Nevyhovující umělé mléko?

30
19.5.22 15:51

Nevyhovující umělé mléko?

Ahoj maminky,

Jdu si za vámi pro radu. Moje skoro čtyř měsíci holčička, mi začala blinkat po UM a já se chci zeptat jak to poznám že ji už nevyhovuje či nechutná. Malá má něco přes 5300g a podle „tabulek“ má vypít 120ml z toho but 20-30ml nechá a už nechce (ani po půl hodině na dokrmení nechce) a další cca 20ml vyblinkne :zed:

Může to být že už ji nevyhovuje umělé mléko nebo je to nějaký období který přejde? Blinka mi už druhý den a dnes ji to mlíčko dávám pokud nezačne brblat že má hlad. Je mi jasný že asi zítra pojedeme k doktorce ale nemůžete mi poradit čím to může být a na co se připravit? Při odbrkavani ji bříško nemačkám. Jinak malá je dokrmována už od narození a od třetího týdne plně na umělém. Používáme kendamil DHA+, z Nutrilonu mi zvracela a Sunar ji nadýmal.
Prdíky ty máme furt, stolici máme jednou denně, prdime krásně do mléka dávám babycalm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2820
19.5.22 18:57

Myslím, že podle tabulek ji máš dávat 150 ml a ne 120 ml. Na tabulky kašli, to je jen taková vsuvka. Já dávám Nutrilonu v necelých čtyřech měsících věku 180 ml. A tobě dřív neblinkala? Mě teda Blinka od narození. Navíc mi přijde, že ted v tomto věku ji hůř než dřív. Šermuje rukama, 8× to vyplivne, někdy držím ruce… Dřív jedl nadherne. Asi je to jen období. Já bych s tím k doktorce nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LP4
1363
19.5.22 19:08

Po nutrilonu nam blinkal taky. Po jinem ne. Ja to pocitam dle tabulek na den ma mi vypit treba 900 ml a pije 600-700. Kdyz jsou ty vedra, tak ho lehce morduju s vodou kdyz mi pije méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
19.5.22 20:53

@Lidulla podle tabulky až od 5500g to ještě nemá vážím ji každý týden, poslední jídlo má mezi 8-9 večer a spí do 6-7 rána takže ji už ráno dávám 150ml a potom celý den jedeme 120ml ale ona mi tam nechá 20-30-40ml nechá jak kdy. Ten kendamil je plnotučné mléko ale chutná ji. Jo uboinkavala na tom jsem zvyklá ale spíš to bylo takový letmo a bylo to hrozně řídký se slinama, ted je to hustý vyloženě mlíčko.

@LP4
Já používám skoro od začátku když jsme přešli úplně na to umělé tak ten čaj pro miminka značky apotheke jen do krčku na zapití, teď mi tak za den tu 60ml čaje aby to zapila. Ale asi máte pravdu s tím vedrem, je pravda že my na bytě máme 25 stupňů.

Možná už jsem zjistila i problém. Jsme koupili termosku která ukazuje stupně a já si vždy nachystám před spaním, ráno tam mám okolo 60-70 stupňů. No a já ten zbytek vody ohrivam potom v mikrovlnce (převařená už je že jo), to mi poradila mamka cca 3-4 dny do zadu ať to furt nepřevařuji. Teď poslední dvě krmení s novou převařenou vodou bez problémů. Jelikož od 5 večer měla dvě krásný stolice tak sem ji schválně dala 150ml ať si vezme kolik potřebuje, vypila to celé teď a nic neublinkla :dance:
Už sem se lekla že budeme muset měnit mléko :lol: po sunaru a Nutrilonu bych ten kendamil pila taky je výborný. :palec:
Tak snad už je vše v pořádku, kdyžtak týden počkám stejně jdeme 1.6. na čtyřměsíční prohlídku a začnou nám první příkrmy. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.22 20:04

UM

Dobrý den,

od cca 3m do 11m jsme měli beba HA. Jelikož malému už dáváme i jogurty tak máte dávat stále HA nebo už můžeme normální? Budeme kupovat BEBu 3 tak přemýšlím zda vzít HA nebo bez HA. Zda to má smysl když mu dáváme jogurty. TA HA je o dost dražší.

A ještě jeden dotaz. Malý má dost zácpy je možný že by mu po tolika měsících mohlo vadit um když má furt stejnou značku a celou dobu kadil pěkně až na poslední 2 měsíce? Díky

• Citovat
  • Upravit
1926
8.12.22 13:09
@Anonymní píše:
Dobrý den,

od cca 3m do 11m jsme měli beba HA. Jelikož malému už dáváme i jogurty tak máte dávat stále HA nebo už můžeme normální? Budeme kupovat BEBu 3 tak přemýšlím zda vzít HA nebo bez HA. Zda to má smysl když mu dáváme jogurty. TA HA je o dost dražší.

A ještě jeden dotaz. Malý má dost zácpy je možný že by mu po tolika měsících mohlo vadit um když má furt stejnou značku a celou dobu kadil pěkně až na poslední 2 měsíce? Díky

HA vážne nemá zmysel keď už dieťa normálne baští mliečne výrobky. Ale pre istotu by som skúsila najprv len 1 balenie.

A zacpa v tomto veku bude oveľa pravdepodobnejšie z príkrmov - chce to vyvážiť potraviny ktoré zapekajú a ktoré nie, podávať dosť vody s jedlom a pridávať dosť tukov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.12.22 14:18

@Elfido děkuju za názor

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat