Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@mari1912
Ono v reále očkovací hádky neznám, jen zde. ![]()
Argument „jedna paní povídala“ a „přečetla jsem si na emiminu“ fakt neberu, promiň.
Pro 2+1 musí být taky nějaká proočkovanost populace, což by nemuselo být splněno u dobrovolného očkování.
Prostě se kolem očkování tady dělá zbytečný humbuk.
V reálne jsem viděla jen 2× NU po očkování. 1× křeče, dítě dále očkování rozvolněno a nic, vývoj normální a 2. raritní reakce u mého dítěte (to kdyby mě tu někdo chtěl osočovat že kdo nezažije nevěří), očkovacím centrem doporučeno očkovat dále, že se to opakovat nebude - a neopakovalo. Lékaři, co se očkováním zabývají, prostě ví víc, než kterákoliv matka zde.
A kdosi tu psal, že už rok se očkováním zaobírá a ví vše potřebné k rozhodnutí o očkování vlastního dítěte - no závidím, já už 2 roky se zaobírám problematikou projektování RD, ale sama si ho nenaprojektuju, nejsem blázen.
Holt nejsou ty základní vědomosti, ta praxe, že? Platí pro všechny zúčastněné.
@BellinkaX
správně píšeš, lékaři co se očkováním zaobírají-bez debat. To ovšem nejsou pediatři, to odborníci nejsou. Když si zlomí dítě cokoliv-musí na chirurgii, má atopák? Chodí na kožní, špatně vidí? Hup na oční
Tak bych asi ráda i očkuješ-tak se poraˇd s odborníkem. Ne s pediatrem, který očkování provádí rutinně, pod tlakem-však víš co myslím…
A o tom třeba mluvím já, že mnohdy, neříkám vždy, ale stane se, že já osobně vím víc než pediatr, který ani neví co daná vakcína obsahuje. Taky proč by si to zjišťoval, to zase chápu, ale já třeba zjišťuji ![]()
Co říká příbalový leták, je očkovací schéma 2+1 adekvátní schématu 3+1-to je pro mě jasný signál. Navíc proč jinde to jde a tady ne? Vždyť pokud budeme věřit tomu co píšeš tak my přece v ČR máme vysokou proočkovanost, tak co těm nahoře brání??? ![]()
Vždyť schéma 2+1 je běžné v okolních státech. Kamarádka na Slovensku očkovala stejně starého hocha, jako je ten náš standardním schématem 2+1 a divila se, že máme jednu dávku navíc. Asi se je tam snaží systematicky všechny vyhladit
![]()
Hmmm, tak třeba u Prevenaru vysokou proočkovanost nemáme, resp. nedostatečnou pro 2+1. Aspoň co jsem četla od hradečáků ve vakcinologii.
Poradit se s odborníkem na očkování - no poradí Ti očkovat, co myslíš? ![]()
Dočtu zítra - zpět -pozítří, zítra nebude čas. ![]()
Není, ale bavíme se o schématu 2+1, ne? To se u Prevenaru do budoucna plánuje, co vím. U hexy proočkovanost nevím, až bude čas, ze zájmu omrknu, vařila bych z vody a to nechci..
A teď už fakt ![]()
@BellinkaX
ano 2+1 lze právě i u hexy, i u pediacelu…Jinak toto očkování je povinné, taky nebudu vařit, ale obecně se ČR prsí vysokou proočkovaností ![]()
O nepovinném vůbec nemluvím, tím, že neočkuji mě ani nenapadlo ![]()
Dobrou noc ![]()
Prsit se prsí kdečím, ale tady jde o konkrétní procenta, u kterých se považuje za možné očkovat 2+1 a ty z hlavy nevím, ačkoliv u hexy by se to dalo očekávat. Že je možno očkovat 2+1 dle příbaláku mě nemusíš informovat, příbalák znám, a nejen ten ![]()
@BellinkaX to nějak nechápu s tím schématem, dle mého můžee být u nás zkrácené scchéa stejně jako je jinde a Prevenar s tím dle mě nesouvisí, jinak Prymula se vyjádři, že o dva plus jedna uvažují, že se u nás zavede také u hexy
@RyBANA píše:
Můj syn je duben 2010 a už TBC nedostal
nějaká blbost, nééé? trochu výmysl…
@BellinkaX píše:
@mari1912
Ono v reále očkovací hádky neznám, jen zde.
Argument „jedna paní povídala“ a „přečetla jsem si na emiminu“ fakt neberu, promiň.
Pro 2+1 musí být taky nějaká proočkovanost populace, což by nemuselo být splněno u dobrovolného očkování.
Prostě se kolem očkování tady dělá zbytečný humbuk.
V reálne jsem viděla jen 2× NU po očkování. 1× křeče, dítě dále očkování rozvolněno a nic, vývoj normální a 2. raritní reakce u mého dítěte (to kdyby mě tu někdo chtěl osočovat že kdo nezažije nevěří), očkovacím centrem doporučeno očkovat dále, že se to opakovat nebude - a neopakovalo. Lékaři, co se očkováním zabývají, prostě ví víc, než kterákoliv matka zde.A kdosi tu psal, že už rok se očkováním zaobírá a ví vše potřebné k rozhodnutí o očkování vlastního dítěte - no závidím, já už 2 roky se zaobírám problematikou projektování RD, ale sama si ho nenaprojektuju, nejsem blázen.Holt nejsou ty základní vědomosti, ta praxe, že? Platí pro všechny zúčastněné.
@BellinkaX píše:
Zrušeno od 1.11.2010
http://www.szu.cz/…70_zmeny.pdf
Jinak máš recht že nedostal TBC, to bych mu ani nepřála, my se ale bavíme o BCG vakcinaci
Tak to slovíčkaření si můžeš odpustit ![]()
@M+M+S píše:
nějaká blbost, nééé? trochu výmysl…
Tak snad vím co má a nemá naočkováno ![]()
@BellinkaX píše:
Vím, že by bylo Tvé zbožné přání aby důvodem zrušení bylo prudění neočkomatek, ale tak to není.
Proti zrušení Hexy bych nebyla, klidně nahradit Pediacelem. Očkovat Hep. B plošně v našich podmínkách je nadbytečné. Důvod, že u kojenců ve většině případů přejde do chronicity (což je průšvih) není dostatečný dle mého skromného názoru, protože výskyt u kojenců je minimální. (nepočítám děti HBsAg pozitivních matek samozřejmě). Druhá věc je následná (ne)dostupnost Engerixu v budoucnu, až se doočkují 12ti letí… což pro neočkované, kteří budou chtít pracovat třeba ve zdravotnictví bude dost problém.
Je mi jasné, že očkování se nezruší nikdy, je to přece jen dobrý kšeft..ale zdobrovolnit by se mohlo..to zase jooo.. ![]()
@BellinkaX promin ale ziskavat tu praxi jak pises jaksi ti lekari ziskavali na cizich detech ze. A ja ji teda na vlastnich ziskavat nehodlam. Takze jsem rada ze je respektovano me rozhodnuti ze steany lekare at je jakekoliv. Protoze ac se tematem ockovani zaobiram neco pres rok a rozhodne na nej nejsem odbornik, tak svoje dite znam zdovolenim nejlip a vim co si muzu dovolit.
A kecy techto odborniku, kteri mi ani nejsou schopni dodat relevantni informaci jaky je maximalni mozny rozestup mezi dvema davkami, ze drobna viroza nevadi a vlastne ani tyden horecek, kdyz uz je druhy den nema
promin ale tohle mi proste dava pravo o tomto systemu pochybovat
![]()
@mari1912 @Poison Ivy na toto mi bylo z ceske vakcinologicke spolecnosti odpovezeno, ze u nas neni toto schema absolutne povolene, protoze to neodpovida ceske epidemiologicke situaci
opravdu verim tomu ze v SR je natolik rozdilna
a pokud ano tak podle mne spise horsi, ale nejsem ten odbornik ze ![]()
Holt vyrobce zaplatil dobre a ona dovolena v ramci kongresu pro celou rodinu minimalne 2× rocne v exotickych zemi taky neni k zahozeni no ne ![]()