Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@M+M+S píše:
Moje dcera dostala 2 vakcíny zaráz poprvé ve 4m, pak po měsíci. Atopický ekzém ji vyvolalo jídlo, né očkování. Já mám v sobě atopický ekzém o kterém jsem dotd nevěděla, očkovaná vším možným svinstvem jsem jako miminko byla, ale nic mi to nevyvolalo
jinak mě vyvolal porod atopický ekzém…
@M+M+S je pravda, že já mám atopický ekzem taky, ale objevil se až v pubertě, okolo 17ti to bylo drsný, měla jsme to po celém těle…pak to vždy na chvíli zmizelo, pak se to vrátilo, ale už v menší míře..a ted cca 3 roky to nemám vůbec…ale co ovlivnilo to, že ho nyní nemám, netuším..
@Lo
On je AE prevít, který se objeví kdy chce, kojenec, batole, puberťák (může některou věkovou kategorii přeskočit) a taky zmizí kdy chce, většinou kolem dekády věku (10, 20let…)nebo zůstane, v menším počtu případů.
Asi podle toho, jak to má syn rozjeté-pokud flíček, tak bych očkovala, pokud mokvavé a slité, tak odložila.
Jako zkušený harcovník vís co a jak s tím, že?
@BellinkaX taky jsem zvedava nicmene jinde kde k tomu pristoupili taky zadny markantni narust nezaznamenali tak to nepredpokladam ![]()
@M+M+S ockovana vsim moznym svinstvem? No to me ohrom cim to bylo? Nejvic pokud vim tak byli 3 nemoci v jedne vakcine. A dnes klidne 6. Netusim tedy jak jsi stara resp mlada ![]()
@BellinkaX píše:
@quinny
Neočkuje se tuším přesně od listopadu 2010. A BCG vakcinace je účinná na těžké průběhy TBC zjednodušeně řečeno. Ale vzhledem k dobré epid. situaci u nás a nedokonalostem vakcíny převážily argumenty pro ukončení plošného očkování. A nárůst případů TBC teprve uvidíme, sama jsem zědavá, co bude.
Jinak lepší vakcína v nedohlednu.
Očkování proti TBC se zrušilo hlavně kvůli vážným vedlejším účinkům..zkrátka toho bylo moc, lidi nejsou tupci, sháněli si informace a prudili doktory..
Těším se na dobu až se zruší i slavná Hexa.. ![]()
@quinny osobně nikoho neznám, ale měli jsme hepa B v rodině, měl jí táta, takže jsem od doktora poučená, na co si máme dávat pozor. Všem nám brali krev a dostali jsme zdarma očkování. Takže u nás není ani u kojence co řešit. Sice už by přenašeč být dle dr. neměl, ale kdo ví. Jinak doteď neví, kde to chytil. Jako 100% záruku, že si někde nevyhodil z kopýtka, nemáme, to je jasný, ale já mu věřím a moje máma taky. Dělá na dílně, na záchodech klasika hadrový ručníky, při práci se často někdo trochu řízne…
Mimochodem tohle je z ofiko stránek věnovaných žloutence…: Nakazit se proto lze i na první pohled neškodným použitím zubního kartáčku nebo při společném použití hygienických potřeb, jako je ručník, holicí strojek, ale i při těsném kontaktu či zranění při sportu (bungee jumping, lyžování, fotbal apod.). Virus žloutenky typu B může být v menším množství přítomen i ve slinách. K přenosu slinami, resp. pokousáním, někdy může dojít ve školkách pro mentálně handicapované děti.
Každopádně nikomu jeho názor neberu, když nechce očkovat, ať neočkuje. Já si taky sháněla informace a rozhodla se očkovat, i když teda MMR se skřípěním zuby a později a v podstatě kvůli školce. Mně očkovali zarděnky až v pubertě, klukům příušnice myslím taky a myslím, že to tak bylo lepší. Takhle mám trochu pochybnost, aby ochrana vydržela až do dospělosti, kdy je to nejvíc třeba…
@quinny píše:
@BellinkaX taky jsem zvedava nicmene jinde kde k tomu pristoupili taky zadny markantni narust nezaznamenali tak to nepredpokladam@M+M+S ockovana vsim moznym svinstvem? No to me ohrom cim to bylo? Nejvic pokud vim tak byli 3 nemoci v jedne vakcine. A dnes klidne 6. Netusim tedy jak jsi stara resp mlada
je mi 25let, moje máma mě očkovala proti vším co bylo na trhu. Vedlejší účinky u TBC a dalšího očkování…??? Jo…a u léků to snad není? Samotné antibiotika jsou horší jak nějaké očkování.
@M+M+S píše:
blbos…ne v r.2009 ale v roce 2010-listopad. Moje dcera je narozená v září 2010 a ještě to dostala, pak očkovali do konce listopadu
Můj syn je duben 2010 a už TBC nedostal ![]()
@M+M+S píše:
je mi 25let, moje máma mě očkovala proti vším co bylo na trhu. Vedlejší účinky u TBC a dalšího očkování…??? Jo…a u léků to snad není? Samotné antibiotika jsou horší jak nějaké očkování.
Ano a tvoje máma tě zřejmě i postavovala, posazovala, předpokládám, že jsi papkala pribiňáčky ve 4 měsících, knedlíky v půl roce, běhala jsi v chodítku a podobně… Ne vše co dělala tvoje máma je v dnešní době to nejlepší co pro své dítko můeš udělat ![]()
Ale dělej jak myslíš…
@M+M+S
navíc před 25 lety se neočkovalo hexou a ani priorixem
Věř mi, mám 16ti letou dceru a očkování bylo sice skoro každý měsíc, ale rozvolněné…
@RyBANA píše:
Můj syn je duben 2010 a už TBC nedostal
Zrušeno od 1.11.2010
http://www.szu.cz/…70_zmeny.pdf
Jinak máš recht že nedostal TBC, to bych mu ani nepřála, my se ale bavíme o BCG vakcinaci ![]()
@peggy.sl píše:
Očkování proti TBC se zrušilo hlavně kvůli vážným vedlejším účinkům..zkrátka toho bylo moc, lidi nejsou tupci, sháněli si informace a prudili doktory..
Těším se na dobu až se zruší i slavná Hexa..
Vím, že by bylo Tvé zbožné přání aby důvodem zrušení bylo prudění neočkomatek, ale tak to není.
Proti zrušení Hexy bych nebyla, klidně nahradit Pediacelem. Očkovat Hep. B plošně v našich podmínkách je nadbytečné. Důvod, že u kojenců ve většině případů přejde do chronicity (což je průšvih) není dostatečný dle mého skromného názoru, protože výskyt u kojenců je minimální. (nepočítám děti HBsAg pozitivních matek samozřejmě). Druhá věc je následná (ne)dostupnost Engerixu v budoucnu, až se doočkují 12ti letí… což pro neočkované, kteří budou chtít pracovat třeba ve zdravotnictví bude dost problém.
@BellinkaX
ono i pediacel může udělat v těle pěkný bordel. Tyhle vícevalentní očkování jsou dle mého k… Ono to tělo si neudělá dle mého dost protilátek na všechny ty nemoci. ![]()
Pro mě je víc těch nemocí z hexy nadbytečných ![]()
No vidíš, pro mě je Pediacel vcelku příjemná alternativa. Jen ten problém Engerixu mi poněkud vadí.
Nějaký validní zdroj, podle kterého si myslíš, že tělo nedělá protilátky, by nebyl?
@BellinkaX
ono je to logické už jen z toho, že sami vědci připouští, taktéž lékaři, že žádné očkování není stoprocentní. Tohle je jen selský rozum, plus odebrané protilátky na nemoci, ale ne u mého dítěte a tam to dopadlo půl na půl. Něco bylo, něco ne…Ale samozřejmě jsem tohle nechtěla uvádět, protože pořád je to jedna paní povídala ![]()
Jinak souhlasím, že pediacel o mnoho lepší než hexa…a schéma 2+1 a posunout do vyššího věku a dobrovolnost ![]()
Pak si myslím by nebylo tolik hádek