Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@avm3 @zolycka
Pravda. Tuberkulózu jsem uvedla jako špatný příklad,
ale to samé si myslím i ohledně jakékoliv nemoci proti které se teď očkuje povinně.
Povinně očkovat určitě působí direktivně a nesmlouvavě. Souhlasím, že by měla být dána každému možnost si vybrat.
Já, jak už jsem psala, jsem pro očkování a za tu možnost vděčná. ![]()
@babice myslíš že když se nebude očkovat proti žloutence tipu B v kojeneckém věku tak bude víc žloutenky tipu B??? Zkus si zjistit jak se dá přenést a pak zvaž jestli je opravdu vhodné očkovat kojence když za 10-15 let toto očkování již nebude působit. A tak je to s více nemocemi, prostě z toho má někdo prachy tak se to očkovat bude, i když je to kravina… Za sebe bych naočkovala jen černý kašel a tetanus, bohužel tento výběr není. Tak aspon ten Pediacel.
Za mě očkovat ano, ale s rozumem, takže ne všechno, co je na trhu a jednotlivé vakcíny s dostatečným rozestupem a ne všechno naráz. Na očkování jít pouze, pokud je dítě a doma všichni zdraví a raději se pak pár dní vyhýbám kolektivu, aby něco někde nechytila a zbytečně se tak ještě víc nezatížil imunitní systém. To mi doporučila i doktorka. Takové to, že lehké nachlazení u očkování nevadí, neuznávám.
Jinak od známého doktora mám zajímavý názor, že děti, které mají vážnou reakci na očkování, by pravděpodobně měly stejnou nebo spíš zavažnější reakci, kdyby se setkaly s nemocí, tedy se živým, neoslabeným virem. Nejsem odborník, ale přijde mi to logické. A pravděpodobnost komplikací je u nemoci mnohem vyšší než u očkování. Takže za mě, já se spíš bojím nemoci, než očkování. Tak trochu mi přijde, že ti, co neočkují, se spoléhají na to, že většina dětí je očkovaná.
Pokud jde o žloutenku typu B, tak myslím, že to v dnešní době smysl má. Bohužel ve městech není žádný problém najít na dětském hřišti injekční stříkačku.
@M+M+S dej si měsíc dva čas na prostudování a pak se podle toho rozhodni ![]()
můj názor: jen povinné v přijatelné době (příp. jiné schéma, jiný typ vakcíny atd.) a hlavně ve 100% zdraví miminka i jeho nejbližšího okolí
Tak za mě určitě očkovat, já neočkování neuznávám. My máme hexu, prevenar, rotaviry a dnes se očkoval priorix, vše bez větší reakce a opravdu neznám nikoho ve svém okolí, kdo by měl vážný problém po očkování ![]()
@lecijasek takže kdyby byla možnost očkovat kojence proti HIV tak budete očkovat jen proto že je tu mizivá pravděpodobnost že se někde na pískovišti píchne o stříkačku a tato nemoc se na něj přenese?
@dendule4 píše:
@quinny hele já se nechci zbytečně rozčilovat, protože mě takovéto názory vyloženě rozčilují, taakže se tu s Tebou dohadovat nebudu…co se týče nepovinného očkování, dala jsem dceři Synflorix, reakce žádná..ovšem o tom si nemyslím, že je bezpodmínečně nutné ho dávat..ale povinné očkování je prostě povinné z nějakého důvodu, ti doktoři nejsou úplně hloupí, jak si tu některé maminky myslí!
jestli te nektere nazory rozciluji tak na to jedina rada nechodit na takovato fora,
Ale k veci.
Ne dr hloupi nejsou. To jsem snad nikde netvrdila nic takoveho. Jen je to proste moc velky byznys. Navic ten pediatr je v tom jako rukojmi kdybys to nahodou nechapala. On nema na vyber- zakon ho nuti ockovat. Na druhou stranu pokud bude mit dite poskozeni vakcinou a on to prizna pada to vsechno na jeho hlavu a on je za to zodpovedny. Najednou uz za nim nikdo nestoji a je sam jak kul v plote. Proto vetsina lekaru ani nechce uznat nezadouci ucinek vakciny a radsi ti na kazdy problem budou zamerne tvrdit, ze nee tohle po vakcine urcite neni. A pak si vsichni muzou myslet jake nam to ti zakonodarci vymysleli dobrodinni ![]()
@babice tuberkuloza se uz ale par let neockuje
tak kdepak ze ji mame ![]()
@lecijasek akorat ze na te strikacce bude spis hepa C kdyz uz a proti te stejne ockovani neni takze tak ![]()
Jeste k tomu brzkemu ockovani. Na 9 tydennim diteti podle me ta matka tezko pozna nejaky odchyl od normalu. Ja treba po druhem ockovani na 11m pozorovala 14dni zmenu nalady, dost apatii a regres v dovednostech. 9 tydenni vesmes lezi takze tohle by se asi tezko odlisilo ze ![]()
@quinny píše:
jestli te nektere nazory rozciluji tak na to jedina rada nechodit na takovato fora,
Ale k veci.
Ne dr hloupi nejsou. To jsem snad nikde netvrdila nic takoveho. Jen je to proste moc velky byznys. Navic ten pediatr je v tom jako rukojmi kdybys to nahodou nechapala. On nema na vyber- zakon ho nuti ockovat. Na druhou stranu pokud bude mit dite poskozeni vakcinou a on to prizna pada to vsechno na jeho hlavu a on je za to zodpovedny. Najednou uz za nim nikdo nestoji a je sam jak kul v plote. Proto vetsina lekaru ani nechce uznat nezadouci ucinek vakciny a radsi ti na kazdy problem budou zamerne tvrdit, ze nee tohle po vakcine urcite neni. A pak si vsichni muzou myslet jake nam to ti zakonodarci vymysleli dobrodinni@babice tuberkuloza se uz ale par let neockuje
tak kdepak ze ji mame
no tak to raděj nechme děcka onemocět a pak se divme, jak je možné, že jsou nemocné!
nic, tuto diskuzi opouštím…at si každý se zdravím se svého dítěte zachází jak chce ![]()
@dendule4
![]()
K tomu asi jen tolik ze asi netusis zakladni problem a to ze ockovani neni stoprocentni ochrana pred danou nemoci.
Naopak u nekterych dokonce zvysuje pravdepodobnost ze chytnete ten jiny kmen… Uplne staci precist pribalovy letak ![]()
@quinny píše:
@dendule4![]()
K tomu asi jen tolik ze asi netusis zakladni problem a to ze ockovani neni stoprocentni ochrana pred danou nemoci.
Naopak u nekterych dokonce zvysuje pravdepodobnost ze chytnete ten jiny kmen… Uplne staci precist pribalovy letak
To je na někoho moc dlouhý… ten příbalák ![]()
@quinny
Jen k te TBC… neockuje se 2 roky a mame ji tu stale, nikdy vymycena nebyla.
@Perm tak proti HIV očkování není, takže to není argument. Navíc žloutenka typu B se přenáší mnohem snadněji než HIV - stačí i vypůjčený zubní kartáček, ručník (bohužel se na toaletách občas ještě vyskytují…) V zaschlé krvi přežívá virus i několik dní.
Nikdy by ses nemela rozhodovat podle toho co ti nekdo nekdy povi. At uz proockovaci skupina, nebo neockovaci ![]()
Jedine co by sis z toho mela vzit, ze rozhodovani je tezke a je jen na tobe a taky to, ze je fajn se nad tim co ze to pichame nasim detem zamyslet…
Doporucuji si najit odborne clanky o nemocech jako takovych- mam knihu v PDF, rada se o ni podelim, a mrknout na grafy nemocnosti pred zavedenim ockovani a po nem.
Jsou to zajimava cisla
Hodne stesti v rozhodovani a mene strachu ![]()
Ahoj,
našemu chlapečkovi budou teď v srpnu tři a kromě tubery, nemá žádné očkování. Info o škodlivosti očkování jsme objevili právě až po té pitomé tubeře, kterou stejně zrušili. Měl za ty tři roky 3 x horečku. (jednou 3dny, pak 2dny, pak 1 den). Možná že prodělal i neštovice, ale těžko říct.
Měla by jsi zhlédnout více dokumentů, třeba od paní docentky Elekové. Dost se tím zabývá. Já říkám, nikdo skutečně neprokázal účinnost očkování. Když někde propukne pandemie či epidemie, 80 % nakažených je očkovaných a jen 20 % neočkovaných. Má spoustu skrytých následků, které se projeví třeba až v dospělosti. Nikdy se pravděpodobně není možné dozvědět, jak chytré či zdravé dítě by bylo, pokud by nebylo očkováno.
Také mám někdy slabou chvilku strachu, ale pak si řeknu, bože ty jsi blbá. Zase bys nalítla té reklamní masáži. Vždyť je to kšeft a nefunguje to…
Držim palce, ať se rozhodneš správně. S pozdravem Marta.