Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer, mám dvě dcery 8 let a 4 roky a vždy po skončení nemoci(teplot) se jim sníží teplota okolo těch 35 stupňů jak píšete.
@stavros on měl právě ty zvýšený teploty ale nic mu nebylo s pak najednou takový skok.tak mám obavy jestli se něco neděje…
Dcery taky nebyli pokaždé vyloženě nemocné, jako malé děti normálně měli teplotu a najednou bylo po teplotě a naměřila jsem v zadečku okolo 35, 5 stupňů.
Muj manzel vzdy takhle po teplotach stydne. Kdyz se zbaví teplot, ma pak den az dva do 36°. Celkove je to zimomrivejsi clovek, kdyz ja jdu ven v tricku, on uz musi mit mikinu.
Holky prosím o uklidnění nebo rozumné vysvětlení. Dceři (14 měsíců) jsem dnes naměřila teplotu 35,5 stupně po odečtu a to opakovaně (+-0,1 st.). Řekla jsem si že je to blbost a uvažovala jestli špatně neměří teploměr, protože byla normálně teplá. Šli jsme jíst a všimla jsem si že má studené nohy. Pak jsme si hráli u krbu kde bylo vedro i mně (a to je co říct) a ona byla celá studená. Teplotu pak už měla přes 36, zabalila jsem ji do peřiny, ale pořád je studená. Je toto normální? Pár dní zpět měla teplotu 38 a pak se pohybovala kolem 37 - myslela jsem že je to k zoubkům, až dneska jí to takhle kleslo ![]()
@Anonymní píše:
Holky prosím o uklidnění nebo rozumné vysvětlení. Dceři (14 měsíců) jsem dnes naměřila teplotu 35,5 stupně po odečtu a to opakovaně (+-0,1 st.). Řekla jsem si že je to blbost a uvažovala jestli špatně neměří teploměr, protože byla normálně teplá. Šli jsme jíst a všimla jsem si že má studené nohy. Pak jsme si hráli u krbu kde bylo vedro i mně (a to je co říct) a ona byla celá studená. Teplotu pak už měla přes 36, zabalila jsem ji do peřiny, ale pořád je studená. Je toto normální? Pár dní zpět měla teplotu 38 a pak se pohybovala kolem 37 - myslela jsem že je to k zoubkům, až dneska jí to takhle kleslo
A kolik tobě teploměr ukazuje teplotu?
Podle mě je to jen chyba měření. Čím měříš? Takové nesmysly nám občas ukazuje jak digitální, tak rtuťový teploměr. Pokud ti dítě nespadlo do ledové vody, podchlazené nebude ![]()
@Anonymní píše:
Holky prosím o uklidnění nebo rozumné vysvětlení. Dceři (14 měsíců) jsem dnes naměřila teplotu 35,5 stupně po odečtu a to opakovaně (+-0,1 st.). Řekla jsem si že je to blbost a uvažovala jestli špatně neměří teploměr, protože byla normálně teplá. Šli jsme jíst a všimla jsem si že má studené nohy. Pak jsme si hráli u krbu kde bylo vedro i mně (a to je co říct) a ona byla celá studená. Teplotu pak už měla přes 36, zabalila jsem ji do peřiny, ale pořád je studená. Je toto normální? Pár dní zpět měla teplotu 38 a pak se pohybovala kolem 37 - myslela jsem že je to k zoubkům, až dneska jí to takhle kleslo
Studene ruce nebo nohy o nicem nevypovidaji. Kdyz ji sahnes (mozna bych to zkusila pomoci rtu, jsou na teplotu citlivejsi nez ruce) treba na celo, na hrudnik, tak ti jeji kuze prijde studena? Zkusila sis tim teplomerem zmerit i svoji teplotu?
@Midliva píše:
A kolik tobě teploměr ukazuje teplotu?
@Lil Kitkatt píše:
Podle mě je to jen chyba měření. Čím měříš? Takové nesmysly nám občas ukazuje jak digitální, tak rtuťový teploměr. Pokud ti dítě nespadlo do ledové vody, podchlazené nebude
Máme digitální, ne úplně nejlevnější. Dali jsme teplou koupel a byla zase normálně teplá ![]()
@Janča6 píše:
Studene ruce nebo nohy o nicem nevypovidaji. Kdyz ji sahnes (mozna bych to zkusila pomoci rtu, jsou na teplotu citlivejsi nez ruce) treba na celo, na hrudnik, tak ti jeji kuze prijde studena? Zkusila sis tim teplomerem zmerit i svoji teplotu?
Právě že byla studená celá, ani zabalení do deky nepomohlo, zahrála se až teplou koupelí. Přišlo mi to dost zvláštní… Sebe jsem neměřila, to mě nějak nenapadlo.
@Anonymní píše:
Právě že byla studená celá, ani zabalení do deky nepomohlo, zahrála se až teplou koupelí. Přišlo mi to dost zvláštní… Sebe jsem neměřila, to mě nějak nenapadlo.
No mne se taky nekdy stava, ze jsem komplet studena a nepomaha ani perina. Pomuze jen horka vana, zrovna jsem ti to chtela napsat. Ale nikdy me nenapadlo si v takovem pripade zmerit teplotu, mozna to nekdy vyzkousim
A nikdy jsem to nijak neresila. U deti bych to taky nejspis neresila. Tak hlavne ze uz je mala ok ![]()