Nevím jestli očkovat :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3396
17.7.13 09:26

V očkování bych se řídíla - čím míň vakcín, tím líp. A rozhodně ne dvě na jednou nebo dokonce tři :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25127
17.7.13 09:28

Ahoj, první má hexu - podle kalendáře a PRiorix, taky podle kalednáře. Priorix už teĎ vím, že u druhé posunu, co to půjde a narodila se silně dráždivá, neklidná a po konzultaci s hoeopatkou u ní posunu i hexu - po poradě s doktorkou. Máme hodně rozumnou doktorku a očkování nenutí, spíš rozmlouvá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
17.7.13 10:58

Ahoj, já reakce nečetla, stejně si myslím, že na toto má každý prostě jiný názor..ale za mě tedy, mám syna, příští týden bude mít 5 měsíců a máme to následovně :
9. týden - 1. Hexa - teplota 38, ospalost, 2. den v pořádku
na konci 3. měsíce 2. Hexa - teplota 37,5 2. den v pořádku
na konci 4. měsíce 3. Hexa - bez teplot, žádná reakce…

chci očkovat Synflorix a ten máme ted příští týden na konci 5. měíce 1. dávku…
Moje podmínka byla očkovat zvlášť a úplně oddělit od Hexy…jinak nic nepovinného už nechci..rotaviry si myslím, že je blbost dávat..ovšem, někdo je má..každý má na to prostě jiný názor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
17.7.13 11:38
@Lo píše:
Ahoj, já reakce nečetla, stejně si myslím, že na toto má každý prostě jiný názor..ale za mě tedy, mám syna, příští týden bude mít 5 měsíců a máme to následovně :
9. týden - 1. Hexa - teplota 38, ospalost, 2. den v pořádku
na konci 3. měsíce 2. Hexa - teplota 37,5 2. den v pořádku
na konci 4. měsíce 3. Hexa - bez teplot, žádná reakce…chci očkovat Synflorix a ten máme ted příští týden na konci 5. měíce 1. dávku…
Moje podmínka byla očkovat zvlášť a úplně oddělit od Hexy…jinak nic nepovinného už nechci..rotaviry si myslím, že je blbost dávat..ovšem, někdo je má..každý má na to prostě jiný názor…

Proč jsi to chtěla oddělit od Hexi? Mudra mi tvrdí, že je lepší zaráz-že to očkování má vyšší účinnost ale moje kamarádka zas očkovala taky dohromady a malej jí upadl do bezvědomí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
17.7.13 11:47
@M+M+S píše:
Proč jsi to chtěla oddělit od Hexi? Mudra mi tvrdí, že je lepší zaráz-že to očkování má vyšší účinnost ale moje kamarádka zas očkovala taky dohromady a malej jí upadl do bezvědomí…

vmísím se :oops: oddělit minimálně proto, že pokud bude nějaká vážnější reakce, tak jak se pozná, po kterém očku to bylo a taky je to prostě pro imunitní systém nářez :cert: vždyt mnoho pediatrů to právě naráz ani nedoporučuje!!..zdá se mi, že ta pediatrička o tom asi moc neví nebo spíš nepřemýšlí..tím spíš a o to víc bych se být tebou zajímala já :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
17.7.13 11:52

@quinny hele já se nechci zbytečně rozčilovat, protože mě takovéto názory vyloženě rozčilují, taakže se tu s Tebou dohadovat nebudu…co se týče nepovinného očkování, dala jsem dceři Synflorix, reakce žádná..ovšem o tom si nemyslím, že je bezpodmínečně nutné ho dávat..ale povinné očkování je prostě povinné z nějakého důvodu, ti doktoři nejsou úplně hloupí, jak si tu některé maminky myslí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25127
17.7.13 12:17

@M+M+S Tak větší blbost jsem neslyšela. Právě, že každý rozumný doktor to oddělí, očkovat dohromady je brutální nápor na nervový systém miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
17.7.13 12:21
@avm3 píše: @M+M+S Tak větší blbost jsem neslyšela. Právě, že každý rozumný doktor to oddělí, očkovat dohromady je brutální nápor na nervový systém miminka.

tak to jsem nevěděla! Starší byla očkovaná obojím zároveň a bez reakce (jen zvýšená teplota do 38C jeden den, jinak nic naštěstí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25127
17.7.13 12:25

@M+M+S Tak ona reakce být nemusí, ale rozhodně se odděluje. Myslím, že očkování naráz je jen lenost doktorů… ale neurologové jsou z toho nešťastní.
Jen mimochodem, známá dala teď malému Priorix v asi 22 měsícg (byl pořád nachlazený, tak proto trochu později). Malý měl brutální teploty, šílená reakce, tak jí doktor řekl, že 2.dávku dávat nebudou - jaktože to jde???… a kdyby si sama řekla, tak by to nešlo… zajímavé, že? No a nakonec museli malého přeléčit antiobiotiky, protože se z toho nemohl vyhrabat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
17.7.13 12:38

@M+M+S já osobně si neumím představit cpát do prcka 2 injekce zaráz :nevim: doktorka mi vyšla maximálně vstříc a udělaly jsme to takto, jak jsem psala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
17.7.13 12:40

@M+M+S ahoj já řešila to samé po přečtení zdejší diskuzí na téma očkování se mi udělalo téměř mdlo a blbě a hlavu jsem měla jako kolotoč, protože jsem doufala, že se mi názor nějak vyjasní a ba naopak jsem z toho nespala :,( takže také jsem vůbec nevěděla. O povinném očkování se bavit nebudu to je jasné že dám a dali jsme poprvé teď po 4.měsíci a krom odpoledních 37,2 a trošku plačtivosti zatím nic ale ostatní dávky máme před sebou. U očkování nepovinného v tom zatím plavu, ale jestli dát Prevenar až po hexe to se uvidí každopádně nechci očkování spojovat a vše očkovat zvlášť. Mohu ti doporučit www.vakciny.net možná tě to nasměruje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
17.7.13 12:46

@M+M+S
Ahojky, každý věří něčemu jinému a je přesvědčený, že jeho rozhodnutí je to správné.
Já osobně jsem vděčná za tuto dobu, kdy se může očkovat proti nemocem, které dřív byly běžné a dost děti potrápily.
Jsem přesvědčená o tom, že pokud by se přestalo očkovat třeba proti tuberkulóze, za nějaký čas ji tu máme zase zpět. :think:
Očkovali jsme všechna povinná očkování a přidali Synflorix a Rotarix (prozatím)a reakce byla v mezích normy (únava, zvýšená teplota). Mám apoň vnitřní pocit, že jsme pro prevenci našeho dítěte něco udělali. :nevim:
Každý to ale může cítit jinak. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25127
17.7.13 12:51

@babice Tak zrovna tubera se očkovat přestala, podepisuje se to v porodnici.
Já nejsem třeba úplně proti očkování, jen se mi zdá, že se očkuje pořád to samé už xx let a nikdo to neřeší… vakcíny by mohli být poloviční a očkovat se později. Stejně ti to většina doporučí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
17.7.13 12:58
@babice píše: @M+M+S
Ahojky, každý věří něčemu jinému a je přesvědčený, že jeho rozhodnutí je to správné.
Já osobně jsem vděčná za tuto dobu, kdy se může očkovat proti nemocem, které dřív byly běžné a dost děti potrápily.
Jsem přesvědčená o tom, že pokud by se přestalo očkovat třeba proti tuberkulóze, za nějaký čas ji tu máme zase zpět. :think:
Očkovali jsme všechna povinná očkování a přidali Synflorix a Rotarix (prozatím)a reakce byla v mezích normy (únava, zvýšená teplota). Mám apoň vnitřní pocit, že jsme pro prevenci našeho dítěte něco udělali. :nevim:
Každý to ale může cítit jinak. :nevim:

ale povinné očko proti TBC bylo zrušeno…právě z důvodu nežádoucích účinků :nevim: jak bude si dlouho trvat než se to samé stane třeba z hexou a kolik dětí bude ještě muset být „povinně“ poškozeno? a kolik rodičů bude doufat, že jim se to nestane…? :zed: jsem za to, aby žádné očkování nebylo povinné! v okolních státech to tak mají a na epidemie nevymírají :roll: jsme lidé a ne ovce! at se kazdy zodpovedne rozhodne sám..následky v tom i tom případě stejně nese pouze rodič a dítě samozřejmě :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
17.7.13 12:58

@avm3 Když jsme se ptala mamky, kdy jsme byla na co očkovaná, tak říkala, že vůbec netuší, že to mám v očkováku, že dřív to prostě bylo tak, že dostali všichni pozvánky a v jeden den se sešlo u mudr. a jelo to jako na páse..jeden za druhým…a v té době debatovat o tom, jestli dám nebo nedám naočkovat? To neexistovalo..nicméně dnes je to lepší v tom, že maminky mají více „svobody“
Ale zase je net plný informací, i ne úplně odborných a já nemám nic proti neočkování, ale já bych si to teda nedovolila nenaočkovat dítě..pořád bych měla strach, aby něco nechytl…zvlášt, když se pohybuju s ním i MHD, jezdím do Prahy, nežijeme na samotě u lesa…takže je vystavený více nebezpečí..ano, věřím i, že některé děti na očkování mají velice špatné reakce, ale o těch jsem se dozvěděla až na emiminu..okolo mě každá maminka očkuje a dětem nikdy nic nebylo - krom zvýšené teploty, únavy :nevim: mluvím ted o pivinném očkování, to si myslím, že by být určitě mělo..ale je to jen můj názor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek