Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Sepishka píše:
Chlap od rodiny neni chlap s minulosti ale s dost jasnou soucasnoti
ano ano… u me se to zkomolilo v jeden prispevek. Myslela jsem to tak, ze pokud si nekdo zacne s davno rozvedenym chlapem, ktery ma deti a zhrzenou ex, tak i tak se muze stat, ze deti budou stvany jak proti otci, tak proti nove zene.
@jakuve píše:
Promin, ale vztah mel ona a predpokladam (mozna se mylim), ze ona ne. Za tohoto predpokladu je on, ktery ma mit nejakou zodpovednost, ona nema zavazky. Tak proc by mela byt zla ona???![]()
Jak jsem psala predtim, tak na sex jsou potreba dva dobrovolnici. A nepredpokladam, ze ta fena znasilnila tohl chudacka a on pak pod pohruzkou smrti odesel od rodiny
je to o uhlu pohledu a v zivote nikdy neni vse monochromni. Ani jsem tak kategoricky nemyslela svuj prispevek. Ona i ta šeď ma mozna 50 odstinu ![]()
@MarkétkaBeruška kamaradce je 26, ex manzelce 45, takze chlap bude tak nejak podobne jako ex ![]()
@Anonymní píše:
@Kobliha51 Otci tak neříká. NIKDO nemá takové výrazy používat. Kamarádka byla příčinou rozvodu po 20 letech manželství. Víc asi není, co dodat.
po 20 letech už je to jako v pořádku? To je jako omluva? ![]()
Ze srdce ti přeju, abys poznala chlapa, se kterým budeš i po 20 letech manželství šťastná a vzpoměla si pak na tenhle svůj výrok - věřím, že pak ti dojde, cos napsala za volovinu!
@Anonymní píše:
@Kobliha51 Macechu nenávidí, protože odvedla tatínka, kterého miluje a maminka je smutná.
Může nenávidět třeba koho chce a pořád se může chovat slušně. Ta holka má chování jako kanál. Tohle se nedá omluvit. Ať si zanadává za rohem a u táty ať drží hubu, když už se tedy s macechou nemůže bavit. Rodiče se rozešli a basta. Není to hezké, nikdo z toho nemá radost, ale na oběšení to není. Pokud ta holka nemá tu slušnost v sobě, tak ji prostě nemá. Asi ji to nikdo nenaučil. A podepsali se na ní oba rodiče a vychovali z ní burana.
A to kamarádka nemůže,,paňárka,, srovnat osobně? Musí žalovat po okolí? Mě říct nevlastní dítě, že jsem kurva, tak jede jako namydlený blesk a do bytu by mi už nevkročila.. ![]()
Jedna vlastní zkušenost.. ženu mého ex nemám ráda nikdy jsem o ní doma ale nemluvila ošklivě před dětmi - tolik hrdosti mám..a že bych mohla..ale nedělala.. přesto syn - tehdy 13 odmítl s tou ženou komunikovat navštívit a poznat ji.. ony ty děcka nemusí být právě navedený - mají svou hlavu…
zde bych viděla chybu v komunikaci na straně otce
@zuzouš píše:
Já se holce taky nedivím, může si cítit nenávisti, jak uzná za vhodné. Ale má milenka povinnost nechat si nadávat od pubošky? V první řadě odešel od rodiny otec. Copak žádná ženská nemá právo dát najevo i ženáčovi, že se jí líbí? Nikdo ho nenutí, aby na to reagoval
Takze ja budem robit oci na zenateho tak dlho, az on nakoniec podlahne, ale zla nie som ja, ale on, ze bol slabsi a nevydrzal odolavat?
Uz sa tej rozvodovosti/rozchodovosti nedivim.
@Anonymní píše:
@Kobliha51 Otci tak neříká. NIKDO nemá takové výrazy používat. Kamarádka byla příčinou rozvodu po 20 letech manželství. Víc asi není, co dodat.
Toz v tom pripade jej nenadava, len nazyva skutocnost pravym menom
Teda, este by jej mohla hovorit milenka mojho otca, ale je to ponekud dlhe, a ked na to existuje kratke a vystizne slovicko ![]()
Jedno leto sused u babicky na dedine nevestu nenazval inak ako „nasa kurva“. Ale on to nepouzival ako nadavku, skor ako terminus technicus ![]()
@AngelLilly hmm, tak to si myslím že v kamarádce vidí v uvozovkách také mladou holku a atk si to dovolí, není pro ni autorita, chtělo by to aby jí ukázala že ona je dospělá, a bude jí poslouchat, že přece nejsou kamarádky…i když by to bylo fajn
@Bábi Zlopočasná píše:
Toz v tom pripade jej nenadava, len nazyva skutocnost pravym menomTeda, este by jej mohla hovorit milenka mojho otca, ale je to ponekud dlhe, a ked na to existuje kratke a vystizne slovicko
Jedno leto sused u babicky na dedine nevestu nenazval inak ako „nasa kurva“. Ale on to nepouzival ako nadavku, skor ako terminus technicus
@Bábi Zlopočasná píše:
Toz v tom pripade jej nenadava, len nazyva skutocnost pravym menomTeda, este by jej mohla hovorit milenka mojho otca, ale je to ponekud dlhe, a ked na to existuje kratke a vystizne slovicko
Jedno leto sused u babicky na dedine nevestu nenazval inak ako „nasa kurva“. Ale on to nepouzival ako nadavku, skor ako terminus technicus
Je hezké, když se v rodině mluví tak, jak jim zobák narostl. Když je někdo poslouchá, tak je mu hned jasno, co je to za lidi.
![]()
@Kobliha51 píše:
Je hezké, když se v rodině mluví tak, jak jim zobák narostl. Když je někdo poslouchá, tak je mu hned jasno, co je to za lidi.![]()
![]()
mě taky babi řiká děv-ko a nemyslí tim opravdu děv-ku. Používá to pro výraz třeba když si myslí, že jsem udělala něco vyčůraně ![]()
No třeba babi není gramotná a třeba neví, co to slovo vlastně znamená. Pokud je jí více než 80 a vyrůstala někde, kde je nějaké nářečí, je to možné. Jinak přiměřeně inteligentní ženská i ve starším věku a za předpokladu, že není zatížena nějakou psychickou poruchou, by takové slovo, jako oslovení své vnučky,
neměla používat. Ale i já znám ženy, které používají peprnější slovník, ale většinou jen při povídání třeba o někom, na koho mají vztek. Neznám takovou, která by oslovovala své děti a nebo vnoučata sprostými slovy. Neznám.
@Kobliha51 tak ten sused uz tiez nebol najmladsi rocnik, a pretoze nevesta nebola vzorom cnosti a bolo to verejnym tajomstvom, tak si myslim ze to oslovenie bolo vyrazom rezignacie. Ziju na dedine pod 300 obyvatelov.
U pubertacky myslim, ze ide o zlost na zensku, kvoli ktorej nema otca doma, a kvoli ktorej sa zmenil skoro cely jej zivot.