Nevonící myčka na nádobí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5527
26.6.09 22:01
zuzanasinova píše:
Máme myčku Fagor, používám citronovou vůni z TESCA a krásně voní… stojí pár korun, tak vyzkoušej ;-) u nás to pomáhá-…

Tak přesně tuto mi manžel z myčky vyhodil. Nesnesl ten „smrad“ na skleničkách, když si nalil víno a místo vína cítil podivný citronový zápach. Upřímně - mně taky ty silné vůně vadí.
Nevíte někdo o nějaké „libé“? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
27.6.09 15:09

Já tam tu voňku dávám jen když nemyju. Trošičku to ten smrad překryje. Ale myju bez ní. Taky mi vadí nádobí načichlé umělou vůní. Už se mi stalo, že jsem na to zapomněla, a tak jsem myla znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
28.6.09 17:39
Petricka píše:
Já tam tu voňku dávám jen když nemyju. Trošičku to ten smrad překryje. Ale myju bez ní. Taky mi vadí nádobí načichlé umělou vůní. Už se mi stalo, že jsem na to zapomněla, a tak jsem myla znovu.

Tak tohle mě nenapadlo! Díky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
5.3.18 19:02

Ahoj,
oživuji diskusi. Máme novou myčku: https://www. euronics. cz/mycka-nadobi-bosch-silence-plus-sms46gw01e-bila-bossms46gw01e/p434400/#utm_source=sklik&utm_medium=cpc&utm_campaign=07+-+PLA+%7c+Kategorie+%7c+Skladem+%7c+%3e+5000+CZK&utm_term= a myju v ní asi 5 dní a to 1× za den. Od začátku je ale při práci strašně cítit plastem/gumou. Je to cítit dokonce i přes zavřené dveře, no a když po dokončení programu dveře otevřu, je to teda šílený. Včera jsem myčku dokonce zapla někdy ve 23 h a ráno v 6 h až otevřela dvířka a to bylo vůbec tuplem šílený, smrdělo plastem/gumou nebo čím i nádobí. Naštěstí to za chvíli vyvětrá, ale je to fakt hnusný a nepříjemný. Navíc nemám ani důvěru v to, jak už byly různé studie, že v teple se z plastů uvolňují do vody i vzduchu chemikálie, že ta voda, kterou se to nádobí umývá, je díky těm plastům vlastně „kontaminovaná“ + i vzduch z té myčky - už to, jak to smrdí, mě na klidu nepřidává.
Ale teda myčku s kovovými koši jsem ještě neviděla..

Taky vám takhle myčka smrdí plastama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21783
5.3.18 19:06

@Evulina a pustila jsi ji napoprve naprazdno s cisticem a na maximalni teplotu? tohle je klasicky problem vsech novych spotrebicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
5.3.18 19:10
@nozu píše:
@Evulina a pustila jsi ji napoprve naprazdno s cisticem a na maximalni teplotu? tohle je klasicky problem vsech novych spotrebicu.

Moment, myslíš pustit jakoby ten čistící program myčky se specielním prostředkem na čištění myčky? V návodu to není, takto to pustit hned ze začátku u nové myčky, ale logiku by to dávalo, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21783
5.3.18 19:14

@Evulina jojo, presne tak to myslim. me podobne smrdela nova pracka a tohle zabralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2896
5.3.18 19:16

To mi připomíná historku, jak chlapovi bývalka nechala při rozchodu myčku, kterou koupila, protože strašně smrděla a nevěděla co s tím. No on taky ne, tak ji nepoužíval. Nevěděli, že je dole filtr. Po dvou letech to byl pěknej kentus, ale po vyčištění myčka jak nová :mrgreen: :mrgreen:
To ale nebude tvůj případ, spíše bych ji párkrát pustila na prázdno a nechala pořádně vyvětrat. Pokud máš obavu z kontaminace. MI takhle smrděly všechny nové spotřebiče, naposled sušička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
5.3.18 19:24

@Evulina Ja bych reklamovala. Mne ani jedna nova mycka nikdy takto nesmrdela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
5.3.18 19:25
@BlaZenkaB píše:
To mi připomíná historku, jak chlapovi bývalka nechala při rozchodu myčku, kterou koupila, protože strašně smrděla a nevěděla co s tím. No on taky ne, tak ji nepoužíval. Nevěděli, že je dole filtr. Po dvou letech to byl pěknej kentus, ale po vyčištění myčka jak nová :mrgreen: :mrgreen:
To ale nebude tvůj případ, spíše bych ji párkrát pustila na prázdno a nechala pořádně vyvětrat. Pokud máš obavu z kontaminace. MI takhle smrděly všechny nové spotřebiče, naposled sušička.

Ne to u nás není případ humusu z jídla - je to smrad gumy a plastu. Myčku používám necelý týden a už jsme i jednou čistili s mužem filtry.
Mě právě nová sušička nesmrděla vůbec, taky Boschka, tohle mě docela dostalo, je to děsnej umělej puch.
Zkusím asi ten samočistící program, ale nejdřív musím koupit ten prostředek čistící.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
5.3.18 19:28

Nebo to pustit na ten nejvyssi stupen naprazdno s octem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
5.3.18 19:29

Měla jsem už 4 nové myčky a ještě žádná nikdy nesmrděla :think:.
@Evulina A smrdí to jen když myje? To bych si pak myslela, že se spíš něco pálí v čerpadle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
5.3.18 19:33
@KristynaTita píše:
@Evulina Ja bych reklamovala. Mne ani jedna nova mycka nikdy takto nesmrdela

Ty jo..
Je fakt, že myčka byla koupená v „rozbaleno.cz“..ale byla levnější kvůli trošku zohýblému plechu na straně..
Muž mi teď říká, že může tak smrdět prý přívodní hadice? Já nevím, já to cítila i z košů, z nádobí.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2896
5.3.18 19:35

@Evulina Však jsem psala, že to nebude tvůj případ… jen jsem si na tu historku vzpomněla.
Na prostředek se klidně vykašli, pusť naprázdno nebo s tabletou na nádobí a klidně vícekrát. A nechávej mezi mytími otevřenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
5.3.18 19:36

Holky tím to nebude..já totiž zatím jedu vždy program na nejvyšší stupeň. Mívám dost zažraný naschlý nádobí (od kaše, hrnec od vaření brambor atd.) a eco program mi to nikdy dobře neumyje, až ten na 70 stupňů. A místo leštidla dávám ocet, takže ocet se do myčky taky dostane.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí