Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dojděte si na kožní. Čím dříve to budete řešit, tím lépe. Teď je ideální doba na zákroky, je chladno a případné chir. ošetření se bude hezky hojit
Nezanedbejte to
Taky se mi to vůbec nelíbí, ihned bez zítra na kožní. Držím pěsti!
@Eliza2 píše:
@jdukolem Nezlob se na mě ale řešit takovouto věc po třech letech a ještě když to roste. Co ji mám napsat to je dobré čekej další tři roky ono se to třeba vstřebá? Nic normálního to určitě nebude a bohužel takto podobně vypadá rakovina na kůži. Kdyby řekla mám to měsíc a nelepší se to asi zajdu k lékaři co by to mohlo být, nebo nemá někdo zkušenost? Takto si aspoň může uvědomit co se děje není to jen tak. Může to být banalita a nemusí. Chválit ji rozhodně nebudu, zanedbat vlastní zdraví je nejhorší věc co může být. Stačí zadat melanom na kůži a mrknout na obrázky má babička to měla. Roste to pomalu.
tys nic nepochopila… ![]()
ono úplně stačí napsat vypadá to nehezky jdi na kožní…tečka… ale myslíš si že diagnostika přes fotku na netu je prostě v pořádku jo, to by si ani zkušený lékař s praxí netroufnul ale ty jo? tak to ti tleskám…
a myslíš že to psychice vyděšené holky pomůže jo že ji nějaká Elíza nepochválí a děsí o to víc? a babička to měla čili seš ted odborník no aha
možná seš, ale víš z lidského hlediska a empatie máš nula bodů…
@Eliza2 Všimla sis, že se takhle utrhuješ na 17-ti letou holku? Může to být opravdu cokoli a zakladatelce radím co nejdřív k doktorovi. Před lety se mi udělalalo něco podobného, nechala jsem to odstranit - nic to nebylo.
@jdukolem píše:
však taky píšu šup na kožníale vidím rozdíl když někdo napíše s jistotou - to je rakovina a někdo jiný napíše - takhle podobně vypadaly obrázky s ---atd… pro psychiku dotyčné podle mě dost podstatný rozdíl
navíc nevíme nic… prostě šup na kožní a zítra…
Pro psychiku dotyčné - a hlavně pro její život - je každá cesta, která ji donutí jít k lékaři, ta správná. Co jako jí napsat - že to nic není? Jen ať maže, vypadá to děsně. Ale nic bych za to nedala, že nováčci zase úřadují.
@jdukolem Myslím, že když někdo dá fotku nějaké podivné skvrny na těle na net a zeptá se, co to je, musí počítat s tím, že někdo řekne, že je to rakovina. Na tom není nic překvapivýho, vzhledem k tomu, jaké je povědomí o rakovině - všichni obvykle vědí, že rakovina může být neobvyklá skvrna na těle, která se mění - tím tak znalosti většiny lidí končí, a proto když se něco přesně takového tady objeví, je to první, co člověka napadne a pak to i napíše. To snad nemůže nikoho rozhodit.
@hanka.br. píše:
Pro psychiku dotyčné - a hlavně pro její život - je každá cesta, která ji donutí jít k lékaři, ta správná. Co jako jí napsat - že to nic není? Jen ať maže, vypadá to děsně. Ale nic bych za to nedala, že nováčci zase úřadují.
mám stejný názor. Lepší vystrašit, aby holka jednala, než ji uchlácholit. Zjevně nebude plašan, když si tu „parádu“ hýčká už dva tři roky ![]()
Též mě napadlo - nováček, že by zase nějakej forek? Některý holky umí zjistit, jesti není fotka stažená z Google, já technickou zdatností neoplývám.
@enyf píše:
@jdukolem Myslím, že když někdo dá fotku nějaké podivné skvrny na těle na net a zeptá se, co to je, musí počítat s tím, že někdo řekne, že je to rakovina. Na tom není nic překvapivýho, vzhledem k tomu, jaké je povědomí o rakovině - všichni obvykle vědí, že rakovina může být neobvyklá skvrna na těle, která se mění - tím tak znalosti většiny lidí končí, a proto když se něco přesně takového tady objeví, je to první, co člověka napadne a pak to i napíše. To snad nemůže nikoho rozhodit.
je jí 17… myslíš si že s něčím takovým počítá? už to proč se neptá maminky doma ale tady svědčí o tom že se trápí…
@hanka.br. píše:
je jí 17.. napsat jí máš rakovinu je drsný a y víš jak děcko v tomhle věku může reagovat?
a nevšimla jsem si že by jí tu kdokoliv psal nic to není.. ty jo? ![]()
@jdukolem píše:
je jí 17… myslíš si že s něčím takovým počítá? už to proč se neptá maminky doma ale tady svědčí o tom že se trápí…
Myslím, že to moc hrotíš.
@pe-terka píše:
mám stejný názor. Lepší vystrašit, aby holka jednala, než ji uchlácholit. Zjevně nebude plašan, když si tu „parádu“ hýčká už dva tři roky
Též mě napadlo - nováček, že by zase nějakej forek? Některý holky umí zjistit, jesti není fotka stažená z Google, já technickou zdatností neoplývám.
a víš že bych se nezlobila kdyby to fórek byl? jinak tu fotku můžu ověřit klidně - umím to… pokud by mluvila pravdu tak jí v době vzniku tohoto bylo 14 myslíš že děcko něco domyslí? ![]()
@jdukolem píše:
mě zaráží, že to má na koleně dva tři roky a vzpomene si ted v noci
Navíc v 17ti by měla chodit k pediatrovi na preventivky…Že by si nevšiml něčeho takového? Proč se nezeptala jeho?
Pokud to opravdu není vtípek, je slečna zjevně celkem flegmatická, což tu není na místě.
Pak bych se držela rčení „účel světí prostředky“ a dramatické prognozy od pc tolerovala ![]()
@enyf píše:
Myslím, že to moc hrotíš.
a já zase myslím, že se tu nemusím obhajovat, že se mi diagnostika - máš rakovinu podle fotky nelíbí… to je snad mezi mnou a Elizou co si tu říkáme ne? ale máš pravdu své jsem k tomu řekla a každý si udělá názor podle sebe..
moc to hrotíš není argument.. kupu lidí vidina že by se u Dr „mohli něco dozvědět“ od návštěvy lékaře odradí.. ano jsou jedinci a není jich málo co nejdou ani na prevence protože se prostě bojí se dozvědět a cílené nakopávání na netu jim nepomůže..
@jdukolem píše:
a víš že bych se nezlobila kdyby to fórek byl? jinak tu fotku můžu ověřit klidně - umím to… pokud by mluvila pravdu tak jí v době vzniku tohoto bylo 14 myslíš že děcko něco domyslí?
tak mrkni na googlee, jsem zvědavá
Mě to kdysi vysvětlovala tuším JaneDoe, ale se mnou je to marný
Ještě že mám doma technicky nadané pubertáky ![]()
K tomu věku - za mnou jdou děcka s každým prdem. Tohle by určitě bez povšimnutí nenechali ![]()