Nezvládám soužití s nevlastní dcerou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3520
16.3.26 10:56

Přečti si to ještě jednou… Na vašem místě bych šla na rodinnou terapii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41539
16.3.26 10:57
@Anonymní píše: Více

a manžel za této situace trvá na střídavé péči? :think: nemůže to být tím, že malá chce být prostě doma s maminkou? takto je nešťastná ona, ty a vlastě i chlap…promluvila bych s malou a zjistila, co vlastně chce, kde vidí problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3520
16.3.26 10:58

Proč nejsi alergická na svého manžela?
Holce rozbije rodinu, pořídí novou macešku, pořídí ji dalšího sourozence… Vše bagatelizuje (ona si zvykne), holce se snaží podlézat (nenastaví hranice, atd…) a alergii máš na holku. :roll:
Tatínka bych vesele kopla, ať se mu rozsvítí a začne se o vztahy v rodině starat. Třeba tou rodinnou terapií.
Ten problém není holka, ale ten manžel. Ona se chová jako 8l dítě.

Příspěvek upraven 16.03.26 v 10:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2835
16.3.26 10:58

Neřeš její úkoly, netahej jí na výlety. Zase jen klasický problém - žena služka, dárce spermie k ničemu… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34103
16.3.26 11:06
@AnastazieB píše: Více

A ja pisu ze ji ma nekdo neco vycitat a zlobit se na ni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
16.3.26 11:25

Tak jsem za to, neřešit. Někdy nezájem vzbudí ten zájem chovat se líp (není to úplně košer cesta vůči dítěti, ale fungovat to může).
Pití bych vůbec neřešila, snad osmileté dítě neumře žízní. To samé školu, úkoly…jako proč…mám dost svých starostí, tohle může řešit táta, máma. Úplně bych to osekala až skoro do ignorace, ale v dobrém, ať si zkusí, že svět se netočí jenom okolo ní, zkusila bych taktiku jednat s ní jako s dospělou osobou. Řešila bych jenom základní praktické otázky, tzn na úrovni, nenechat samotnou doma (pokud nechce na výlet, na to je ještě bohužel malá).
Takhle taktika se mi osvědčila u pubertální dcery, která jakmile zjistila, že je mi všechno jedno, rázem otočila pod tíhou té zodpovědnosti sama za sebe a začala se chovat relativně normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
16.3.26 11:27

A musi byt ve střídavé péči? Nebylo by lepší aby žila jen s mamou a k vám chodila na návštěvy. Očividně u vás není spokojená, tak čemu to je..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1675
16.3.26 11:28

Mě příjde že chyba je že se snažíš chovat jako její matka.
Každé dítě rozvedených rodičů věří že se zase dají dohromady, takže dokud jste neměli společné dítě tak jsi pro ni byla jen teta. Společným dítětem se vše změnilo, a ona se vyrovnává s tím že její rodina rodiče už nikdy nebudou spolu.

To že se snažíš vůči ni bojovat a ještě ji nahráváš a žaluješ jejímu tátovi ti žádné kladné body nepřidá, protože silou tohle nevyhraješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
16.3.26 11:31
@MacyBlack píše: Více

Ano tenhle přístup je ideální. Taky jsem to tak dělala s nevlastním synem. On tedy nebyl ve střídavé péči, ale když byl u nás víkendy, prázdniny, tak jsem nic neřešila. Co ji, nejí, jestli má vyčištěné zuby, že je celý den v pyžamu, na pc atd. Uz je dospěly a vztah máme skvěly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.26 11:35

Zakladatelka: děkuji všem za názory
ještě upřesním, já opravdu nechci žít pod „nadvládou“ holky, jsem tady máma, i když nevlastní.
druhá věc jsou ostatní děti. Ty moje velké to vnímají jako nespravedlnost, proč malá nemusí uklidit, proč jí vše prochází, proč lže apod.
a třetí pohled jak vychováme mimino, když jako vzor bude mít takovou ségru

Vnímám, že problém je otec, řeším to s ním dokola, ale situace je spíše horší.

• Citovat
  • Upravit
56300
16.3.26 11:43

Bkbe je, ze to neřeší otec. Bez toho nezvladnes nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40477
16.3.26 11:43

Chce k vám holčička vůbec jezdit, nebo by raději byla trvale doma s maminkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1675
16.3.26 11:44

Po tomhle vnímám, spíše že jsi hlavní problém ty.
Na sílu se pasuješ do role její mámy, i když její máma nejsi a podle toho jak se k ní chováš tak nejspíš ani nikdy nebudeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40477
16.3.26 11:48

Chtělo by to poradnu nebo nějakou rodinnou terapii, nepřemýšleli jste o tom?

Až jí bude 12, tak ji k vám nedostanete ani v řetězech a myslím, že tobě to vadit nebude 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3520
16.3.26 11:51

A proč nejsi naštvaná na svého manžela? Upřímně co v této situaci a jeho postoji čeká, že to malé 8 leté dítě bude dělat?
Tak snad je i on rodič, tak by se k tomu měl tak postavit a když jste se rozhodli takhle náročně slepit rodiny, tak s tím nějak pracovat.
Za mě pokud ten otec se nezačne chovat jako rodič slepené rodiny a pracovat na tom, tak se nezmění situace toho dítěte.

Já tedy nechápu, proč jste si v tak náročné situaci ještě pořídili společné miminko. Ono 4 děti jsou prostě náročné a ještě takhle v takovém vydání. :kytka:
Tohle za mě nedopadne dobře, tak holka k vám přestane jezdit. A ona na vině nebude, to jste vy jako rodiče. Jen otci to zřejmě nikdy nedoteče a ty se přestaneš pasovat do role „maminky“.

Proč nejdete do té rodinné terapie?
Předpokládám, že manžel nechce. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí