a jaká jsem.S tím se ale musí počítat.Mohla bych tu vypsat ještě milion věcí proč přemýšlím o té interupci jako např nemocná mamka,zdravotní potíže a tak.Nechci ale, aby to opět vyznělo jako vymlouvání.Já bych doma klidně seděla pořád.Vlastně i sedím,protože ty finance opravdu nejsou a raději koupim něco malý než abych někam šla.Nestěžuju si,ani mi nevadí,že nikam nejdu,ráda trávim čas s malou.Anonymní píše:
Do adopce bych opravdu jít nemohla.Přítel se taky bojí,že to finačně nezvládnem.Ono jak tu některé píšete,že druhé už moc nestojí,tak to není tak docela pravda.Málá byla od narození na UM a nesnesla nic jiného než Nutrilon.Krabice stojí 350 korun a ona jelikož je veliký jedlík,jí měla jen na pár dní.Už v té době to byl docela problém z financema.Za psa žádné peníze dávat nemusím,jde spíš o to jak ho s dvěma malýma dětma dojít vyvenčit.Já mám jen prostě strach,že nedokážu dát oboum co by si zasloužili.Nebudu moct jim nic koupit,nebudu moct s nima nikam jet.Jak jste některá psala,půjdu do práce a bude to lepší,ale potom ty děti budou do čtyř a tří let pořád jen doma,nebo venku před barákem.Možná jsou to pro vás jen výmluvy,ale pro mě je to hrozná představa.Nemoct jim dát a dopřát co si zaslouží.Já mám skoro tříletýho prcka a ke štěstí mu stačí, když ho nechám venku rejpat se klackem v zemi nebo na hřišti se hrabat v šutrech a lézt po prolízačkách…
Prostě já si tak do cca 5 - 6 let toho moc nepamatuju, dovolenou, na které jsme byli v mých 5 si pamatuju jen tak „mlhavě“, to, co bylo dřív v podstatě vůbec ne… Fakt bych se zamyslela, jestli jde v první řadě o ty děti a nebo o to, že se nechce sedět doma vám s přítelem…Podle mě ty malý děti to tolik neřeší, jestli někam jedou nebo ne…
Já bych se prostě nepřenesla přes to, že jen kvůli penězům se prcka „zbavím“
![]()
I kdybychom teď měli čekat třetího mrňouse…
(omlouvám se za to, že to píšu takhle hnusně…)
Podle tvých příspěvků je vidět, že jsi chytrá holka… Je mi moc líto, že tohle musíš řešit…
Hlavně se zkus vcítit do toho, jak ti bude potom… Aby jsi pak nebyla z toho ještě víc vyřízená… Ono je jiné o tom mluvit a pak to prožít.
Anonymní píše:kate02 píše:Vůbec se neomlouvej.To je totiž právě o tom,že nikdo neví jak žiju a jaká jsem.S tím se ale musí počítat.Mohla bych tu vypsat ještě milion věcí proč přemýšlím o té interupci jako např nemocná mamka,zdravotní potíže a tak.Nechci ale, aby to opět vyznělo jako vymlouvání.Já bych doma klidně seděla pořád.Vlastně i sedím,protože ty finance opravdu nejsou a raději koupim něco malý než abych někam šla.Nestěžuju si,ani mi nevadí,že nikam nejdu,ráda trávim čas s malou.Anonymní píše:
Do adopce bych opravdu jít nemohla.Přítel se taky bojí,že to finačně nezvládnem.Ono jak tu některé píšete,že druhé už moc nestojí,tak to není tak docela pravda.Málá byla od narození na UM a nesnesla nic jiného než Nutrilon.Krabice stojí 350 korun a ona jelikož je veliký jedlík,jí měla jen na pár dní.Už v té době to byl docela problém z financema.Za psa žádné peníze dávat nemusím,jde spíš o to jak ho s dvěma malýma dětma dojít vyvenčit.Já mám jen prostě strach,že nedokážu dát oboum co by si zasloužili.Nebudu moct jim nic koupit,nebudu moct s nima nikam jet.Jak jste některá psala,půjdu do práce a bude to lepší,ale potom ty děti budou do čtyř a tří let pořád jen doma,nebo venku před barákem.Možná jsou to pro vás jen výmluvy,ale pro mě je to hrozná představa.Nemoct jim dát a dopřát co si zaslouží.Já mám skoro tříletýho prcka a ke štěstí mu stačí, když ho nechám venku rejpat se klackem v zemi nebo na hřišti se hrabat v šutrech a lézt po prolízačkách…
Prostě já si tak do cca 5 - 6 let toho moc nepamatuju, dovolenou, na které jsme byli v mých 5 si pamatuju jen tak „mlhavě“, to, co bylo dřív v podstatě vůbec ne… Fakt bych se zamyslela, jestli jde v první řadě o ty děti a nebo o to, že se nechce sedět doma vám s přítelem…Podle mě ty malý děti to tolik neřeší, jestli někam jedou nebo ne…
![]()
já když jsem zjistila, že čekáme druhýho prcka, měl manžel nastupovat do nové práce, takže nic moc jistýho, mamce našli rakovinu, vlastní bydlení v nedohlednu…
A kdybych se měla rozhodovat znovu nebo se podařilo nějakým zázrakem třetí, na potrat bych nešla.. ![]()
Hellik píše:Anonymní píše:Podle tvých příspěvků je vidět, že jsi chytrá holka… Je mi moc líto, že tohle musíš řešit…kate02 píše:Vůbec se neomlouvej.To je totiž právě o tom,že nikdo neví jak žiju a jaká jsem.S tím se ale musí počítat.Mohla bych tu vypsat ještě milion věcí proč přemýšlím o té interupci jako např nemocná mamka,zdravotní potíže a tak.Nechci ale, aby to opět vyznělo jako vymlouvání.Já bych doma klidně seděla pořád.Vlastně i sedím,protože ty finance opravdu nejsou a raději koupim něco malý než abych někam šla.Nestěžuju si,ani mi nevadí,že nikam nejdu,ráda trávim čas s malou.Anonymní píše:
![]()
Hlavně se zkus vcítit do toho, jak ti bude potom… Aby jsi pak nebyla z toho ještě víc vyřízená… Ono je jiné o tom mluvit a pak to prožít.
Díky,opravdu zvažuji všechny možnosti.Rodiče poprosit opravdu nemůžu,sami nemají pomalu co jíst.
a ještě jak jsi psala, že mamka je nemocná… Mojí mamce třeba pomohlo to, že věděla, že jsem těhotná, chtěla bojovat i kvůli tomu nenarozenýmu prckovi (termín porodu vyšel na její narozky, i když nakonec si prcek chvilku ještě počkal
) i kvůli tomu, kterýho už máme…
Prostě si říkala, že i kvůli nim tu léčbu musí zvládnout… ![]()
Milá zakladatelko, nejradši bych ti napsala, nechoď! Nějak se to dá určitě zvládnout! Ale já v tvé situaci nejsem, neznám tě a jen ty sama víš, co to pro vás znamená. Je to nazáviděníhodná situace.
kolik máš času na rozhodnutí? Zkuste to s partnerem probrat do všech podrobností, i po té finanční stránce, rozepsat si to, zkuste kontaktovat finančního poradce, často dokáží dluhy smrsknout dohromady a trochu ušetřit.
Hlavně si zkus představit, jak se po tom zákroku budeš cítit - i když se to moc nedá. Také jestli chcete ještě někdy další dítko.
I ty další komplikace - napiš si to všechno na papír a zkus si ke každému najít nějaké řešení, i třeba nesmyslené, nebo víc variant.
Promyslet strategii, jak to doma pořešit, jak pořešit bez výtahu a jiné praktické záležitosti.
Třeba to trochu pomůže v rozhodování…
držím palce, aby si se rozhodla pro vás co nejlépe! ![]()
kate02 píše:Anetka_kvitecek píše:Mě druhý mimino zas tak drahý nepřijde… kojím, takže UM neřešíme, calgel jsme nepoužívali ani u jednoho, kaše se nemusí dělat jen ty „hotový“, lahvičky, hrníéčky, oblečení, kočár, hrazdička, kolotoč, hračky, postýlka… to všechno má mladší po tom prvním. Jediný, co je „navíc“ jsou ty plíny… Největší investice je první dítko, pak už se to uklepe…monika32 píše:Mě tedy přijde drahé i to mimi:-). UM, plíny, calgely, kaše, čaje,zdrav. nezávadné lahvičky, hrníčky, oblečení, boty…kočár,židlička, autosedajdy,hrazdička, kolotoč, didakt. hračky, postýlky, monitor dechu, chůvičky…kotě11 píše:Druhá strana mince ale je pozdější věk, když nebudou peníze na lyžák, kroužky, školu, nevím, je pak výhra mít sourozence?romype píše:Romype, promin, ale je tu pak i druhá otázka, neochudím to první dítě o sourozence? neochudím ho v jeho vývoji a ten faktor sourozence, o sourozeneckou lásku?
nehledě na to, že pokud nemáte peníze, tak vlastně ochudíš i to první dítě, protože mu nebudeš moc dopřát věci, které bys mu mohla koupit a neuděláš to, protože budeš mít druhé, mě zase naopak tohle přijde jako sobectví, hlavně, že budu mít dvě děti a čisté svědomí , hlavně mě tu neukamenujte.
Je mi smutno, že vše přepočítáváte na penízeV dnešní době je to fakt těžké nepřepočítávat na peníze, když je dnes úplně vše o penězích. Za nás byly kroužky zdarma, vše jsme na nich dostávali, školy zdarma a dnes?
Anonymní píše:Ano a takto uvažovat je jen správně. Bohužel takto uvažuje jen málo lidí a pak se ocitají ve velmi těžké finanční situaci a děti pak živoří. Ono je to lehké, mimino se utáhnout dá, ale později? 2 krát školka, děti stále nemocné, to pak o takovou matku taky všude nestojej, pak škola a to jsou již dost velké výdaje, tábory a pod. Pro mě to nejsou výmluvy,. ale správné úvahy. Život je holt fakt těžkej. Rozhodni se dobře, tak ať nemusíš nikdy litovat
Do adopce bych opravdu jít nemohla.Přítel se taky bojí,že to finačně nezvládnem.Ono jak tu některé píšete,že druhé už moc nestojí,tak to není tak docela pravda.Málá byla od narození na UM a nesnesla nic jiného než Nutrilon.Krabice stojí 350 korun a ona jelikož je veliký jedlík,jí měla jen na pár dní.Už v té době to byl docela problém z financema.Za psa žádné peníze dávat nemusím,jde spíš o to jak ho s dvěma malýma dětma dojít vyvenčit.Já mám jen prostě strach,že nedokážu dát oboum co by si zasloužili.Nebudu moct jim nic koupit,nebudu moct s nima nikam jet.Jak jste některá psala,půjdu do práce a bude to lepší,ale potom ty děti budou do čtyř a tří let pořád jen doma,nebo venku před barákem.Možná jsou to pro vás jen výmluvy,ale pro mě je to hrozná představa.Nemoct jim dát a dopřát co si zaslouží.Pak jsou větší výdaje, až jsou děti starší kvůli těm kroužkům a tak, ale to zas už je možnost pracovat…
Chjo, když každej na to kojo nemá štěstí… a kašičky děláš doma jak? No a calgely u nás nutnost, zuby zlobí
.
kate02 píše:
a ještě jak jsi psala, že mamka je nemocná… Mojí mamce třeba pomohlo to, že věděla, že jsem těhotná, chtěla bojovat i kvůli tomu nenarozenýmu prckovi (termín porodu vyšel na její narozky, i když nakonec si prcek chvilku ještě počkal) i kvůli tomu, kterýho už máme…
Prostě si říkala, že i kvůli nim tu léčbu musí zvládnout…
Je mi líto co čím si musí tvoje mamka projít.Ta moje je v invalidním důchodu.Má nemocné srdce a já jí musím dost pomáhat.To je ale jedno,zase si jen řeknete,další výmluva.
Anonymní píše:kate02 píše:Je mi líto co čím si musí tvoje mamka projít.Ta moje je v invalidním důchodu.Má nemocné srdce a já jí musím dost pomáhat.To je ale jedno,zase si jen řeknete,další výmluva.
a ještě jak jsi psala, že mamka je nemocná… Mojí mamce třeba pomohlo to, že věděla, že jsem těhotná, chtěla bojovat i kvůli tomu nenarozenýmu prckovi (termín porodu vyšel na její narozky, i když nakonec si prcek chvilku ještě počkal) i kvůli tomu, kterýho už máme…
To přeci tady holky nepíšou. Jen se ti snaží ukázat, jak by se to dalo řešit. Každá jsme jiná. Zkus radu od SUIK. Vypni emimino, akorát to za chvilku spadne zase do obhajování sama sebe a útočení jiných na tebe. Mám takovej pocit, že takhle končí každá diskuze tohoto typu.
Bude tě to zbytečně stresovat. Dejte si třeba dva dny přemýšlení, zapisujte si vše, co vás napadne a potom si v klidu sedněte a rozeberte to.
přeju hodně štěstí s rozhodováním..pamatuj si, že jednou ti určitě nevyčte, že je na světě, i když trochu chudší…
Anetka_kvitecek píše:kate02 píše:Chjo, když každej na to kojo nemá štěstí… a kašičky děláš doma jak? No a calgely u nás nutnost, zuby zlobíAnetka_kvitecek píše:Mě druhý mimino zas tak drahý nepřijde… kojím, takže UM neřešíme, calgel jsme nepoužívali ani u jednoho, kaše se nemusí dělat jen ty „hotový“, lahvičky, hrníéčky, oblečení, kočár, hrazdička, kolotoč, hračky, postýlka… to všechno má mladší po tom prvním. Jediný, co je „navíc“ jsou ty plíny… Největší investice je první dítko, pak už se to uklepe…monika32 píše:Mě tedy přijde drahé i to mimi:-). UM, plíny, calgely, kaše, čaje,zdrav. nezávadné lahvičky, hrníčky, oblečení, boty…kočár,židlička, autosedajdy,hrazdička, kolotoč, didakt. hračky, postýlky, monitor dechu, chůvičky…kotě11 píše:Druhá strana mince ale je pozdější věk, když nebudou peníze na lyžák, kroužky, školu, nevím, je pak výhra mít sourozence?romype píše:Romype, promin, ale je tu pak i druhá otázka, neochudím to první dítě o sourozence? neochudím ho v jeho vývoji a ten faktor sourozence, o sourozeneckou lásku?
Do adopce bych opravdu jít nemohla.Přítel se taky bojí,že to finačně nezvládnem.Ono jak tu některé píšete,že druhé už moc nestojí,tak to není tak docela pravda.Málá byla od narození na UM a nesnesla nic jiného než Nutrilon.Krabice stojí 350 korun a ona jelikož je veliký jedlík,jí měla jen na pár dní.Už v té době to byl docela problém z financema.Za psa žádné peníze dávat nemusím,jde spíš o to jak ho s dvěma malýma dětma dojít vyvenčit.Já mám jen prostě strach,že nedokážu dát oboum co by si zasloužili.Nebudu moct jim nic koupit,nebudu moct s nima nikam jet.Jak jste některá psala,půjdu do práce a bude to lepší,ale potom ty děti budou do čtyř a tří let pořád jen doma,nebo venku před barákem.Možná jsou to pro vás jen výmluvy,ale pro mě je to hrozná představa.Nemoct jim dát a dopřát co si zaslouží.Pak jsou větší výdaje, až jsou děti starší kvůli těm kroužkům a tak, ale to zas už je možnost pracovat…
.
Normálně z rýže, mouky se dají v pohodě udělat…
Sice to trvá dýl, ale zase to je o dost levnější, no…
Ale já se teda přiznám, že starší měl kašičky jen minimálně (nedělaly mu dobře na břicho) a mladší kaši taky ještě neměl…
Podle mě to taky není tak úplně nutnost je dětem dávat, zvlášť pokud dobře přibíraj… ![]()
Anonymní píše:kate02 píše:Je mi líto co čím si musí tvoje mamka projít.Ta moje je v invalidním důchodu.Má nemocné srdce a já jí musím dost pomáhat.To je ale jedno,zase si jen řeknete,další výmluva.
Není to výmluva, mě taky v tom těhotenství štvalo, že po chemoterapii jí nemůžu pořádně pomoct, i když jsem se snažila.. Ale stejně mi pořád dal víc zabrat ten starší prcek, než to, že jsem byla těhotná…
Ono ať chceš nebo ne, tak se ta možnost pomáhat bude postupně o něco snižovat i kvůli tomu jednomu dítku… ![]()
Nevím no… Já bych v tomhle ohledu prostě byla sobec. V úvodním příspěvku jsi psala, žes vždycky byla proti potratům, že se stydíš, že o něm vůbec uvažuješ… A s takovejma úvahama mi přijde, že se potom budeš jen trápit, žes dala mimčo pryč, protože si nemyslím, že bys byla schopná se vnitřně smířit s tím, žes na ten potrat šla (ale možná to taky bude jinak… )
Podle mě pokud už na něj někdo jde, měl by být na 100% rozhodnutej, že to fakt chce, ne že ho do toho tlačí kdokoliv nebo cokoliv… ![]()