Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@MartaParta píše:
Ahoj,
našemu chlapečkovi budou teď v srpnu tři a kromě tubery, nemá žádné očkování. Info o škodlivosti očkování jsme objevili právě až po té pitomé tubeře, kterou stejně zrušili. Měl za ty tři roky 3 x horečku. (jednou 3dny, pak 2dny, pak 1 den). Možná že prodělal i neštovice, ale těžko říct.
Měla by jsi zhlédnout více dokumentů, třeba od paní docentky Elekové. Dost se tím zabývá. Já říkám, nikdo skutečně neprokázal účinnost očkování. Když někde propukne pandemie či epidemie, 80 % nakažených je očkovaných a jen 20 % neočkovaných. Má spoustu skrytých následků, které se projeví třeba až v dospělosti. Nikdy se pravděpodobně není možné dozvědět, jak chytré či zdravé dítě by bylo, pokud by nebylo očkováno.
Také mám někdy slabou chvilku strachu, ale pak si řeknu, bože ty jsi blbá. Zase bys nalítla té reklamní masáži. Vždyť je to kšeft a nefunguje to…
Držim palce, ať se rozhodneš správně. S pozdravem Marta.
A ty jsi očkovaná čím?
@Poison Ivy píše:
To je na někoho moc dlouhý… ten příbalák
To me nenapadlo
![]()
@BellinkaX píše:
@quinny
Jen k te TBC… neockuje se 2 roky a mame ji tu stale, nikdy vymycena nebyla.
Nnn roky se neockuje cca 4. Rusilo se v roce 2009. Si to pamatuju jak me stváo ze muj syn to jeste dostal povinne a dalsi rok to klidne zrusi ![]()
O vymyceni jsem nic nepsala. Nicmene o tom ockovani uz se dlouho vedelo ze je na tu tbc co tu je absolutne neucinne a porad to do tech deti rvali
![]()
@lecijasek znas nekoho kdo se nakazil hepaB pres rucnik
to je hodne teoreticka moznost. Ve skutecnosti to tak lehke neni
@quinny píše:
Nnn roky se neockuje cca 4. Rusilo se v roce 2009. Si to pamatuju jak me stváo ze muj syn to jeste dostal povinne a dalsi rok to klidne zrusi
O vymyceni jsem nic nepsala. Nicmene o tom ockovani uz se dlouho vedelo ze je na tu tbc co tu je absolutne neucinne a porad to do tech deti rvali![]()
@lecijasek znas nekoho kdo se nakazil hepaB pres rucnik
to je hodne teoreticka moznost. Ve skutecnosti to tak lehke neni
blbos…ne v r.2009 ale v roce 2010-listopad. Moje dcera je narozená v září 2010 a ještě to dostala, pak očkovali do konce listopadu
Ahoj, diskusi jsem nečetla, ale za sebe, nemůžu ti napsat ať neočkuješ nebo očkuješ. Je to 50:50 není správná ani špatná cesta a vše je otázka víry a intuice. Rozhodně bych neočkovala tak malé dítě, ale s tím, zda očko ano nebo ne se musíš rozhodnout sama. Začni studovat knížky, odborné články a pak se rozhodni. Jde o tvoje dítě a ať se rozhodneš jak se rozhodneš, vždycky si nějaké následky (ať v pozitivním či negativním smyslu) poneseš jen ty a tvoje dítě, nikdo jiný. Já neočkuji, ale byl to běh na dlouhou trať.
@lecijasek a kdyby bylo tak necháš očkovat kojence aby náhodou?? Ano je to teorie ale je to podobné jako očkovat Béčko. Jinak nepředpokládám že by si syn vyměňoval kartáčky s člověkem nakaženým touto nemocí. A ručník? Ukaž mi nějakou věrohodnou studii kde se člověk nakazil z ručníku. O této nemoci jsem si načetla hodně a musím říct že jsem nenašla jediný důvod proč očkovat kojence.
@M+M+S pardon spletla jsem si to. Je to tak jak pises. 2009 se nejprve zrusilo to preockovani pro ty starsi deti. Ale tam uz usem si rikala ze bych to byla odmitla. A novorozenci 2010.
Ve vysledku hlavne ze uz se to neockuje povinne. Je to vsechno na hlavu postaveny ten nas stat ![]()
@quinny
Neočkuje se tuším přesně od listopadu 2010. A BCG vakcinace je účinná na těžké průběhy TBC zjednodušeně řečeno. Ale vzhledem k dobré epid. situaci u nás a nedokonalostem vakcíny převážily argumenty pro ukončení plošného očkování. A nárůst případů TBC teprve uvidíme, sama jsem zědavá, co bude.
Jinak lepší vakcína v nedohlednu.
Holky, chjctěla bych se zeptat, mám syna - 5 měsíců a píští týden jdeme k doktorce a měli jsme očkovat 1. dávku Synflorixu…3 Hexy už máme za sebou..jenže malému se objevil na nožičce atopický ekzém..ještě to doktorka neviděla, ale já to vím, že je to tak na 90% atopák..jelikož jsme ho měla já, měl ho můj otec…dědičná věc
Ale jde mi o to, jestli očkování může průběh AE zhoršit? Nevíte? ![]()
@Lo tak to si bud jistá, že to atopák může nejen zhoršit ale i vyvolat
![]()
@zolycka to jsem se tě mohla zeptat u nás ve skupině ![]()
No úplně bych neházela atopák na očkování, jako že to vyvolalo, já s tím jeden čas hodně bojovala..a měla jsme to taky hlavně na nohách, přesně jako Dan…ale nechci právě, aby se to zhoršilo
já se snad na to očkování pneumokoka vykašlu ![]()
@Lo
![]()
Už jsem Ti psala jinde
tak repete, ju? Může a nemusí, u nás nezhoršilo, ani nevyvolalo.
@BellinkaX
tady mi přišlo větší možnost odpovědí..děkuju
já se poradím s rd. já mám takovou rozumnou, tak snad dobře poradí…
@Lo píše:
@zolycka to jsem se tě mohla zeptat u nás ve skupině
No úplně bych neházela atopák na očkování, jako že to vyvolalo, já s tím jeden čas hodně bojovala..a měla jsme to taky hlavně na nohách, přesně jako Dan…ale nechci právě, aby se to zhoršilojá se snad na to očkování pneumokoka vykašlu
Moje dcera dostala 2 vakcíny zaráz poprvé ve 4m, pak po měsíci. Atopický ekzém ji vyvolalo jídlo, né očkování. Já mám v sobě atopický ekzém o kterém jsem dotd nevěděla, očkovaná vším možným svinstvem jsem jako miminko byla, ale nic mi to nevyvolalo