Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Malá nemohla cokoliv na lžičce do 2,5 let..nurofen jsem cpala čípkama, jinak to nešlo..když jsem dala násilím, polovinu z té pusy vyplivla i když jsem pusu držela zavřenou..prostě to vystrčila jazykem.. štávy na kašel nebo tak jsem míchala do pití..atb naštěstí teda neměla do té doby..ted už před 3narozeninama lžičku vzala v potaz..( dávám rybí olej, nebo ted kapky proti kašli )
Léky a antibiotika jsme museli podávat do jídla (jogurt, přesnídávka), jinak to nešlo.
První změna k lepšímu byla, že jsem přešla na stříkačku, kterou zminila @kontramatka, čímž se celá akce zjednodušila a zkrátila, zároveň jsme se pustili do těch plyšáků @jezzz, myslela jsem, že je na to ještě malý, ale vrhnul se na to nadšeně, pak s velkým řevem dostal svoji dávku, a pak se zas hned sam vrhnul se stříkačkou na plyšáky, pak to bylo s každou dávkou a s každým současným kurýrováním plyšáků lepší, a teď už je to fakt v pohodě, díky moc.
Jediná potíž byla, že ze začátku se taky ty plyšáky snažil uložit ke mně do postele, takže tam pak bylo poněkud těsno ![]()
@malytlustyhroch Super, jsem moc ráda, že se daří ![]()
Jen pro info, kdo všechno dnes spal v mé posteli - já (pár dní do porodu, takže jsem jak velryba
), dcerka 3,5 roku, hračka štěnete, dětská knížka s pohádkami, baterka a 7 plyšáků (malí i velcí). Vyspali jsme se v pohode
Je to jen o zvyku ![]()
Horší to bylo, když jsme jely do školky a dcerka chtěla skoro všechny účastníky spánka brát s sebou. Nesla jsme plný baťoh a tašku k tomu, štěne si nesla v ruce.-D Avšak co bych pro ni neudělala
(u nás ve školce může mít vlastní hračky, neřeší to).
@malytlustyhroch Jo ještě mne napadá - kdyby se nemoci opakovaly, tak super je dětský lékařský kufřík. Třeba Ježíšek by jej mohl donést.
Na hraní s plyšáky ideální ![]()
PS: Násilím opravdu jen v nouzi nejvyšší, když to jinak nejde. Jinak je to kontraproduktivní.