Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Nuf - já jsem to měla při druhém pokusu taky tak, že jsem do toho šla s tím, že z toho zase nic nebude, všechno mi bylo tak nějak jedno, říkala jsem si, že horší než to bylo porvé už to být nemůže.
Ale teď mě to zase nějak bere, dostalo mě to AMH a tak mám pocit, že mě honí čas a já honím vajíčka. Je to pakárna!
Ne a ne ten mozek vypnout a nemyslet, resp. myslet na něco jinýho. ![]()
Vanejko - vítej!
A čím jsi stimulovala na IVF? Je mi líto, že ti to nevyšlo.
Nika je dobrej příklad, taky mě to moooc potěšilo, kéž by nás bylo takových víc!
Eli2 - ještě by byla dobrá zpráva, jestli to ty dvě přežily. ![]()
Bebep píše:
Nuf - já jsem to měla při druhém pokusu taky tak, že jsem do toho šla s tím, že z toho zase nic nebude, všechno mi bylo tak nějak jedno, říkala jsem si, že horší než to bylo porvé už to být nemůže.
Ale teď mě to zase nějak bere, dostalo mě to AMH a tak mám pocit, že mě honí čas a já honím vajíčka. Je to pakárna!![]()
![]()
Ne a ne ten mozek vypnout a nemyslet, resp. myslet na něco jinýho.
![]()
Vanejko - vítej!
Eli2 - ještě by byla dobrá zpráva, jestli to ty dvě přežily.A čím jsi stimulovala na IVF? Je mi líto, že ti to nevyšlo.
Nika je dobrej příklad, taky mě to moooc potěšilo, kéž by nás bylo takových víc!
Ahoj, ja taky stale sleduju, AMH mam 0,15 (jeste v rijnu/11 0,2, takze se mi to tez nelepsi, byla jsem dnes v Motole na konzultci, jinak se o nas staraji v Gestu a jak jsem tam pochodila pisu ve svem prispevku Zkusenosti s gestem ci tak nejak..
Aho všem,
navštívila jsem tyto stránky,abych se podělila o svou zkušenost s nízkou hodnotou AMH.V létě 2011 mi bylo sděleno,že má hodn.AMH je 0.01 a že šance otěhotnět s vlasními vajíčky je nulová.Přála jsem si odběr zopakovat,vyšel 0,42.Rozhodli jsme se stimulovat,dávky byly vysoké,ale celkem nic mi nebylo.Bohužel z 5 folíků nula vajíček.Dr.doporučovala dárkyni,nicméně jsme se rozhodli,že to ještě jednou zkusíme.Vše připraveno,hormony dokupeny(bylo nám doporučeno si i hormony dokoupit že nám dávka hrazená pojištovnou stačit nebude)Absolovovala jsem předoperační vyš. a čekala na MS.Když se asi 3 den nic nedělo,tak jsem si udělala těh.test.Dodnes nechápu,byla a jsem těhotná.Takže všem s nízkými hodn.AMH vzkazuji,že nic není nepravděpodobné a není to jenom o hodnotách,které jim v testech vyjdou.Zdravím všechny a přeji úspěch.
jupii…great news!to se bude daleko prijemneji usinat,diky..taky si myslim, ze to s tim co se da merit nebude tak zhave;) a kdy se ma miminko narodit?taky moc drzim palce
Ahoj holky, díky za dobré zprávy a vítám nově příchozí. U mě nic moc nového, viz podpis. Ve čtvrtek po kontrole budu vědět víc.
Capelucita píše:
Ahoj holky, díky za dobré zprávy a vítám nově příchozí. U mě nic moc nového, viz podpis. Ve čtvrtek po kontrole budu vědět víc.
ahoj, nemas v podpisu preklepy ohledne roku 2002/2012? omlouvam se jeste se i v tech zkratkach horkotezko vyznavam, dost mozna je sama pouzivam blbe, je MS menstruace? asi jo..nepises kolik mas AMH, ale nadchlo me, ze mas po NIVF mrazacka, jen jsem nepochopila, jestli uz probehl jeho transfer, asijo, kdyz se chystate na dalsi IVF..a proc ne opet NIVF? Muzu se jeste zeptat jake mas FSH?Diky
COPY waw…obrovská gratulácia a tichá závisť. ![]()
Nufa koľko máš rokov?
Holky ja som na prvé IVF stimulovala puregonom aj menopurom vysoké dávky za lieky som doplácala skoro 6tis.
čo je to Nativ?
Nativni cyklus = cyklus bez/s minimalni hormonalni stimulaci
Díky za upozornění. No, tak jsem si chtěla 10 let ubrat (mělo to být 2012 ta kontrola), ale přišlo se na to.
AHM 0.
NIVF - v přirozeném cyklu mi vzniklo vajíčko a mám ho v mrazáčku. Chtěla jsem teĎ stimulovat na IVF, ale nešli mi ty cysty.
Chci IVF protože jsem se domluvila s lékařem na maximální stimulaci, zkusíme z těch mých vaječníků vydolovat co nejvíc. NIVF jsem zkoušela 3×, poprvé se nezahnízdilo, podruhé šlo díky tomu, že jsem odjížděla do lázní, do mrazáčku a potřetí bylo špatné vajíčko.
FSH z hlavy nevím, ale i tak ho mám měřeno před 2 rokama.
ok, to je zajimavy, mama obe presne opacny pristup (jen ty tedy mas uz zkusenosti na vlastni kuzi) cemu ja se vyhybam jak cert krizi, po tom ty touzis,budu moc drzet palce at to vyjde nam obema, at uz tak ci onak, at na konci cesty je biovanocka v naruci;)
a jeste vlastne koukam, ze zminujes alternativni medicinu, jakou, jak dlouho a s jakym vysledkem..jsem zvedava;)
siskaborova píše:
ok, to je zajimavy, mama obe presne opacny pristup (jen ty tedy mas uz zkusenosti na vlastni kuzi) cemu ja se vyhybam jak cert krizi, po tom ty touzis,budu moc drzet palce at to vyjde nam obema, at uz tak ci onak, at na konci cesty je biovanocka v naruci;)
Nemyslím si, že máme opačný přístup. Nejdříve jsem zkoušela IUI, tak byl jeden stimulovaný cyklus, pak ty nativy, 1. NIVF jsem měla až ve 3 cyklu, protože 2× to vajíčko uzrálo rychleji. IUI mi už přijde zbytečný - i k vůli zhoršujícímu se spg
a NIVF je mi sice bližší, ale nemáme výsledky. Takže teď chci zase změnu, léta přibívají, netěhotním a AHM se mi lepšit nebude.
Ja som minulý týždeň tiež bola u nejakej pani čo sa venuje čínskej medicíne. Zatiaľ sme mali iba pohovor a zapisovala si moje problémy, povedala, že to vyhodnotí a pripraví pre mňa bylinky a odporučí mi nejaké prípravky. Človek už skúša všetko možné. Začala som cvičiť aj podľa Mojžíškovej tak snáď niečo z toho zaberie ![]()
Capel je to moc nepríjemné to rovnanie kostrče? Mńa to čaká za chvíľu a vobec si to neviem predstaviť.
Capelucita píše:siskaborova píše:
ok, to je zajimavy, mama obe presne opacny pristup (jen ty tedy mas uz zkusenosti na vlastni kuzi) cemu ja se vyhybam jak cert krizi, po tom ty touzis,budu moc drzet palce at to vyjde nam obema, at uz tak ci onak, at na konci cesty je biovanocka v naruci;)no ja zatim naivne predpokladam, ze mit z nativu mrazacka je bezvadnej vysledek..tesim se na jedno oplodnitelne vajicko daleko vic, nez na 12 poloprazdnych foliklu s nedozralyma jajama (coz bophuzel u te moji diagnozy - vyssi FSH a nizsi AMH je casty vysledek)..navic v nativu s minimalkou muze narust i vic foliklu, treba 4 (to by tedy bylo snove samozrejme;))..no to uz se pak da neco podnikat..ja nechci, aby me umele nastimulovavaly vajecnik, ve kterem je tedy prokazatelne nizsi rezerva, a tak mi ty vajicka vyplacali trebba tim, ze budou nepouzitelna, protoze nedozrala, to at si radsi mesic co mesic uzraje poradne to jedno..ale treba maji pravdu doktori z center a muj selsky rozum se plete..sama teprv uvidim..
Nemyslím si, že máme opačný přístup. Nejdříve jsem zkoušela IUI, tak byl jeden stimulovaný cyklus, pak ty nativy, 1. NIVF jsem měla až ve 3 cyklu, protože 2× to vajíčko uzrálo rychleji. IUI mi už přijde zbytečný - i k vůli zhoršujícímu se spga NIVF je mi sice bližší, ale nemáme výsledky. Takže teď chci zase změnu, léta přibívají, netěhotním a AHM se mi lepšit nebude.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď