Nikam s miminkem nechodím

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14.11.13 12:16
@Anonymní píše:
No právě že mi to tak i vyhovuje, protože jsem si na to zvykla…a když máme občas někam jít, jsem z toho celá nemocná:-) NO a malá je ráda doma(přes týden), ven chodí v podstatě jen o víkendech, kdy jsme mimo město a to u rodičů na vesnici na baráku, tak to lítá po zahradě, hraje si venku, v bazénku v létě atd…ale doma na bytě, to jsme vlastně stále doma.

Tyjo, hele chápu, že se ti nechce paktovat s ostatníma matkama, ale nechodit s děckem na vzduch je teda divný. Chápu, že to asi nechceš slyšet, ale normální to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
14.11.13 12:18

Přijdeš mi to normální, já taky s prckem nikam nechodila-až teď když má rok a půl jsme začali chodit na cvičení. A řekla bych, že i kdybychom nechodili, tak to žádnou újmu mít nebude. Netrap se tím, hlavní je že ty jsi spokojená a malej ti hezky spinká-to je přeci super :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
14.11.13 12:18

No mně osobně teda nepřijde v pořádku, že nechodíte ven - když nemusíš mateřská centra, to chápu, ale můžeš přece chodit alespoň sama s prckem na procházky…Už jen kvůli zdraví dítěte - vždyť i psa člověk denně venčí (sorry za to přirovnání, ale snad chápeš, jak to myslím). Nechodit ven je podle mě jen tvoje lenost, obzvlášť když říkáš, že o víkendech je malá venku ráda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
14.11.13 12:21

@alien21 @valkil vždyť nepíše že by nechodili ven :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
14.11.13 12:21

Taky nenavštěvujeme mateřská centra apod. vymoženosti. Z toho bych tak akorát chytla opar, nesnáším být obklopena ukvokanýma ženskýma :mrgreen: Chodíme jen na hřiště, na vycházky. Kamarádky s dětmi nemám. Vůbec mi to nevadí. Je to o povaze. Komunikace s ostatníma maminama na pískovišti se vyhýbám jak čert kříži (stačí mi slyšet, co tam řeší za ptákoviny :roll: ). Prcek má pár známých dětí z hřiště, ale stejně si nejraději zatím hraje sám. Dítě potřebuje socializaci až kolem školkového věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
14.11.13 12:23

Mám 9 měsíčního kluka, že bysme někde extra trajdali se říct nedá… prarodiče nemáme ani z jedné strany a já jen sestru, která má 2 děti… každý ráno mažeme do obchodu popřípadě zařídit něco po úřadech, po obědě procházka se psem a pak jsme doma… MC a jiným maminkám se vyhýbám velkým obloukem, jelikož nejsem zvědavá na ty porovnávací řeči (a hlavně ty rady) a je nám nejlíp v kruhu rodinném a nemám pocit, že by to malýho nějak omezovalo - má rád lidi, kdykoli nás někdo zastaví, tak malej se směje a je vůči cizím lidem úplně v pohodě :)
to samé u doktora, v obchoďáku… beru ho všude sebou a nikde jsme zatím neměli problém :)

jinak jsme denně venku, trajdáme po loukách, lesích, jezdíme autem po nákupech :)

doma si hraje, všechno prozkoumává, je úplně v pohodě a spokojený a když přijede na víkend holka od sestry, tak si ji ani nevšímá, vyhraje si sám

já vyrůstala na vesnici, žádný plavání, žádný MC, dalo by se říct, že až do školky pořád sama, kamarádi začali být až ve školce, nikdy jsem neměla málo kamarádu, vždycky jsem byla kolektivní a od první třídy vždycky nejlepší ve třídě :oops:

vyrostl ze mě úplně normální člověk a předpokládám, že u malýho to bude nastejno :mavam:

tohle je vážně individuální, kamarádka má ročního kluka, se kterým jsou pořád někde mezi lidmi a kluk to vyloženě nemá rád… je stydlivej, ve společnosti nervozní a nejlíp mu je doma s mamkou a taťkou (to je prý úplně v pohodě)… takže podle chuti každého :palec:

Příspěvek upraven 14.11.13 v 12:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4648
14.11.13 12:24

Do kroužků a mateřských center jsme taky v podstatě nechodili, ale nejít vůbec ven mi normální nepřipadá. Na hřiště, do parku, nakoupit, jen tak na vycházku (na podzim sbírat barevné listí, v zimě postavit sněhuláka). Pěstuješ si skleníkovou kytku, která až jednou potká děti, chytne každého bacila. Navíc nechápu co se dá celé dny dělat doma s tak malým dítětem. Já bych se zbláznila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22078
14.11.13 12:25
@Anonymní píše:
Ahojte, obnovuji diskusi…chci se zeptat, jak to máte se staršími dětmi, např. dvouletými, pořád s nimi někam chodíte? Já mám dvouapůlleté a nikam nechodíme. Bydlíme sice ve městě, ale žádnou kamarádku v okolí nemám a někam se vnucovat, na to nemám žaludek…a mám spíš názor takový, že lítat s dětma po mateřských centrech nebo nějakých kroužcích v tomto věku, mi přijde absolutně zbytečný…my jsme taky vyrostli bez MC a taky jsme si zvykli ve školce. Díky za názory, ale spíše podobného charakteru:-)) Opačných názorů jsem slyšela už desítky…:-))

No.. ono je to ale trochu jinak. Ve skutečnosti je právě teď ten čas, kdy by se maminka měla nad náplní dnů zamyslet. Návštěvy MC a kroužků s maličkými dětmi jsou hlavně pro maminky a jejich dobrý pocit (mnohé z nás tyto společné aktivity potřebují k tomu, aby se nezbláznily) - miminkům je to jedno.

Ale dvouapůlleté dítě by mělo začít dostávat taky jiné podněty než zábavu od maminky - tj. mělo by se začít seznamovat s vrstevníky. Nemusejí to být zrovna speciální kroužky - stačí na to hřiště, kamarádky s podobně starými dětmi apod. Pokud tráví celé dny s maminkou, která nikam nechodí a nemá žádné kamarádky, protože „se nechce vnucovat“, je to dost slušné zadělání na problém, až mezi ty děti bude skutečně muset (tj. ve školce). Argument „my jsme si taky zvykli“ je alibistický blábol - není podstatné, co jsme museli my, taková srovnání jsou nesmyslná.

Pokud máš pocit, že svému dítěti dostatečný kontakt s vrstevníky dopřáváš i bez organizovaných kroužků, mateřských center a podobně, pak je všechno ok. Ale jestli je celé dny jenom s Tebou, tak to v pořádku není.

EDIT: A pokud se dítě dokonce dostane vůbec ven leda o víkendech, jinak je celé dny doma (jak vyplývá z dalších příspěvků), tak to je hodně špatně. I psa člověk venčí… :roll:

Příspěvek upraven 14.11.13 v 12:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
14.11.13 12:25

@valkil no já to pochopila jako že nechodí do MC a na kroužky jako je plavání, cvičení, angličtina a tak :D :think:. Ne že nevytáhnou paty z domu :)

Jako takhle, já píšu zakladatelce, teď jsem zmatená :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.13 12:26

Peppa Pig díky:-)) Přesně to jsem potřebovala slyšet:-)) Plně souhlasím…a hodnocení toho, co je a není normální si nechte do jiných diskusí…proto jsem tuto diskusi neobnovovala…

• Citovat
  • Upravit

@ametyst Dál píše, že nechodí ani ven. Jen o víkendu u prarodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021

Jo tak už to vidím, byl to druhý dotaz…no ale přesto si pořád myslím, že se jedná o kroužky a MC.
Snad každá chodíme s dětma ven nebo ne 8o :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
14.11.13 12:27
@Anonymní píše:
No právě že mi to tak i vyhovuje, protože jsem si na to zvykla…a když máme občas někam jít, jsem z toho celá nemocná:-) NO a malá je ráda doma(přes týden), ven chodí v podstatě jen o víkendech, kdy jsme mimo město a to u rodičů na vesnici na baráku, tak to lítá po zahradě, hraje si venku, v bazénku v létě atd…ale doma na bytě, to jsme vlastně stále doma.

@ametyst Tak jak chápeš tohle???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021

@Mirka Dušínová aha 8o. Hm tak to už mi moc normální nepřijde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4648

V úvodním příspěvku je napsáno, že malá je venku jen o víkendu u babičky. Z toho jsem pochopila, že přes týden v podstatě nevytáhnou paty z domu. A to si myslím, že dobře rozhodně není. I proto aby se dítě naučilo jak se chovat na tom hřišti mezi ostatními, nebo co se smí a nesmí v obchodě apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí