Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@jakuve píše:
Kdyz ja si myslim, ze zensky nadavaji na zensky ne kvuli tomu, aby udrzely vztah otec - dite, ale z proto, ze obvinuji opravdu ty zeny. A pritom na vztah / sex / neveru, jsou vzdy potreba dva…Ale to je jina kapitola
No jasne, ze ty zeny nadavaji na zeny, protoze si fakt mysli ze za to mohou ony (coz je blbost) ale rikam si, ze to je lepsi nez aby takto nenavistne mluvily o otci (i kdyz to taky asi prijde). Je to asi nejaky pud..
@jakuve píše:
Kdyz ja si myslim, ze zensky nadavaji na zensky ne kvuli tomu, aby udrzely vztah otec - dite, ale z proto, ze obvinuji opravdu ty zeny. A pritom na vztah / sex / neveru, jsou vzdy potreba dva…Ale to je jina kapitola
Porad ale plati, ze kdyz fena nepodrzi, pes neskace. Pro me zadany chlap byl vzdy tabu - slintat jsem slintala, ale dat bych nedala ![]()
@Kobliha51 mas pravdu, ale tvoje dcera by zrejme tak nemluvila, protoze je tvym zrcadlem a tebe tak mluvit nejspis neslysi. Kazdeho, koho napadne, ze to ma chycene mimo rodinu, ujistuji, ze i ja jsem v jeji veku znala vyznam sprostych slov, ale nepouzivala jsem je, protoze se to v rodine „nenosilo“.
Ovsem, pokud 26leta samostatne vydelavajici, ne-li hur - zivena mym otcem, zena by po me chtela pujcovat MŮJ krem, tak bych si o ni myslela to nejhorsi, co bych v 15 umela.
@Kobliha51 Otci tak neříká. NIKDO nemá takové výrazy používat. Kamarádka byla příčinou rozvodu po 20 letech manželství. Víc asi není, co dodat.
@Anonymní píše:
@Kobliha51 Otci tak neříká. NIKDO nemá takové výrazy používat. Kamarádka byla příčinou rozvodu po 20 letech manželství. Víc asi není, co dodat.
tak jestli to bylo po dvaceti letech, tak to už je v pohodě. To už je promlčené a kamarádka mít špatné svědomí nemusí a dcerunka nemá proč být naštvaná. Byli spolu dost dlouho. Stačilo ![]()
@Anonymní píše:
Ty snad budes stejneho razeni jako tva kamaradka ![]()
@Anonymní píše:
tak to nam zbyva jeste… ups, to abych zacala mesicne zasivat trojnasobek penez ![]()
@AniNevim píše:
Porad ale plati, ze kdyz fena nepodrzi, pes neskace. Pro me zadany chlap byl vzdy tabu - slintat jsem slintala, ale dat bych nedala
Promin, ale vztah mel ona a predpokladam (mozna se mylim), ze ona ne. Za tohoto predpokladu je on, ktery ma mit nejakou zodpovednost, ona nema zavazky. Tak proc by mela byt zla ona???
Jak jsem psala predtim, tak na sex jsou potreba dva dobrovolnici. A nepredpokladam, ze ta fena znasilnila tohl chudacka a on pak pod pohruzkou smrti odesel od rodiny ![]()
@Anonymní píše:
Když otci tak neříká, proč tak říká maceše? Kur.vili se snad spolu, nebo ne? Příčinou k rozvodu byli oba dva a možná i manželka. Nebyli jsme s nimi. Nemůžeme vědět, jak to bylo a ani nám do toho nic není. To, že takhle se puberťačka vyjadřovat nemá, to snad každý slušný člověk pochopí i když má vztek a říká to sám. Ale dospělí ať si to vyřídí mezi sebou.
@Kobliha51 Macechu nenávidí, protože odvedla tatínka, kterého miluje a maminka je smutná.
@AniNevim píše:
Nikdo z nas ale nevi, jestli puvodni manzelka otce z rodiny nevyštěkala, takze az tak moc nadavat byste ji nemusely, devcata. I vas jednou muze zivot hodit do naruce chlapa s minulosti.
Chlap od rodiny neni chlap s minulosti ale s dost jasnou soucasnoti ![]()
@Kobliha51 píše:
Když otci tak neříká, proč tak říká maceše?
protože to otci dítěte evidentně nevadí a když to nevadí jemu, proč by puberťačka neupustila kus vzteku, naštvání na holku, co roztáhne nohy zadanýmu, zklamání z otce, který jí opustil kvůli jiné. podle mne je špatně, že jí otec nevytyčí meze a holka dost možná ví, že kdyby stejně titulovala i jeho, neprošlo by jí to. nemluvě tedy o tom, že děti své rodiče mají rády a pokud si mohou najít náhradního viníka, zpravidla to udělají. ono těžko si to omluví jako že (skoro) padesátníkovi se stejně starou manželkou se holt už tak často a rychle nepostaví, jako když koukne na nový maso, tak mu to přejme ![]()
Nečetla jsem celou diskuzi tak odpovídám jen zakladatelce:
Také bych kamarádce poradila ignorovat jí a spíš bych bušila do manžela aby jí něco řekl, má to holka asi také těžké, ale neměla by si to dovolit, teeď mě napadlo, ta tvá kamarádka je stejně stará jako její partner, otec té potvůrky?
Když děvče říká zakladatelce kurva, říká i otci kurevník, hajzl a nebo něco jiného? Asi ne, od tatínka jsou penízky. Když chlap opustí rodinu má stejnou ne-li větší vinu, než ta svobodná holka. Nechci se jich zastávat, ale kdyby on nechtěl, tak zůstal doma v rodině. I vlastní dcera bývá v pubertě občas nesnesitelná. Holčička se zásluhou rodičů a to obou, nyní pěkně naučí, jak manipulovat s lidmi. Bude se jí to do života dobře hodit. Pokud bych se dozvěděla, že moje dcera kohokoliv nazývá takovými jmény, tak bych jí to tak vysvětlila, že by si to určitě zapamatovala. Tohle si nemá nikdy k nikomu dovolit, ať je naštvaná, jak chce. Jestli se takhle děvče baví normálně, tak by nějaké mantinely měla mít. Rodiče se mají chovat tak, aby dopad rozvodu na děti byl minimální. Oba. Je to těžká situace. Já jsem vždycky říkala, že děti mají mít dětské starosti a dospělí mají dospělé starosti. Ani jedny starosti nejsou menší, než ty druhé. Ale pokud možno - nemíchat.