Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jdukolem píše:
a víš že bych se nezlobila kdyby to fórek byl? jinak tu fotku můžu ověřit klidně - umím to… pokud by mluvila pravdu tak jí v době vzniku tohoto bylo 14 myslíš že děcko něco domyslí?
tak mrkni na googlee, jsem zvědavá
Mě to kdysi vysvětlovala tuším JaneDoe, ale se mnou je to marný
Ještě že mám doma technicky nadané pubertáky ![]()
K tomu věku - za mnou jdou děcka s každým prdem. Tohle by určitě bez povšimnutí nenechali ![]()
@pe-terka píše:
mě zaráží, že to má na koleně dva tři roky a vzpomene si ted v nociNavíc v 17ti by měla chodit k pediatrovi na preventivky…Že by si nevšiml něčeho takového? Proč se nezeptala jeho?
Pokud to opravdu není vtípek, je slečna zjevně celkem flegmatická, což tu není na místě.
Pak bych se držela rčení „účel světí prostředky“ a dramatické prognozy od pc tolerovala
no jak jsem psala každý na to máme názor jiný.. můžeš mít pravdu.. a já ji mít nemusím tak prevence ano.. ale nevíme jak dlouho to má v tomhle stavu.. ale jak už jsem psala.. hele měla jsem potřebu říct svý a obhajovat názor že pozor na diagnostiku podle fotek, můžete tím udělat víc škody než užitku nebudu.. prostě si to myslím.. a někdo si myslí že to pomůže to je holt internet no ![]()
@pe-terka píše:
tak mrkni na googlee, jsem zvědaváMě to kdysi vysvětlovala tuším JaneDoe, ale se mnou je to marný
Ještě že mám doma technicky nadané pubertáky
K tomu věku - za mnou jdou děcka s každým prdem. Tohle by určitě bez povšimnutí nenechali
nebyl nalezen jiný obrázek…
@jdukolem píše:
a já zase myslím, že se tu nemusím obhajovat, že se mi diagnostika - máš rakovinu podle fotky nelíbí… to je snad mezi mnou a Elizou co si tu říkáme ne? ale máš pravdu své jsem k tomu řekla a každý si udělá názor podle sebe..
moc to hrotíš není argument.. kupu lidí vidina že by se u Dr „mohli něco dozvědět“ od návštěvy lékaře odradí.. ano jsou jedinci a není jich málo co nejdou ani na prevence protože se prostě bojí se dozvědět a cílené nakopávání na netu jim nepomůže..
No, když to napíšeš na veřejné diskuzní forum, tak fakt ne ![]()
Ale můžu zakladatelku taky trochu uklidnit svými zkušenostmi, abys nemyslela, že jsem zastánce toho někoho strašit. Zhruba ve třinácti se mi po opalování u moře vytvořila na těle taková velká přes centimetr v průměru velká piha. Nikdy jsem to neřešila a zatím jsem neumřela. Na výšce se mi udělala zase taková bulka pod kůží. Taky jsem to neřešila, pořád jí tam mám a v poho. Jo a pak mi doktorka před pěti lety na preventivce našla bulku v prsu. Dala mi žádanku někam do nemocnice a dál už si tipneš, jak to pokračovalo ![]()
@jdukolem píše:
no jak jsem psala každý na to máme názor jiný.. můžeš mít pravdu.. a já ji mít nemusím tak prevence ano.. ale nevíme jak dlouho to má v tomhle stavu.. ale jak už jsem psala.. hele měla jsem potřebu říct svý a obhajovat názor že pozor na diagnostiku podle fotek, můžete tím udělat víc škody než užitku nebudu.. prostě si to myslím.. a někdo si myslí že to pomůže to je holt internet no
hele, ono hlavně o nic nejde, každý holt komunikujeme a prožíváme jinak
Všichni jí přejeme, aby to byl špatně se hojící škrábanec, a na reálné diagnoze strašení nic nezmění. Snad si slečna uvědomila, že to není legrace, a bude rychle jednat. Ono totiž i u „nedobrých“ diagnoz je zásadní včasná léčba.
Takže zakl, zítra vezmi maminku a rychle se objednejte na kožní - případně to urychlete přes doporučení pediatra. A hodně štěstí ![]()
@hanka.br. píše:
Pro psychiku dotyčné - a hlavně pro její život - je každá cesta, která ji donutí jít k lékaři, ta správná. Co jako jí napsat - že to nic není? Jen ať maže, vypadá to děsně. Ale nic bych za to nedala, že nováčci zase úřadují.
Presne, v tomhle pripade ucel sveti prostredky. Me je problem dokopat k lekari, ale s timhle? Uz bych tam byla davno! ![]()
@tajaaa to si děláš srandu… dávno si měla být u kožního
vypadá to jako melanom
Vůbec tě nechci uklidňovat, val na kožní, ale můj otec teď nedávno měl něco podobného na zádech, doslova jsem ho odvedla na kožní, tam mu to vypalili, že to má od sluníčka, taky mě to pěkně vyděsilo, ale bylo to menších rozměrů si myslím.
.
Mám to od te doby kdy jsem si odřela koleno (do krve)a jak se to hojilo tak se tam asi dělalo toto ale fakt nevím
docela jste mi nahnali strach velký s tou,,rakovinou’’ jdu to říct mamce a mažem na kožní děkuji
![]()
@Lucius08 píše:to moje je taky malé jen to je focene z blízká není to nic velkého a mohu se zeptat měl to pod kůži? A
@tajaaa to si děláš srandu… dávno si měla být u kožníhovypadá to jako melanom
Vůbec tě nechci uklidňovat, val na kožní, ale můj otec teď nedávno měl něco podobného na zádech, doslova jsem ho odvedla na kožní, tam mu to vypalili, že to má od sluníčka, taky mě to pěkně vyděsilo, ale bylo to menších rozměrů si myslím.
.
@tajaaa píše:
Mám to od te doby kdy jsem si odřela koleno (do krve)a jak se to hojilo tak se tam asi dělalo toto ale fakt nevímdocela jste mi nahnali strach velký s tou,,rakovinou’’ jdu to říct mamce a mažem na kožní děkuji
![]()
Super, fakt tam zajděte a ať je všechno v pořádku. Moc držím všecky palce.
![]()
@tajaaa píše:
to moje je taky malé jen to je focene z blízká není to nic velkého a mohu se zeptat měl to pod kůži? Abolelo to děkuji…
Tyhle věci nebolí, ale to neznamená, že nemůžou být nebezpečné.
„Piha“ je potencionálně podezřelá, pokud je větši, než ten tupý, opačný konec tužky - přilož si ji na znaménko, přesahuje? ![]()
Když nejsou stejnoměrně vybarvené - takže tmavohnědé fleky, do toho hnědé, červené, skoro černá zrnka… okamžitě mají blikat redlighty!
Nepravidelný tvar - tak, jako u Tebe. Nemusí to nic znamenat, nepanikař, asi sto let mám na chodidle podobně rozplizlé znaménko, kožní ho opakovaně viděla a je to úplně v pohodě. Ale je to indicie, že by se s tím měl člověk zajít někam pochlubit.
Pokud se zvětšuje. Nemusí rychle, ale běžné znaménko nemá co růst. Zase - fofrem na kožní.
S vyvýšeniny. Proto jsem se na ně včera ptala. Běžné nevinné znamínko má stejný „materiál“ i povrch jako okolní kůže. Pokud jsou na něm odlišnosti struktury nebo začne místy růst do výšky, hupky šupky k doktorovi.
Napiš večer, co Vám řekli a fakt se na to nevykašli, ano? ![]()
Nevim @sirikit jestli to stihnu do večera když tak půjdeme až v pátek ale určitě dam vedet strašně se bojim ze to muže být ta jejich,,rakovina’’ a jelikož mi je 17 tak mě to strešně vystrašilo ale děkuji
![]()
@kuboslavka Jestli je ji 17 tak proč to neřekne rodičům, vždyť toho se nedá nevšimnout. Já toto vidět u dcery, tak jsem jak na jehlách.
@jdukolem Já neřekla že je to rakovina, řekla jsem že to vypadá jako rakovina kůže a myslím si že každá kdo jste tady vás to napadlo chytněte si za srdce, ale nenapsali to, ptala se a já ji odpověděla a mazat med kolem puse nikomu nebudu. Když to bude banalita, jedině si oddechne a již nikdy nic takového nezanedbá jak ona i její rodiče. Život si s nikým nehraje jestli mu je rok či 17 nebo v důchodu. Zdraví máme jenom jedno. Já mohu ji jen říct že ji držím pěstičky aby to dobře dopadlo. ![]()