Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
@Kriss Tina děkuji. no on podle mě jde na ossz i zaměstnavateli do DS, zároveň si myslím..a asi když nemoc trvá déle jak 14dnu, tak to chce zaměstnavatel vidět na tom lístku.. já nevím..to je jedno budu na gyndu každý měsíc psát nebo volat..no já radši ani nechci řešit zda moje gynda ok nebo ne.. nemám sílu měnit v těhotenství ještě lékařea už si marodila někdy déle? Nevíš zda stačí jen měsíčně SMS vedoucí a hlídat si ty lístky a to je vše? Já okolo sebe lidi na nemocenských delších jak 14dnu nemam..
Já marodila vždy většinu tehotenstvi. V praci se nikdo nezajímal, prostě sem přinesla neschopneku s tím, že jsem těhotná a že se mám případně ozvat, kdybych se chtěla vracet, ale všude už počítali, že na té neschopnece zůstanu do konce. Lístky mi hlídala Dr, takže já neřešila prakticky nic ![]()
@Anonymní píše:
@KeckaJ asi jak jsme velka,,firma'' tak v účtárně nevědí s čím jsem doma. Vedoucí to ví, ale ta mi náhradu mzdy neposílá…to je jedno snad to bude ok..
To není o velikosti firmy. To je o tom, že si člověk musí pohlídat lístek na peníze. Musela jsem každý měsíc k poslednímu volat sestře ať mi ho pošle.
Myslím, že tvá vedoucí ani nepočítá, že by ses vracela.
Také pracuji na úřadě a od začátku jsem doma. Sice jsem nezvracela, ale mám rizikové od začátku. Také jsem v 2.trimestru a nevypadá to, že bych se měla vracet. Cítím se hůř jak v 1.tr. Očkovaná také nejsem. Nemáme přepážky, klienti často agresivní, asi bych i měla strach se vracet. Nebuď otrávená, že jsi na neschopence. Jednou za měsíc zavolat dr. O lístek a napsat vedoucí nic nestojí 😊. Hlavně ať jsme v pořádku.
@Anonymní píše:
Také pracuji na úřadě a od začátku jsem doma. Sice jsem nezvracela, ale mám rizikové od začátku. Také jsem v 2.trimestru a nevypadá to, že bych se měla vracet. Cítím se hůř jak v 1.tr. Očkovaná také nejsem. Nemáme přepážky, klienti často agresivní, asi bych i měla strach se vracet. Nebuď otrávená, že jsi na neschopence. Jednou za měsíc zavolat dr. O lístek a napsat vedoucí nic nestojí 😊. Hlavně ať jsme v pořádku.
Ahoj, no ale jsi na rizikovém to je vážnější.. Já mam dg. Nevolnosti a cítím se špatně s tím být doma třeba 5 měsíců do mateřské.. ![]()
zakladatelka
@Anonymní píše:
Ahoj, no ale jsi na rizikovém to je vážnější.. Já mam dg. Nevolnosti a cítím se špatně s tím být doma třeba 5 měsíců do mateřské..zakladatelka
Já byla kvůli nevolnostem doma celé těhotenství. Až do šestého měsíce jsem nebyla schopná dojet do práce (30min) v kuse. Prostě ten smrad v MHD jsem nedávala. No a po 6. měsíci mi zas tvrdlo břicho.
Jo a papír na peníze musí připomínat každý koho znám. Už několik známých říkalo, že snad ten papír byl lepší ![]()
@Netopirek píše:
Já byla kvůli nevolnostem doma celé těhotenství. Až do šestého měsíce jsem nebyla schopná dojet do práce (30min) v kuse. Prostě ten smrad v MHD jsem nedávala. No a po 6. měsíci mi zas tvrdlo břicho.
Jo a papír na peníze musí připomínat každý koho znám. Už několik známých říkalo, že snad ten papír byl lepší
Ja mam to do prace 45minut..a prave se bojim ze mi bouchne mocak a pozvracim se smrdi mi i vonavka co mi drive vonela.. proste jsem nikdy nemarodila a pripadam si jak,,lajdak'' ale jit do prace si neumim predstavit. Zitra jdu na kontrolu na gynekologii a vubec nevim co ji mam rict..mam se ji ptat zda mam bejt jeste doma..nebo mlcet nebo ja nevim
@Anonymní píše:
Ja mam to do prace 45minut..a prave se bojim ze mi bouchne mocak a pozvracim se smrdi mi i vonavka co mi drive vonela.. proste jsem nikdy nemarodila a pripadam si jak,,lajdak'' ale jit do prace si neumim predstavit. Zitra jdu na kontrolu na gynekologii a vubec nevim co ji mam rict..mam se ji ptat zda mam bejt jeste doma..nebo mlcet nebo ja nevim
Jako lajdak si nepripadej! Nejsi lina pracovat, prostě to teď nejde. A že máš dg „jen“ nevolnosti? Někdo s ní opakovaně končí v nemocnici na kapackach!
Já byla s touhle dg na neschopence dvě těhotenství. Teď jsem těhotná potřetí, mám jinou práci, z domova, baví mě a přesto jsem musela přestat pracovat. Doufám, že jen dočasně, vůbec mě to doma nebaví. Ale bohužel, když jeden den celý prozvracím a druhý den prospím, tak to jinak nejde ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, no ale jsi na rizikovém to je vážnější.. Já mam dg. Nevolnosti a cítím se špatně s tím být doma třeba 5 měsíců do mateřské..zakladatelka
Ahoj, já vím, ale bude lépe. Určitě. Mě taky není dobrém, snad každý druhý den něco je. Bojím se, že na mě něco leze. Tak strašně mě bolí klouby a svaly. Taky jsem otrávená. Ale snažím si to nepřipouštet. A jak dopadla za kontrola?
@KeckaJ asi jak jsme velka,,firma'' tak v účtárně nevědí s čím jsem doma. Vedoucí to ví, ale ta mi náhradu mzdy neposílá…to je jedno snad to bude ok..