Nezvládám novou práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@j.a.n.i1 píše:
@mado To ale neni problem me jako zakaznika, jednou zasilku posta prijala, tak proste chci, aby ji doručila a kdo ji priveze ci prinese, je mi celkem fuk, ale pokud jsem doma, tak si pro ni na postu proste nepujdu.
Nam to dělaj dost často i s dopor. dopisy. Hroznej problém vyjet výtahem 2 patra
Celou mateřskou jsem jen lítala na poštu s kočárem, přestože jsme z 99.9% v době doručování byli doma. Je to o lidech holt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jahudka82 píše:
Nam to dělaj dost často i s dopor. dopisy. Hroznej problém vyjet výtahem 2 patraCelou mateřskou jsem jen lítala na poštu s kočárem, přestože jsme z 99.9% v době doručování byli doma. Je to o lidech holt.
Nojo, ale on je to i tvuj problem, pokud se nezves a dobrovolne litas na postu, tak proc by se snazili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tenhle problém se děje neustále, proto mě to štve, jelikož to poštovny stojí vážně raketu.
- Citovat
- Upravit
@Jahudka82 no když jdi mě zminila, tak odpovím, musíš mit u vchodových dveří funkční zvonek, pošťačka fakt nebude lítat po paneláku a zjišťovat ve kterých dveřích bydlíš. Pokud má denně 90-120 rekomand, nemá jen tebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mado Opět, počet rekomand, co pošťačka má, je naprosto irelevantní informace, má jich mít tolik, aby je stihla roznést a to, že jich má moc je problém mezi ní a nadřízeným a nikoliv důvod pro to, aby je nedoručovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 opět, zákazník má mít funkční zvonek, doručovatel vůbec nemá co chodit do vnitřních objektů. Už kvůli vlastní bezpečnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mado A ono je snad někde @Jahudka82 psala, že zvonek u vchodových dveří není? A tedy předpisy pošty neznám, ale všude, kde jsem kdy bydlela, doručovala pošta do bytu, takže pochybuju, že by nevím kolik pošt porušovalo předpisy
Plus i z logiky věci, fakt máš pocit, že je u většího paneláku efektivnější tvářit se, že nesmíš vstupovat do objektů a čekat, až si třeba 10 lidí přijede z x pater pro dopis, kde je jeden výtah a tedy než se tam všichni dostanou, tak to bude sakra dlouho trvat, nebo to obejít? Ale jo, pokud bude pošťačka trvat na tom, že mám přijít ke vchodovým dveřím tak klidně, problém s tím nemám, zdržení je to hlavně pro ni. Ale ono to v mnoha případech spíš probíhá tak, že se ani neobtěžuje na někoho zvonit a jen nahází lístečky do schránek - a to je přesně to, jak by to vypadat nemělo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Nojo, ale on je to i tvuj problem, pokud se nezves a dobrovolne litas na postu, tak proc by se snazili.
A to mám půlku týdne tvrdnout doma, než se někdo uráčí zazvonit a doručit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mado píše:
@Jahudka82 no když jdi mě zminila, tak odpovím, musíš mit u vchodových dveří funkční zvonek, pošťačka fakt nebude lítat po paneláku a zjišťovat ve kterých dveřích bydlíš. Pokud má denně 90-120 rekomand, nemá jen tebe.
To samozřejmě mám a označeny, neboj!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jahudka82 píše:
A to mám půlku týdne tvrdnout doma, než se někdo uráčí zazvonit a doručit?
Ne, ale pokud vis, zes doma byla a nikdo nezvonil, tak prudit, prudit a prudit. Taky zastavam nazor, ze je to otrava, ale pokud je to jediný zpusob, jak je naučit, ze proste zvonit a dorucovat budou, tak to budu delat tak dlouho, nez to pochopi. A ono, jak to logicky dopadne, když toho maji moc? No, doruci to tem, u kterých vedi, ze jinak bude oheň na strese a na ostatní se vybodnou. Jo, mozna to neni fer vuci ostatním, ale to uz je jejich boj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@mado A ono je snad někde @Jahudka82 psala, že zvonek u vchodových dveří není? A tedy předpisy pošty neznám, ale všude, kde jsem kdy bydlela, doručovala pošta do bytu, takže pochybuju, že by nevím kolik pošt porušovalo předpisyPlus i z logiky věci, fakt máš pocit, že je u většího paneláku efektivnější tvářit se, že nesmíš vstupovat do objektů a čekat, až si třeba 10 lidí přijede z x pater pro dopis, kde je jeden výtah a tedy než se tam všichni dostanou, tak to bude sakra dlouho trvat, nebo to obejít? Ale jo, pokud bude pošťačka trvat na tom, že mám přijít ke vchodovým dveřím tak klidně, problém s tím nemám, zdržení je to hlavně pro ni. Ale ono to v mnoha případech spíš probíhá tak, že se ani neobtěžuje na někoho zvonit a jen nahází lístečky do schránek - a to je přesně to, jak by to vypadat nemělo.
Sebehnout dolů nemám problém třeba pro balík, a kolikrát když jsem poprosila o doneseni k bytu že mám doma nemocný dítě s teplotou, nebyl problém. Některý pošťačky teda nosí nahoru, neříkám zase že nikdo, spíš to pry dělají brigadnici než ty stálý okrskarky, co už to znají; já bych i chápala neochotu v případě, že bysme byli vyšší patro bez výtahu. Ale výtah tu je. Dokonce když jsme s mužem nebyli ještě svoji, měla jsem na tom venkovním zvonku i svoje prijmeni, teď už tam máme společné. Jasně že když někdo bydlí v pronájmu a na zvonku je jméno majitele bytu a označena správně je až schránka, tak je to něco jinyho. Kdybych to auto z okna neviděla, tak tomu asi ani nevěřím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Ne, ale pokud vis, zes doma byla a nikdo nezvonil, tak prudit, prudit a prudit. Taky zastavam nazor, ze je to otrava, ale pokud je to jediný zpusob, jak je naučit, ze proste zvonit a dorucovat budou, tak to budu delat tak dlouho, nez to pochopi. A ono, jak to logicky dopadne, když toho maji moc? No, doruci to tem, u kterých vedi, ze jinak bude oheň na strese a na ostatní se vybodnou. Jo, mozna to neni fer vuci ostatním, ale to uz je jejich boj.
Tak to vis, ze už jsme toho párkrát taky využili, když to jinak nešlo a věděli jsme, že se na poštu nedostaneme. Udělala jsem si pak i zákaznickou kartu, abych mohla vyzvedávat dopisy i manželovi, na základě nějakého toho zmocnění, tcháni to taky mají kvůli dědovo delším sluzeb. výjezdum. A pokud to jde, nechávám si vše posílat na Zasilkovnu nebo kurýrem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jahudka82 Tak ja aktualne problem nemam, musim rict, ze rozdil mezi mistni vesnickou postou a tou v Praze je neskutecny. Tady se mi krom obcasneho dopisu výhradně do rukou adresata nestava, ze bych musela na postu. Tady je opravdu cilem dorucit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@Jahudka82 Tak ja aktualne problem nemam, musim rict, ze rozdil mezi mistni vesnickou postou a tou v Praze je neskutecny. Tady se mi krom obcasneho dopisu výhradně do rukou adresata nestava, ze bych musela na postu. Tady je opravdu cilem dorucit.
Tak to máš dobrý. Ono je to podle mě asi fakt o tom, kdo to dělá, ani ne tak kde. Blbci a líný kůže se najdou všude, bohužel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mado píše:
@j.a.n.i1 opět, zákazník má mít funkční zvonek, doručovatel vůbec nemá co chodit do vnitřních objektů. Už kvůli vlastní bezpečnosti.
Ano? A jak teda doručí běžnou poštu do schránek, když nesmí do objektu? U nás pošťačky mají čipy od domů (velké paneláky), kam doručují a než vlezou do domu, tak si zazvoní na lidi, pro které mají doporučenou poštu a než rozdají do schránek běžnou poštu, tak stihnou i lidi z horních pater sjet ke schránkám a přebrat si to. Zvonky a schránky máme všichni v domě označené, protože není ničí zájem lítat na poštu a vystát si ty fronty a myslím, že když ty nové schránky a zvonky instalovali, tak to SVJ vyžadovalo. Nicméně i když jsem byla na RD tak se mi často stalo, že nikdo nezvonil za celé dopoledne a druhý den lísteček ve schránce. Jinak ale do bytu chodí minimálně, asi jen ke starším a nemohoucím.
Taky jsem dlouho bojovali s tím, že nám házeli poštu pro lidi se stejným příjmením, které my vůbec neznáme a už v domě nebydleli. Popsali jsme schránku i křestními jmény členů domácnosti, přesto se občas stane, že přistane cizí pošta, ale už se to dost zlepšilo (manžel si byl na poště 2× stěžovat).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit