Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
No byla jsem na laparce, „tvrdili“, že profouknout nešly. Tak nevím jestli existuje ještě nějaká lepší metoda, která by mi tam udělala průvan. ![]()
Bebep píše:na tu jogu to chce profika, v celych Cechach jsou jen 2 akreditovane instruktorky, neni to uplne sranda se to naucit, proto se poradaji kurzy a ne singl hodiny. jinak se zeptam, pises, ze mas nepruchozi vejcovody..byla si na HyCoSy, alias neinvazivnim vysetreni pruchodnosti? Nechci delat superchytrou, ale tohle vysetreni uz profouklo nekolika mym kamoskam trubky tak, ze otehotneji prirozene tesne pred naplanovanym IVF;) navic prave ta horm. joga uvolnuje spasmy na vejcovodech..
Siska - no super, tak bys nám pak mohla udělat nějaký kurz!
Copy - gratuluju k těhu! Ať se máte dobře!
u nás to přirozeně asi stejně nepůjde (nemám průchodné vejcovody), ale
i tak je to zase naděje navíc. Takže díky za zprávy.
Jinak vás holky obdivuju, že držíte takovou dietu, já bych bez flákoty masa a zákusku po obědě prostě asi nemohla bejt!
Kdybych měla při těhlech stresech a chemickém dopingu těla ještě nejíst, tak už bych byla asi dávno rozvedená, bez práce… anebo by mě někdo zabil
(nejspíš manžel) ![]()
Jo a ještě jenom holky dietářky to mléko se nesmí proč? To něčemu vadí? Já jen, že po ETu jsem měla každý den šílenou chuť na kefír nebo tak, vypila jsem třeba i dvě flašky denně, tak jen abych věděla kdyby k něčemu takovýmu zase došlo jestli si mám radši dávat pivo. ![]()
No tak v tom pripade je Mrazek rozumnejsi nez Cekal.Ono to s tema penezma je asi jeste trochu jinak, ja neznam zadnou holku kolem me, ktera by za IVF dala min nez cca 40tis.doplatku, takze nejakych cca 10 ci 11tis. za Nativ je jeste paradicka.
Jinak cysta na vajecniku, pokud si nebyla tehotna a neni ze zluteho teliska, tak je temer na 100% z nepraskleho foliklu, takze uvahu Tvoji i te doktorky chapu, ale to je dusledek, ne pricina, dulezity je zjistit, proc ten folik neprasknul a to prave vetsinou zvladnou ti „cinani“, Mudri na to jsou vetsinou kratci..
ad dieta..popisujes uplne presne me stavy:))bylo mi prvni mesic uplne do breku zoufalstvim, probouzela jsem se a nemela se na co tesit, snidane byly muka, dneska jsem uplne v pohode a uz bych se zpatky ke staremu jidelnicku vracet nechtela.Akorat ja teda i pres tuhle dietu pribrala, asi jak jsem se nesmela hybat (popravde na to stejne nemela energii) a jak jsou ty jahly a kuskus vyzivny..
cysty zmizi, uvidis, drzim palce! a Mrazek je fajn, ma ordinaci ambulantni za rohem od meho domova, kdyz se od nej Cekal s Sulcem odtrhli, tak se teprve prestehovali na Budanky a otevreli si svoji vlastni kliniku, i oni jsou fajn, mam to v Gestu rada, jen proste je potreba duverovat, ale proverovat, brat doktora jako partaka, u ktereho musi clovek vzdycky byt krok napred..
Capelucita píše:
Ať už to neprodlužuju - nevím, z čeho se mi cysta udělala. Resp. nejvíc se i já i doktorka kloníme k názoru, že jsou to neprasklé folikuly. Mě se totiž najednou trochu probral levý vaječník a v minulém cyklu měl 2 folikuly (byly vidět před odběrem v nativu), které nebyly dostatečně zralé a tak se neodebraly. No a 2 týdny po té tam jsou 2 cysty.Dieta: řekla jsem si, že to budu 3 měsíce držet. První měsíc byl hroný, nechutnalo mi to (neuměla jsem z těch ingreiencí chutně vařit), jedla jsem hodně málo a zhubla jsem. Nejhorší na tom bylo, že jsem se cítila děsně unavená a vyčerpaná. Ale pak jsem měla doma víc „povolených“ ingrediencí ve spižírně, mohla jsem začít jíst maso 2× týdně a víckrát týdně ryby a je mi o hodně líp a váha se drží +/- stejně.
Bebep píše:
Nuf - moooc přeju aby jich tam bylo v pátek 6 zralejch jak malina!
Puregon schovej do ledničky, tam ho můžeš klidně mít, třeba se bude ještě
hodit!
Já mašíruju v pátek na UZ, tak mám taky nahnáno, aby tam nějaký ty potvory byly. Bojim, bojim.
nuf píše:
Na to měření AMH jsme se ptala dnes v caru a řekl mi, že to každá laboratoř měří jinak, což mi příjde blbost, ale asi je už jedno kolik to mám.
Jinak folíky další nenarostly, jen jeden přibil v tom levém vaječníku, ale kdo ví, zda tam něco bude, tak počítám s těmi 6 z pravého vaječníku a doufám, že budou plné. OPU mě čeká v pátek ráno, tak dnes poslední píchání, jen mě mrzí, že mi ten Puregon ještě zbude.
Jinak jsem se ptala kolik by mě vyšel nativ a řekl mi, že je to kravina (což s ním nesouhlasím)že by tedy odpadly peníze za stimulku, ale musela bych platit náký set na sále což je 26.000kč plus výkony laboratoře tak, že takových 38.000kč.
Tak na nativ by jsme museli pak přejít do Prahy do Motole nevo do Podolí.
siskaborova píše:
No tak v tom pripade je Mrazek rozumnejsi nez Cekal.Ono to s tema penezma je asi jeste trochu jinak, ja neznam zadnou holku kolem me, ktera by za IVF dala min nez cca 40tis.doplatku, takze nejakych cca 10 ci 11tis. za Nativ je jeste paradicka.
Jinak cysta na vajecniku, pokud si nebyla tehotna a neni ze zluteho teliska, tak je temer na 100% z nepraskleho foliklu, takze uvahu Tvoji i te doktorky chapu, ale to je dusledek, ne pricina, dulezity je zjistit, proc ten folik neprasknul a to prave vetsinou zvladnou ti „cinani“, Mudri na to jsou vetsinou kratci..
ad dieta..popisujes uplne presne me stavy:))bylo mi prvni mesic uplne do breku zoufalstvim, probouzela jsem se a nemela se na co tesit, snidane byly muka, dneska jsem uplne v pohode a uz bych se zpatky ke staremu jidelnicku vracet nechtela.Akorat ja teda i pres tuhle dietu pribrala, asi jak jsem se nesmela hybat (popravde na to stejne nemela energii) a jak jsou ty jahly a kuskus vyzivny..
cysty zmizi, uvidis, drzim palce! a Mrazek je fajn, ma ordinaci ambulantni za rohem od meho domova, kdyz se od nej Cekal s Sulcem odtrhli, tak se teprve prestehovali na Budanky a otevreli si svoji vlastni kliniku, i oni jsou fajn, mam to v Gestu rada, jen proste je potreba duverovat, ale proverovat, brat doktora jako partaka, u ktereho musi clovek vzdycky byt krok napred..Capelucita píše:
Ať už to neprodlužuju - nevím, z čeho se mi cysta udělala. Resp. nejvíc se i já i doktorka kloníme k názoru, že jsou to neprasklé folikuly. Mě se totiž najednou trochu probral levý vaječník a v minulém cyklu měl 2 folikuly (byly vidět před odběrem v nativu), které nebyly dostatečně zralé a tak se neodebraly. No a 2 týdny po té tam jsou 2 cysty.Dieta: řekla jsem si, že to budu 3 měsíce držet. První měsíc byl hroný, nechutnalo mi to (neuměla jsem z těch ingreiencí chutně vařit), jedla jsem hodně málo a zhubla jsem. Nejhorší na tom bylo, že jsem se cítila děsně unavená a vyčerpaná. Ale pak jsem měla doma víc „povolených“ ingrediencí ve spižírně, mohla jsem začít jíst maso 2× týdně a víckrát týdně ryby a je mi o hodně líp a váha se drží +/- stejně.
Bebep ,
Ještě k těm cystám, já tedy nechápu, kdyby to byly neprasklé folikuly, tak jak je možné, že 23.1. jsem tam nic nemala a teď v sobotu tam něco bylo a je, když mi mezi tím neproběhla MS?
ale to je mylka - Ty jis, v mem pripade dokonce vic nez predtim, jen jis zdrave..cinani veri, ze vsechny nemoce mame z jidla, a ja jsem tomu velmi naklonena..mne je nepochopitelne, ze se s daleko vetsi odevzdamnosti poustime do hormonalni stimulace, a pritom nejsme schopne si zmenit takovou malickost jako je jidelnicek..pokud muzu spoustu disbalanci ve svym tele (a neplodnost, je povazovana za nerovnovahu mezi urcitymi organy) upravit POUZE stravou, tak uz si nic jednodussiho, co pro svou plodnost muzu udelat nedokazu predstavit, je to pro me daleko jednodussi, nez se smirit s tim, ze se dobrovolne zacnu huntovat hormonama az se nedej boze dohuntuju k nejaky rakovine..na to se mam moc rada..pri ty diete mam super pocit, ze pro sebe a sve deti (budouci)delam spravnou vec (navic uz ted i umime varit tak, ze to chutna - vrele doporucuju kucharku hanky zemanove..genialni recepty)..uplne opacny pocit mam z hormonalni stimulace, ta totiz nic neleci..
Bebep píše:
Jinak vás holky obdivuju, že držíte takovou dietu, já bych bez flákoty masa a zákusku po obědě prostě asi nemohla bejt!Kdybych měla při těhlech stresech a chemickém dopingu těla ještě nejíst, tak už bych byla asi dávno rozvedená, bez práce… anebo by mě někdo zabil
(nejspíš manžel)
nuf píše:
Ještě k těm cystám, já tedy nechápu, kdyby to byly neprasklé folikuly, tak jak je možné, že 23.1. jsem tam nic nemala a teď v sobotu tam něco bylo a je, když mi mezi tím neproběhla MS?
Bebep píše:
No byla jsem na laparce, „tvrdili“, že profouknout nešly. Tak nevím jestli existuje ještě nějaká lepší metoda, která by mi tam udělala průvan.
Bebep píše:
Jo a ještě jenom holky dietářky to mléko se nesmí proč? To něčemu vadí? Já jen, že po ETu jsem měla každý den šílenou chuť na kefír nebo tak, vypila jsem třeba i dvě flašky denně, tak jen abych věděla kdyby k něčemu takovýmu zase došlo jestli si mám radši dávat pivo.
Ahoj holky dlouho jsem tady nebyla jak se Vám daří? ![]()
Máme nějakou těhulku kromě Niky? ![]()
Katka1311 píše:
Ahoj holky dlouho jsem tady nebyla jak se Vám daří?
Máme nějakou těhulku kromě Niky?
safra, jak tady rychle datluju vecně, tak jsem zapomnela dodat to nejdulezitejsi,ze nam vsem drzim palce, nizke amh,nenizke amh;)
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď