Nízké AMH

Napsat příspěvek
Velikost písma:
bez účtu
10.1.12 11:46

Nízké AMH, přesto úspěšnost IVF cca 14,2%?

verulenka píše:
Nuf: :mavam: :mavam: :mavam: :mavam: Ty jdeš na IVF? Já mám AMH ještě nižší, 0,2 a rovnou mi bylo řečeno, že mimčo nebude, jen s darovaným vejcem, tak se s tím učím žít, ale moc se mi to zatím nedaří. :?

Tuším, že Dajole sem dala velice zajímavý link.
http://humrep.oxfordjournals.org/…134.abstract
Opravdu moc děkuju. Ve stručnosti - co se tam píše i pro ostatní:

1. V letech 2006 - 2009 měli na jisté rakouské klinice 128 pacientek ve věku 36 - 45 let s AMH 0,1 - 0,3 ng/ml a FSH 4,6 - 26,8 mIU/ml
  2. těchto 128 pacientek prodělalo celkem 254 cyklů IVF (to znamená některá jeden, některá více)
  3. těchto 254 cyklů vedlo k 20 klinickým těhotenstvím, respektive 13 narozeným zdravým dětem u dvanácti žen( jedny dvojčata + 11)
  4. 8 dětí se narodilo již po prvním cyklu IVF
  5. Skupina byla rozdělena podle věku hranicí 42 let (70 pacientek 36-41, 58 pacientek 42 - 45), přičemž u skupiny do 42 let byla úspěšnost IVF (kumulativně - na všechny podstoupené cykly) vedoucí až k porodu 14,2%. (22.1% klinických těhotenství). Úspěšnost zákroku u dam nad 42 byla 3,4% (pouze dvě z 58 donosily zdravé dítě)
  6. celkově - tedy včetně skupiny nad 42, se úspěšnost léčby pohybovala okolo 8% na započatý cyklus, 16% kumulativně

Závěr oné studie zní, že ani extrémně nízké AMH (pod 0,4) by neměl být důvod, proč žadatelkám odepřít IVF s vlastním materiálem. Pravděpodobnost je samozřejmě oproti normálním hodnotám o hodně nižší.
CAR má na výběr, jestli se s námi třeba i dlouho trápit, nechat si od nás „kazit statistiku“, ale dopomoci k vlastnímu dítěti, nebo nám nabídnout vajíčka mladé dárkyně, kde se úspěšnost zákroku pohybuje okolo 60% na cyklus a naopak si statistiku vylepšit. Finanční stránku nevyjímaje.
My máme naopak na výběr CAR…
Dajole, ještě jednou díky.

• Citovat
  • Upravit
Nika Shams
10.1.12 11:53

Ahoj holky :-)

Fakt hodně zajímavé … díky a všem nám držím palce :hug:
bez účtu píše:
verulenka píše:
Nuf: :mavam: :mavam: :mavam: :mavam: Ty jdeš na IVF? Já mám AMH ještě nižší, 0,2 a rovnou mi bylo řečeno, že mimčo nebude, jen s darovaným vejcem, tak se s tím učím žít, ale moc se mi to zatím nedaří. :?

Tuším, že Dajole sem dala velice zajímavý link.
http://humrep.oxfordjournals.org/…134.abstract
Opravdu moc děkuju. Ve stručnosti - co se tam píše i pro ostatní:

1. V letech 2006 - 2009 měli na jisté rakouské klinice 128 pacientek ve věku 36 - 45 let s AMH 0,1 - 0,3 ng/ml a FSH 4,6 - 26,8 mIU/ml
  2. těchto 128 pacientek prodělalo celkem 254 cyklů IVF (to znamená některá jeden, některá více)
  3. těchto 254 cyklů vedlo k 20 klinickým těhotenstvím, respektive 13 narozeným zdravým dětem u dvanácti žen( jedny dvojčata + 11)
  4. 8 dětí se narodilo již po prvním cyklu IVF
  5. Skupina byla rozdělena podle věku hranicí 42 let (70 pacientek 36-41, 58 pacientek 42 - 45), přičemž u skupiny do 42 let byla úspěšnost IVF (kumulativně - na všechny podstoupené cykly) vedoucí až k porodu 14,2%. (22.1% klinických těhotenství). Úspěšnost zákroku u dam nad 42 byla 3,4% (pouze dvě z 58 donosily zdravé dítě)
  6. celkově - tedy včetně skupiny nad 42, se úspěšnost léčby pohybovala okolo 8% na započatý cyklus, 16% kumulativně
Závěr oné studie zní, že ani extrémně nízké AMH (pod 0,4) by neměl být důvod, proč žadatelkám odepřít IVF s vlastním materiálem. Pravděpodobnost je samozřejmě oproti normálním hodnotám o hodně nižší.
CAR má na výběr, jestli se s námi třeba i dlouho trápit, nechat si od nás „kazit statistiku“, ale dopomoci k vlastnímu dítěti, nebo nám nabídnout vajíčka mladé dárkyně, kde se úspěšnost zákroku pohybuje okolo 60% na cyklus a naopak si statistiku vylepšit. Finanční stránku nevyjímaje.
My máme naopak na výběr CAR…
Dajole, ještě jednou díky.
  • Citovat
  • Upravit
14396
10.1.12 12:25

siska: to, že jsem ovulovala zjistili jednoduše, jednak jsem si ještě loni začátekm roku měřila bazální teploty (teď už neměřím, přijde mi to s těma všema stimulace zbytečné) a jednak tím, že jsem byla na nějaké té IUI (4× za loňský rok) a také jsem se pokoušela o nativ. Na 3. pokus to vyšlo, byl odběr, bylo vajíčko a to oplodnili. Bohužel se nechytlo, ale v listopadu byl další odběr a ten čeká v mrazáčku, až se mi zlepší BI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
10.1.12 12:27

Jsem tam spokojená, ale na druhou stranu si říkám, že kdyby nevyšlo ani druhé IVF (stimulované), tak bych možná, spíš z psychického hlediska, zkusila nové centrum. Ale jinak si tam, až na to, že jsou v Praze nejdražší - minimálně na ten nativ, nemám na co stěžovat. :)

verulenka píše:
Capelucita Koukám, že chodíš do ISCARE, jsi tam spokojená? Uvažuji, zkusit ještě toto pracoviště :think: , třeba je nějaká šance, nejen „darovaná“ vajíčka :nevim: . Kamarádka mi dnes říkala, že její známá tam též chodila (tuším k MUDr. Mrázkovi, ale detaily neví). Díky. :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kajatka
10.1.12 12:27

Zdravim holky, nevíte jak žena krvácí při mensturaci? Zda z jednoho vajecniku jeden mesic a z druhého druhy mesic? a strida se to.. protoze menzes rijen byl, listopad nebyl, prosinec byl, leden nebyl ( a kdyz byl tak prisel vzdy v ten den kdy mel) prave me to trosku trapi , ze uz podruhe ob mesic se menstruace nedostavila… nevite rady? kazdopadne zajdu na gyndu,ale stli jste se s tim nesetkali.. dekuju

• Citovat
  • Upravit
14396
10.1.12 12:31

kajatka: pokud vím, tak MS je z důvodů vyčištění dělohy. Krev s sebou odvádí sliznici, která vznikla a když se do ní neuložilo oplodněné vajíčko, tak je její existence bezdůvodná. Ženy menstruují, i když nemají ovulace. Tvůj konkrétní problém bych určitě řešila s lékařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
10.1.12 12:34

IUI: myslím, že je to v případě snížených rezerv plýtvání časem a penězi (a je jedno, jestli to platí pojišťovna).

ICSI: vzhledem k tomu, že mám málo vajíček, tak nechci ani mrhat vajíčky, takže já volím ICSI vždy.

MUDr. Mrázek z ISCARU je velký prpagátor nativu. A v případech nízké rezervy to platí několikanásobně. Nativ je šetrnější k ženskému tělu. Je přirozenější. Pro CARy je podle mě míň výhodný, protože je levnější. Pro pacientrky je, v případě že nemá vyčerpány placené pokusy, naopak ekonomicky míň výhodný, protože si jej platí sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
10.1.12 12:59

dnešní Návštěva v novém centru

Ahoj, tak Vás všechny zdravím. Dnes jsem byla v Reprofitu v Olomouci na konzultaci, vzala jsem si výpis karty z Fertimedu. I když mám velmi nízké AMH 0,22, tak jsme se domluvili, že budeme nejdříve zkoušet nativ s minimální stimulací. Pohledem přes ultrazvuk ve vaječnících jsou ještě folikuly vidět, což je dle paní doktorky dobře. Paní doktorka byla milá a s konzultací jsme byli spokojeni. O nativu říkala to stejné, že je šetrný a že stimulace s maximální dávkou léků z důvodu AMH je pro tělo velká zátěž a nepřináší výsledek.
Nový léh dhea, ještě v ČR a ani ve světě není dostatečně ověřen, není jasné co udělají vysoké dávky testosteronu s tělem, nedoporučila mi to, a tak to zkoušet nebudu. Nativ stojí cca 13 000 Kč. Všem držím palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7158
10.1.12 13:52

Ahoj holky, tak si vás tu pořád pročítám, mám totiž stejný problém, nízký AMH-0,90, jezdila jsem do Gennetu v Liberci, všechno ostatní, já i přítel OK, udělali nám jednu inseminaci, ale pak řekli, že nemá smysl ztrácet čas a nacpali nás po dvou měsících do IVF, stimulovala jsem Merionalem, něco přez 400 jednotek, jedna dávka mi nestačila, kupovala jsem si druhou, výsledek stimulky byl 12 folikulů z toho jen čtyři vajíčka, pro jistotu jsme si dali ICSI a oplodnili se nám jen dvě vajčka, po PK mi byli obě transférována a ted čekám jedno mimčo! Jsem ráda, že jsem do IVF šla, myslím, že bych se jinak nedočkala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7158
10.1.12 13:53

Jo a ještě jsem zapoměla dodat, že nás to celé stálo 13000… Držim Vám palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nika Shams
10.1.12 14:48

Povzbuzující zprávy :-)

moc děkuju :mavam:
Dajole píše:
Ahoj, tak Vás všechny zdravím. Dnes jsem byla v Reprofitu v Olomouci na konzultaci, vzala jsem si výpis karty z Fertimedu. I když mám velmi nízké AMH 0,22, tak jsme se domluvili, že budeme nejdříve zkoušet nativ s minimální stimulací. Pohledem přes ultrazvuk ve vaječnících jsou ještě folikuly vidět, což je dle paní doktorky dobře. Paní doktorka byla milá a s konzultací jsme byli spokojeni. O nativu říkala to stejné, že je šetrný a že stimulace s maximální dávkou léků z důvodu AMH je pro tělo velká zátěž a nepřináší výsledek.
Nový léh dhea, ještě v ČR a ani ve světě není dostatečně ověřen, není jasné co udělají vysoké dávky testosteronu s tělem, nedoporučila mi to, a tak to zkoušet nebudu. Nativ stojí cca 13 000 Kč. Všem držím palečky.
  • Citovat
  • Upravit
14396
10.1.12 14:59

Gratuluju k těhotenství. :mavam:

HARPER píše:
Jo a ještě jsem zapoměla dodat, že nás to celé stálo 13000… Držim Vám palce!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7158
10.1.12 15:52
Capelucita píše:
Gratuluju k těhotenství. :mavam:
HARPER píše:
Jo a ještě jsem zapoměla dodat, že nás to celé stálo 13000… Držim Vám palce!
DĚKUJU, už jsem ve čtvrtém měsíci, tak si to začínám užívat…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nika Shams
11.1.12 09:31

Krásné ráno :-)

Dnes jsem byla na UTZ 10.DC, folík 13-14mm, OPU v sobotu, tak mi držte palce, prosím, ať je tam vajuch a tak dál.
Prima den :mavam:

• Citovat
  • Upravit
21581
11.1.12 09:42

Nika: držím všechno co mám :hug: :kytka: :srdce: :srdce: :srdce: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie