Nevzali mi děti do školy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22700
28.8.23 19:41
@vokishka píše:
Znam hromadu deti s PAS a nikdy jsem v doporuceni necetla snizeny pocet deti ve tride. Bezne jsou ve tridach, kde je 25 zaku. Byl i ve tride s 28 zaky.

Ale ano snizuje se pocet deti. Nekdy to ale neni mozne a tak se to nedeje. V doporuceni to psane neni. Neni to o moc. Myslim, ze o 2 deti. U nas to tak treba ve skolce je a ve skole ne. Ve skole to neslo, protoze je moc deti, tak mi to bylo v PPP recene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
28.8.23 19:42
@Finkaa píše:
@axlpol No mě se to příčí, někoho za zády nahrávat, pokud nejde o život… Za mě je ideální jednat písemně a ne ústně. Taky nic nešlo, ne teda u školy, ale školky, stačilo při ústním jednání, podat vše písemně a najednou šlo, to co před rokem a půl nešlo. Ale pravda na tu písemnou formu mě odkázal i právník z krajského úřadu a že pokud rozhodnou v můj neprospěch, ať podám odvolání, že oni to prošetří…

Jenže mě třeba pozvali na schůzku, jen ředitel a zástupkyně. Já tam přišla s papíry z SPC, že budou chtít řešit, jak dětem nejlépe vyhovět, jak to vidím já atd.

A úsměv mi spadl, když mi jen papíry šoupli zpět po stole, s větou „bylo by lepší, kdyby jste dětem našla jinou školu…“ za deset minut nebylo co řešit a odcházela jsem jak školák s dudkou.

Samozřejmě, že to šlo žádat písemně, ale nic by to nezměnilo na vztahu, který nezačal nijak dobře.
Já bych nahrávku brala, protože škola není místo, kde by se lidi měli takhle chovat. Děti tam stráví devět let. Proto bych takové ksindly hnala a použila na ně stejně hnusné metody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65427
28.8.23 19:53
@Oriseka píše:
Ale ano snizuje se pocet deti. Nekdy to ale neni mozne a tak se to nedeje. V doporuceni to psane neni. Neni to o moc. Myslim, ze o 2 deti. U nas to tak treba ve skolce je a ve skole ne. Ve skole to neslo, protoze je moc deti, tak mi to bylo v PPP recene.

Snizuje se ve skolkach, ve skolach to ani nezminuji, kdyz prijede SPC na naslech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22700
28.8.23 20:01
@vokishka píše:
Snizuje se ve skolkach, ve skolach to ani nezminuji, kdyz prijede SPC na naslech.

Jo, to by odpovidalo. My to teda resili i ve skole, ale pry neni mozne z duvodu preplnenosti trid. Ale i v tech skolach by to nebylo spatne, zvlast, kdyz je tam deti s AP vice a k tomu nekolik ukrajincu atd. Je to obcas mazec, co ta ucitelka musi zvladat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29084
28.8.23 21:58
@Oriseka píše:
Jo, to by odpovidalo. My to teda resili i ve skole, ale pry neni mozne z duvodu preplnenosti trid. Ale i v tech skolach by to nebylo spatne, zvlast, kdyz je tam deti s AP vice a k tomu nekolik ukrajincu atd. Je to obcas mazec, co ta ucitelka musi zvladat.

U nás teda snížili počet dětí jak ve školce, tak ve škole :nevim: a to je to poměrně oblíbená škola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22700
28.8.23 22:03
@Margery píše:
U nás teda snížili počet dětí jak ve školce, tak ve škole :nevim: a to je to poměrně oblíbená škola.

Tak to je fajn. U nas to neslo, takze 28 deti z to 3 s asistenci, 5 ukrajincu, 1 dite nezrale pro skolu, 1 nemocne. Ucitelka nervy v kyblu. V druhe skole se i losovalo ze spadovych deti, takze je taky mozny, ze to misto ve skole, ktere resi zakladatelka vubec neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
28.8.23 22:49
@Mysis píše:
@hanka.br. v čem je nestandardní? Dcera se zkrátka stěhuje k otci, protože se vyjádřila sama, že chce být u něho. Proběhl o tom soud, protože jsem ji měla v péči já :nevim: měla přestupovat ze školy v Praze do školy, kde má trvalý pobyt :nevim: a k čemu to ředitel potřebuje, já nevím. On to po nás zkrátka vyžadoval.

Rekla bych, ze nemel co vyzadovat.
Trvale bydliste dcery = spadova skola, tohle je cely blbe uz od zacatku, melo to byt cely pisemne a hnat vejs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.23 07:49

@Oriseka však pan ředitel říkal, že je :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3216
29.8.23 08:58
@axlpol píše:
Jenže mě třeba pozvali na schůzku, jen ředitel a zástupkyně. Já tam přišla s papíry z SPC, že budou chtít řešit, jak dětem nejlépe vyhovět, jak to vidím já atd.

A úsměv mi spadl, když mi jen papíry šoupli zpět po stole, s větou „bylo by lepší, kdyby jste dětem našla jinou školu…“ za deset minut nebylo co řešit a odcházela jsem jak školák s dudkou.

Samozřejmě, že to šlo žádat písemně, ale nic by to nezměnilo na vztahu, který nezačal nijak dobře.
Já bych nahrávku brala, protože škola není místo, kde by se lidi měli takhle chovat. Děti tam stráví devět let.Proto bych takové ksindly hnala a použila na ně stejně hnusné metody.

Když myslíš, že by to něco změnilo… Já si to nemyslím. Záznam pořízený neoprávněně v rozporu s GDPR, aby se to pak neobrátilo jen proti tobě.
Ale ano je to všude, vždy záleží na lidech, na které narazíš, jen v tom školství je to horší, že děti se prostě bránit ještě neumí a jsou proto snáze zranitelné. Proto si taky myslím, že spousta lidí drží ústa a krok, jen aby se to neodrazilo na dětech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
29.8.23 09:49

Tak problém vyřešený. Zašli jsme na úřad a najednou jde všechno. Holka od září nastupuje :mrgreen: a ředitel se hluboce omlouval :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
29.8.23 16:51
@Lucie_Sx píše:
Rekla bych, ze nemel co vyzadovat.
Trvale bydliste dcery = spadova skola, tohle je cely blbe uz od zacatku, melo to byt cely pisemne a hnat vejs.

Spádovost platí pouze pro přijetí do první třídy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.8.23 20:00
@hanka.br. píše:
Spádovost platí pouze pro přijetí do první třídy.

Vzdyt plati i pro pristehovane, ne…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
29.8.23 22:10
@Lucie_Sx píše:
Vzdyt plati i pro pristehovane, ne…?

Ne, spádovost je zrušená. Śkola by měla přijmout každého žáka do naplnění své kapacity, je jedno, jestli spádového nebo nespádového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.8.23 23:29
@hanka.br. píše:
Ne, spádovost je zrušená. Śkola by měla přijmout každého žáka do naplnění své kapacity, je jedno, jestli spádového nebo nespádového.

Ale obec musi pro zaky s trvalym bydlistem na svem uzemi zajistit vzdelavani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65427
30.8.23 08:06
@Lucie_Sx píše:
Ale obec musi pro zaky s trvalym bydlistem na svem uzemi zajistit vzdelavani.

Jo, ale nikde neni, jak daleko ta skola bude. Pokud naplni kapacitu, dite musi dojizdet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin