Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ten člověk nemá žádnou úctu k ženám. Nevím, jestli měl před nevěrou bývalými partnerkami nebo to způsobila právě ta nevěra-mohl se s ní vyrovnat tak, že veškerou vinu hodil na ony partnerky s tím, že ženská je prostě mrcha, která nestojí ani za ždibec úcty.
A teď se tím řídí v praxi a odnášíš to ty. Je to slaboduché, méněcenné a v žádném případě bych to netrpěla.
V žádném partnerském vztahu neexistuje nadřízený a podřízený.
Podle mě máš klasicky dvě možnosti: Buď se na to vykašleš, budeš žít tak celý život a je velká možnost, že se to bude stupňovat, ten jeho majetnický a ovládací způsob. Protože bude hledat jakoukoli skulinku, možnost, kdy by jsi mu mohla být nevěrná nebo třeba se jen bavila s jiným chlapem nebo se jen na někoho podívala. On bude mít potřebu se utvrdit v tom, že jedná a chová se oprávněně. Že je opravdu nutné tě držet na uzdě. Nejde přitom přímo o tebe, ale o to, že jsi žena a to jsou mrchy přeci.
No ta potom ta druhá možnost. Odejít od něj. Ale bez ústupků. Nedat na žádné plytké sliby. Protože pokud by se takový člověk měl změnit, byla by to pro něj obrovská práce. Zpočátku určitě se vědomě přemáhat, aby neřekl nic proti, aby vydržel v klidu, když půjdeš s kamarádkou na kafe a neudělal scénu po návratu. Pro člověka v jeho stavu myšlení je to fakt dřina..
Tak stojíš na rozcestí a záleží na tobě, jakou cestou se vydáš. Je to TVŮJ život a proč bys měla být obětí?
@Anonymní píše:
@slavuska1 me je 24 a jemu 39… když se ho nebudu dovolat tak bude furt jsem nadavat a ze ho nemilujia bůhví co tam povidam atak. Přitom to není žádná pravda
a ty ho po tomto chování vážně miluješ nebo jsi na něm jen závislá?
láska vypadá opravdu jinak - lidi si neporoučí, jsou na sebe hodní, mají k sobě úctu a důvěru.. jakože doopravdy tě toto baví?
jsou z toho dvě cesty ven - společná terapie - on aby se naučil nebýt manipulátor a despota - ty aby ses naučila chovat nezávisle, a nebo rozchod -přiznám se, že mi rozchod přijde snazší tedy.. co je to za život? Když nesmíš ani s mámou ke kadeřnici..
@zizalka1991 píše:
Zapomela jsem to odkliknout…to jsem zkousela ale neuspela jsem. Bud za jeho chovani muzu ja nebo on se chova normalne a ja jsem histerka ktera zbytecne histerci. Hodne mi pripomina meho dedu, a babi mi je hrozne lito. Nechci takle dopadnou, ale na druhou stranu ae bojim odejit
Jseš mlaďounká a máš život před sebou. Měla by jsi myslet na to v čem bude vaše dítě vyrůstat. Tento rodičovský vzor si pak nesou děti většinou do budoucích vztahů. Já bych asi sklopila uši a zašla za svými rodiči. Řekla bych jim jak se věc má a taky že měli pravdu. Pokud tě mají rádi, tak ti pomůžou.
Jste s přítelem rovnocenní partneři a vše je jen o komunikaci ![]()
@Anonymní píše:
Vím ze ne, on to tak cítí protože ho ex podvadeli. Proto se tak boji.
ale to je jeho problém… jeho strach = jeho problém, je dospělý měl by jít na terapii - řešením přece není tě zamknout doma.. nedej si vypláchnout hlavu..
S takovým se prave rozvadim. Ted si to asi ještě neuvědomuješ, ale tohle je domácí násilí
@Anonymní píše:
@Enmamma toho se prave bojím ze to bude jenom horší. I jeho rodině to přijde normální. Ženská se má podrobit.Ale je tohle důvod k rozchodu? Bojím se udělat ten krok
počkej a to ti řekl on a nebo někdo z té jeho rodiny?
@jdukolem píše:
ale to je jeho problém… jeho strach = jeho problém, je dospělý měl by jít na terapii - řešením přece není tě zamknout doma.. nedej si vypláchnout hlavu..
Jenže on si to nepřizná a dopředu utočí co kdyby
@Halamka píše:
Ten člověk nemá žádnou úctu k ženám. Nevím, jestli měl před nevěrou bývalými partnerkami nebo to způsobila právě ta nevěra-mohl se s ní vyrovnat tak, že veškerou vinu hodil na ony partnerky s tím, že ženská je prostě mrcha, která nestojí ani za ždibec úcty.
A teď se tím řídí v praxi a odnášíš to ty. Je to slaboduché, méněcenné a v žádném případě bych to netrpěla.
V žádném partnerském vztahu neexistuje nadřízený a podřízený.
Podle mě máš klasicky dvě možnosti: Buď se na to vykašleš, budeš žít tak celý život a je velká možnost, že se to bude stupňovat, ten jeho majetnický a ovládací způsob. Protože bude hledat jakoukoli skulinku, možnost, kdy by jsi mu mohla být nevěrná nebo třeba se jen bavila s jiným chlapem nebo se jen na někoho podívala. On bude mít potřebu se utvrdit v tom, že jedná a chová se oprávněně. Že je opravdu nutné tě držet na uzdě. Nejde přitom přímo o tebe, ale o to, že jsi žena a to jsou mrchy přeci.
No ta potom ta druhá možnost. Odejít od něj. Ale bez ústupků. Nedat na žádné plytké sliby. Protože pokud by se takový člověk měl změnit, byla by to pro něj obrovská práce. Zpočátku určitě se vědomě přemáhat, aby neřekl nic proti, aby vydržel v klidu, když půjdeš s kamarádkou na kafe a neudělal scénu po návratu. Pro člověka v jeho stavu myšlení je to fakt dřina..
Tak stojíš na rozcestí a záleží na tobě, jakou cestou se vydáš. Je to TVŮJ život a proč bys měla být obětí?
Kdyby to nebyl prispevek pro me, tak bych si rekla ze je to krasne napsane
Uz byla i situace ze jsem mu rekla, ze pokud nezmeni sve chovani vuci me, tak aby pak nelitoval kdyz se vrati a my tu nebudem. Jeho odpovedi jsem byla sokovana. Rekl" uz me nechaly dve, tak stejne pocitam s tim, ze odejdes. Hold si bude malej zvykat na nekoho jineho"
Asi kdybych nemela dite tak tak jsem pryc, ale takhle nevim. Furt si rikam ze mu seberu tatu, co kdyz mi to pak bude vycitat? Zvladnu to sama? Mam oporu nasich ale prece jim nemuzu viset na krku. Na druhou stranu si rikam kdyz zustanu, co kdyz bude stejnej jako tata? Uvidi ze tohle je normalni a bude se chovat uplne stejne. Proste se tohle ve me furt misi
@jdukolem píše:
počkej a to ti řekl on a nebo někdo z té jeho rodiny?
To mi rekla jeho babi
Na terapie a podobny veci bych se vykašlala. O necítí vinu, takže je to zbytečný. Odchod? Ano, ten bych zvolila, ale bude to hooodne tezky asi. To pak bude mohem větší psychicky nátlak. Bude brečet, prosit slibovat a dost možná vte zlomí a ty se vrátíš. Das mu poslední možnost. Takže v případě odchodu, který má dle me jako jediný smysl, se na tohle příprav. Opravdu jsi mladá, a i kdyby jsi byla stará
@zizalka1991 píše:
Kdyby to nebyl prispevek pro me, tak bych si rekla ze je to krasne napsane
Uz byla i situace ze jsem mu rekla, ze pokud nezmeni sve chovani vuci me, tak aby pak nelitoval kdyz se vrati a my tu nebudem. Jeho odpovedi jsem byla sokovana. Rekl" uz me nechaly dve, tak stejne pocitam s tim, ze odejdes. Hold si bude malej zvykat na nekoho jineho"
Asi kdybych nemela dite tak tak jsem pryc, ale takhle nevim. Furt si rikam ze mu seberu tatu, co kdyz mi to pak bude vycitat? Zvladnu to sama? Mam oporu nasich ale prece jim nemuzu viset na krku. Na druhou stranu si rikam kdyz zustanu, co kdyz bude stejnej jako tata? Uvidi ze tohle je normalni a bude se chovat uplne stejne. Proste se tohle ve me furt misi
Tohle mi říct partner, tak přemýšlím jestli si mě váží a jestli mě má vůbec rád
Je to jednoduche. Pokud ti nebude vadit, ze se jednou tvuj syn presne takhle bude chovat ke sve partnerce a mame svych deti anebo ze tva dcera jednou bude zit presne v takovemhle vztahu s takovymto muzem, tak doma klidne zustan a podrid se. Pokud se ti tahle predstava prici, zvedni telefon, rekni vse rodicum a bud k partnerovi a jeho slibum tvrda. Nejde jen o vas dva, uz jde i o dite, o to, jaky partnersky model si do zivota odnese, jak se bude chovat k budoucim partnerum/partnerkam, jaky zivot vlastne bude jednou zit. Tatu detem nevezmes, pokud on sam o ne bude mit zajem, bude soucasti jejich zivota navzdycky. A btw si mlada a zaslouzis si, aby te nekdo miloval a staral se o tebe i o deti. Bez zakazu, bez podminek. Ne aby te sikanoval (protoze presne tohle zakazovani pratel, rodiny, fb apod je). Je to sikana a psychicke tyrani. Za par let taky muze prestat jen zakazovat a zrovna ti jednu vrazi.
@Leppäkerttu píše:
Je to jednoduche. Pokud ti nebude vadit, ze se jednou tvuj syn presne takhle bude chovat ke sve partnerce a mame svych deti anebo ze tva dcera jednou bude zit presne v takovemhle vztahu s takovymto muzem, tak doma klidne zustan a podrid se. Pokud se ti tahle predstava prici, zvedni telefon, rekni vse rodicum a bud k partnerovi a jeho slibum tvrda. Nejde jen o vas dva, uz jde i o dite, o to, jaky partnersky model si do zivota odnese, jak se bude chovat k budoucim partnerum/partnerkam, jaky zivot vlastne bude jednou zit. Tatu detem nevezmes, pokud on sam o ne bude mit zajem, bude soucasti jejich zivota navzdycky. A btw si mlada a zaslouzis si, aby te nekdo miloval a staral se o tebe i o deti. Bez zakazu, bez podminek. Ne aby te sikanoval (protoze presne tohle zakazovani pratel, rodiny, fb apod je). Je to sikana a psychicke tyrani. Za par let taky muze prestat jen zakazovat a zrovna ti jednu vrazi.
Ano, ja se i te facky dočkala a to proto, ze jde chtěla jet k rodičům a jemu jsem se postavila
Cim vic pises, tim horsi se mi ta situace zda, on se pasoval do role chudaka, ktereho kazda opusti a ocividne nevidi sve chyby.
Nekdo tu psal, ze mas dve moznosti, podridit se nebo odejit. Ja bych rekla ze je jeste treti, ukazat mu, ze takhle ne! Zacit se prosazovat, stat si za svym a prestat se dovolovat a prosit. Na vytky reagovat utokem a ne obranou (shnijeme tu- tak uklid, ja nestiham, jine stihaji - tak sis holt spatne vybral…) a tenhle postoj udrzet. Je to asi nejtezsi varianta s nejistym vysledkem, ale pokud chces zachovat rodinu a nezblaznit se pri tom, tak asi nejlepsi.
Pamatuj, ze se k tobe bude chovat jen tak, jak ty mu dovolis!!!
Kdybys chtela, napis mi sz ![]()
@geilens píše:
Cim vic pises, tim horsi se mi ta situace zda, on se pasoval do role chudaka, ktereho kazda opusti a ocividne nevidi sve chyby.
Nekdo tu psal, ze mas dve moznosti, podridit se nebo odejit. Ja bych rekla ze je jeste treti, ukazat mu, ze takhle ne! Zacit se prosazovat, stat si za svym a prestat se dovolovat a prosit. Na vytky reagovat utokem a ne obranou (shnijeme tu- tak uklid, ja nestiham, jine stihaji - tak sis holt spatne vybral…) a tenhle postoj udrzet. Je to asi nejtezsi varianta s nejistym vysledkem, ale pokud chces zachovat rodinu a nezblaznit se pri tom, tak asi nejlepsi.Pamatuj, ze se k tobe bude chovat jen tak, jak ty mu dovolis!!!
Kdybys chtela, napis mi sz
No nevím jestli je to dobry nápad… Ja se takhle postavila a odneslo to mé ucho. Uz 2 roky ho mam problémové