Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lojzísek píše: Více
ja som u teba nepredpokladala tie konšpirácie. Tu nie je od zakladateľky písané, že bude o lásku prosiť… však to je už úplne iná téma..
@Lumerika píše: Více
Nepíšu konspirace, jen svoje názory / zkušenosti. Nemyslím si, že by tu byla velká šance na vztah. Vidím to spíš na rozchod nebo na prodloužení „poznávání“, které nevyústí v jeho zamilování. Toť vše. Pro mnohé by taková zpráva byla konečná, ale ona je zamilovaná a chce věřit. Nezbývá, než popřát hodně štěstí, vše je možné ![]()
Všem děkuji moc za reakce 🙂
Každopádně nemám v úmyslu se nikoho doprošovat, ani škemrat zas tak mladá a naivní nejsem. Už něco taky za sebou mám. Mě jen zajímalo, zda to někdo měl podobně. 🙂
U každého přece láska nepřijde hned…
@Miškaa21 píše: Více
To ne, ale málokdy se jeden z dvojice vyjádří, že se nezamiloval a nejspíš už nezamiluje. To, bohužel, hovoří v Tvůj neprospěch ![]()
A už vieš, ako sa k tej svojej nezamilovanosti postavil on?
@Shen v praxi tedy nepoužitelný a hlavně, že si chce užívat svobody, no jo výmluva chlapů, kteří jsou k ničemu, bych se nedivila, kdyby byl doteď bez vztahu. Buď ráda, že je fuč.
Já to chápu velmi dobře. Proste se nezamlouvá, i když se mu líbíš. Sex ano, láska ne. Asi tě i má rád, ale nemiluje.
To se stává, srdci neporucis.
![]()
Podle me se buď zamilovat neumi, hledá ideal, dokonalost nebo má v srdci pořád jinou.
Ber to jako (kruty) test soucasneho partnera. Pokud takové chování akceptujes, stavis se tím do podradne a nevyhodne role…
Predstav si, ze jsi na jeho místě a něco takového reknes. Co u toho citis? Proc to říkáš? Rikala bys to, kdyby ti na druhem zalezelo a chtěla bys budovat vztah?
Asi bych mu projevila pochopení, řekla bych mu, že se to může stat - ale že ty chceš partnera, který je „all in“ a miluje tě, a že s ním by ti to nevyhovovalo.
Že proto pujdes dál a snad se ti podaří potkat někoho, kdo to má stejně. No a kdyby tvůj soucasny zmenil názor, tak at dá vědět a uvidí se - ale at nepocita s tím, že na něj budeš čekat
![]()
@Lumerika @Marcela281
Včera jsme o tom dost dlouho mluvili. Řekl mi to jen z toho důvodu, že má strach. Boji se, že to mělo přijít a nepřišlo. Usoudil, že prostě potřebuje čas a ne to hned po měsíci utnout.
Já jsem mu říkala, že zvolníme a proste se uvidí, že když se budeme chtít vidět, tak se sejdem, ale nebudeme spolu celý víkend. Což máme možnost se vidět pouze víkendy.. Řekla jsem mu, že doprošovat se určitě nebudu a že se musí rozhodnout on sám.
Ahojky, procházela jsem si diskuzi a myslím, že jsi nenapsala kolik let je tobě? Jsi o hodně mladší? Ty už si přijdeš do něj „zamilovaná“?
Možná je chlapec prostě plachý a stydlivý, takový člověk se bojí a je podezřívavý. Myslím si, že se chrání a nechce, aby mu jakákoliv žena ublížila. Někteří muži by to třeba neustáli. Znám několik svobodných mužů ve věku kolem 40 nebo 50 let, nejsou ženatí a nemají děti, stálou partnerku buď nemají nebo mají jen chvíli… protože jsou prostě takoví neprůbojní a neumí si ji získat. Ale nejsou to vyloženě typičtí staří mládenci, kteří by chtěli zůstat sami, jako jde vidět, že se snaží „komunikovat s ženami a chtějí mít trvalý vztah“.
Jak píšeš, možná na to jen musíte jít hodně pomaloučku, polehoučku, aby měl tzv. pevnou půdu pod nohama a mohl ti věřit ![]()
@ZinaJudita1
Mě je 28 🙂já tam mám pocity zamilovanosti, ale po zkušenostech nechci nasazovat růžové brýle. Jen vím že mi s tím člověkem je opravdu hezky a že si rozumíme. Vše ostatní buď přijde nebo ne.
To on mi věří, ale prostě je zmatený a boji se…
To bych ráda zkusila, jestli to je na něj moc, protože na to nebyl zvyklí, prostě jít pomaleji. Aby neměl třeba pocit, že přichází o kamarády nebo tak…
Já si myslím ze už to bohužel nepřijde. Tím ze na to pujdes pomalinku aby se chudacek nelekl si nemyslím ze se to zlepší. ![]()
Ano, znam podobny pripad. Dokonce dva. V obou pomohlo sdeleni, ze az to bude dotycny mit vyjasnene, at se ozve a utnuti kontaktu. V obou pripadech se dotycni ozvali a vztahy nejak pokracuji, ovsem v mem pripade mi tohle muz udelat, tak v nej uplne duveru mit nebudu.
Tak než si přečtu diskuzi. Taky znám jednoho, co byl do třiceti panic. My se potkali ve 32 a to měl za sebou jednu jednonoční akci. Jinak nula zkušeností.
Chemie teda byla super. Ale taky pár měsíců tvrdil, že zamilovanost ne, ale že se mnou chce být a bla bla. Tak jsme si promluvili o tom co si kdo z nás vlastně jako tu lásku představuje.
No a už jsme asi sedm let manželé. Lásku mi dokazuje každou chvíli. ![]()
To aby si tu měla i tu stranu, kde to dopadlo dobře. ![]()