Nízké AMH

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6337
15.2.12 09:03
Capelucita píše:
siskaborova píše:
copy píše:
Zdravím,tak dítko se má narodit na přelomu července a srpna.Jak jsem tu tak pročítala vaše zkušenosti,tak mě změřili hodn.AMH zároven s hormonálním frofilem v CAR.(FSH bylo kolem 10,takže taky bída)je fakt,že mi odběr nechtěli zopakovat,že je drahý(1000,–) nicméně zopakovali.Pro mně to je hooodně velký rozdíl jestli mám 0,01 nebo 0,42.Je pravda,že ve finále to bylo jedno kolik mi naměřili čeho.
Každopádně můj názor co se týče stimulace je,že lépe stimulovat nižšími dávkami a vyprodukovat 1 kvalitní vajíčko,než vys.dávkami,mít z toho cysty a 3 nezralá vajíčka.Dnes se na to dívám trochu jinak a doktorům zas tak moc nedůvěřuji.
Přeji všem at se zadaří…
naprosty souhlas, v diskuzich, kde se ucastnim to vsude pisu, ze jsem presvedcena i diky nactenym odbornym statim z ciziny, ze u pacientek s vyssim FSH (jukni v podpisu na moji hladinu) zdejsimi doktory preferovana jeste vyssi stimulace malokdy funguje, casto musi byt ukoncena predcasne = vycerpa organismus i penezenku, co to dela s psychikou je dalsi kapitola, a vysledek je minimalne takovy, jako kdyz se pokousime otehotnej v nativnim IVF…jakoby ceske CARy zivil pocet odsatych foliklu a nikoli zplozenych deti..z nativu totiz jen vyjimecne byva material k zamrazeni = maji z toho dalekomensi vydelek.To same se tyka mnozstvi predepsanych leku - opet nulovy nebo nizky vydelek, v dusledku to znamena, ze to maloktery gynekolog z CARu doporuci jako prvni variantu (pritom je prece logicke zacit od nejsetrnejsi a nejlevnejsi metody k tem narocnejsim), naopak se k tomu milostive uchyluji,az kdyz uz nam telicko zhuntuji treba 3 IVF, pak se jako najednou ustrnou a vezmou nativ na milost..holky musite sve telo chranit, oni to bohuzel neudelaji, rozum do hrsti a vsechno zvazovat, nechat se jima vest se strasne casto nevyplaci..jiste jsou mezi lekari i vyjimky, ktere potvrzuji pravidlo a ktere nas jsou schopni videt jako celek a ne pouze chodici vajecnik, ci tak neco..
Mrzí mě, že máš tak špatné zkušenosti z CARů. Např. doktor Mrázek z ISCARu mi na konzultaci doporučil dělat NIVF, když při klasickém IVF jsem měla jen 2 folikuly. Fakt je ten, že on je jeden z nejlepších ve svém oboru. S IVF tady v ČR začínal a já si ho moc vážím a je vidět, že ví, co dělá.

No vzdyt presne popisujes to z ceho me vstavaji vlasy na hlave - Mrazek (kolega meho Cekala z Gestu)Ti nejdriv soupnul klasicke IVF a az teprve potom rekl:jeje, ono to nezafungovalo, tak pardon, tak pojdme zkusit nativ..a to je prece uplne opacny postup, nez je v nasem zajmu..proto prave par doktoru, napr. Machac (jestli to nekomolim, z Brna)a pak britsti a americti rikaji, nema cenu zdimat s techto pacientek nekvalitni vajicka (hormonalni stimulace zvetsuje pocet a snizuje kvalitu, laicky receno), pojdme na to jit setrne a vystacit si s vajickem jednim, zato dorzalym (prokazalo se, ze uspesnost (rozumej s nasi diagnozou spis neuspesnost) to ma stejnou..copak tebe nemrzi, ze Ti nedoporucil ten nativ rovnou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
15.2.12 09:05
nuf píše:
Jinak jsem se minule ptala na to FSH a řekl mi že ho mám 4, teď přesně nevím, jestli, tam nebyla náká desetinka, ale že to mám v pořádku. Jo a u toho AMH není dvojí měření? Jako české a americké, protože jsem slyšela, že bych měla mít ve svém věku kolem 16, dívka kolem 20let má prý AMH 40 a to co třeba píšou na stránkách toho Gestu (Normální hodnoty se v naší laboratoři pohybují v rozmezí 2,0 až 6,8 ng/ml), tak mi přijde nemožné mít kolem 16.

over si ty jednotky, v tom bude mozna zakopany pudlik..nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
15.2.12 09:13
Capelucita píše:
GEST má asi víc poboček. Jinak ten pražský, podle holek, co tam chodily, je pověstný tím, že Nativy nechce dělat. Je z nich menší pravděpodobnost úspěchu, takže o ně nemá zájem, neb by mu kazily statistiky. Nevím, jak jsem koupila, tak prodávám. Nativy dělají jak v ISCARu tak např v Gennetu.Teda, vy jste se tu včera rozjely.
:) no v Gestu mi rovnou na otazku: Nemohli bychom me stimulovat minimalne a videt co to udela? Prisla odpoved - to je blbost. Takze uz vim, ze pokud na Nativ dojde, tak v Motole.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
15.2.12 09:20
Capelucita píše:
NUF. taky se mi zkracuje cyklus. Podle doktora Mrázka je to typické pro ženy s nízkou ovariální rezervou.

Ja po tom mimodeloznim mela cyklus jak hodinky kazdych 28dni, ted po dvou mesicich lecby u cinanky po 25dnich a po trech mesicich lecby u cinanky jsem odovulovala konecne a cyklus byl ted 32dni..coz me teda puvodne dost vylekalo, uz jsem se bala, jestli to ten vajecnik uplne nezabalil..takze zatim se to asi vyviji k lepsimu, jen se ted udrzet a nesoupnout do sebe zadny hormon..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
15.2.12 11:38
Mrázek mi ho nešoupnul, to byla ta Ruska, co tam dělala - když nevyšlo 3. IUI. Oni mají takový postup, že se nejdřív zkouší IUI. To je dané nějakými pravidli ISCARu. Mrázek, co mi holky říkali, posílá po neuspěchu v IUI jako první na nativ. Ale spousta holek to nechce a nadává, že z nich tahá peníze. Jasně, nativ nehradí pojišťovna. Takže zase se těm doktorům člověk nemůže divit, protože aby se pak hádali s pacientkou, že si nativu musí zaplatit sama, to asi taky naní jednoduché. No vzdyt presne popisujes to z ceho me vstavaji vlasy na hlave - Mrazek (kolega meho Cekala z Gestu)Ti nejdriv soupnul klasicke IVF a az teprve potom rekl:jeje, ono to nezafungovalo, tak pardon, tak pojdme zkusit nativ..a to je prece uplne opacny postup, nez je v nasem zajmu..proto prave par doktoru, napr. Machac (jestli to nekomolim, z Brna)a pak britsti a americti rikaji, nema cenu zdimat s techto pacientek nekvalitni vajicka (hormonalni stimulace zvetsuje pocet a snizuje kvalitu, laicky receno), pojdme na to jit setrne a vystacit si s vajickem jednim, zato dorzalym (prokazalo se, ze uspesnost (rozumej s nasi diagnozou spis neuspesnost) to ma stejnou..copak tebe nemrzi, ze Ti nedoporucil ten nativ rovnou?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
15.2.12 11:40
siskaborova píše:
Capelucita píše:
NUF. taky se mi zkracuje cyklus. Podle doktora Mrázka je to typické pro ženy s nízkou ovariální rezervou.
Ja po tom mimodeloznim mela cyklus jak hodinky kazdych 28dni, ted po dvou mesicich lecby u cinanky po 25dnich a po trech mesicich lecby u cinanky jsem odovulovala konecne a cyklus byl ted 32dni..coz me teda puvodne dost vylekalo, uz jsem se bala, jestli to ten vajecnik uplne nezabalil..takze zatim se to asi vyviji k lepsimu, jen se ted udrzet a nesoupnout do sebe zadny hormon..

Mě se srovnal cyklus, protože jsem ob cyklus měla 26-27 dnů a ten další byl 23-24. TeĎ jsem na těch 26. Jestli za to mohou lázně nebo pak ta dieta a očista, to nevím. Podle té mojí „číňanky“ (ona číňanka není, jen jí tak říkáme) mám výkon vaječníků na 10 % v levo a na 20 % v pravo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
15.2.12 11:45

Ať už to neprodlužuju - nevím, z čeho se mi cysta udělala. Resp. nejvíc se i já i doktorka kloníme k názoru, že jsou to neprasklé folikuly. Mě se totiž najednou trochu probral levý vaječník a v minulém cyklu měl 2 folikuly (byly vidět před odběrem v nativu), které nebyly dostatečně zralé a tak se neodebraly. No a 2 týdny po té tam jsou 2 cysty.

Dieta: řekla jsem si, že to budu 3 měsíce držet. První měsíc byl hroný, nechutnalo mi to (neuměla jsem z těch ingreiencí chutně vařit), jedla jsem hodně málo a zhubla jsem. Nejhorší na tom bylo, že jsem se cítila děsně unavená a vyčerpaná. Ale pak jsem měla doma víc „povolených“ ingrediencí ve spižírně, mohla jsem začít jíst maso 2× týdně a víckrát týdně ryby a je mi o hodně líp a váha se drží +/- stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
15.2.12 13:24

Ahoj, tak jsem byla včera pro ty výsledky. Prý špatný, ale na IVF ješte ok. Takže jsem dostala Synarel + Menopur. Menopuru budu mít 400j denně. V pondělí by mněla dorazit MS tak začnu stimulovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
15.2.12 14:08

Blani: držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nuf
435
15.2.12 15:07
Gratuluji k IVF a držím pěstě :andel: 400jednotek to jsou 4ampule?
Blanka S píše:
Ahoj, tak jsem byla včera pro ty výsledky. Prý špatný, ale na IVF ješte ok. Takže jsem dostala Synarel + Menopur. Menopuru budu mít 400j denně. V pondělí by mněla dorazit MS tak začnu stimulovat.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nuf
435
15.2.12 15:16

Na to měření AMH jsme se ptala dnes v caru a řekl mi, že to každá laboratoř měří jinak, což mi příjde blbost, ale asi je už jedno kolik to mám.
Jinak folíky další nenarostly, jen jeden přibil v tom levém vaječníku, ale kdo ví, zda tam něco bude, tak počítám s těmi 6 z pravého vaječníku a doufám, že budou plné. OPU mě čeká v pátek ráno, tak dnes poslední píchání, jen mě mrzí, že mi ten Puregon ještě zbude.
Jinak jsem se ptala kolik by mě vyšel nativ a řekl mi, že je to kravina (což s ním nesouhlasím)že by tedy odpadly peníze za stimulku, ale musela bych platit náký set na sále což je 26.000kč plus výkony laboratoře tak, že takových 38.000kč.
Tak na nativ by jsme museli pak přejít do Prahy do Motole nevo do Podolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
15.2.12 16:15

NUF: pokud vím, tak motol je na nativy nejlevnější. Mě je dělali v ISCARu a za nativ je 15 tis, pak jsem ještě platila ICSI 5 tis. Neměla jsem narkozu. Ten posledni nativ mě vyšel levněji, jen na 7,5 tisíce, protože bylo vejce, ale bylo špatné, takže nebylo ICSI ani zavedení. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
15.2.12 16:53
nuf píše:
Gratuluji k IVF a držím pěstě :andel: 400jednotek to jsou 4ampule?
Blanka S píše:

nevím kolik je to ampulí :nevim: jedna je myslím 75j. já mám nové balení jedna injekce 1200j a dopichuje se to jako PUREGON. Je to novinka v aplikaci.
 5

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
15.2.12 18:00

Téééda děvčata vy jste se tady pěkně rozjely :lol: , to byla fuška to všechno načíst a bylo toho moc, takže jen tak jak mě co přijde na mysl.
Už jsem si tady několikrát postěžovala, ale třeba pro nově příchozí - v Caru kam jsem chodila dříve (HK Sanus), mě hnali rovnou na 2 IVF (viz podpis) a i přesto, že v každém bylo jedno vajíčko, tak by mě doktor hnal znovu do dlouhého protokolu a to mi ještě předtím chtěl na 3 měsíce nasadit nějakej driák, po kterým bych vůbec neměla MS. Když jsem se zeptala na hormonální profil, řekl neděláme, zbytečný a při mém vyřčení „nativ“, vypadal jako že to slovo slyší poprvé!!! :zed: Teď jsem u Machače v Reprofitu a tomu věřím, i když ty koňský dávky Clostilu si mohl taky odpustit. :mrgreen: Nativ tam vyjde na 15. tis. + navíc ICSI 1. tis. což je paráda oproti 30. tis., který jsme dali za 1 IVF. Řekla jsem si, že už vážně nechci zásobovat svý tělo všemožnejma sajrajtama. To jsem se taky nedávno zamyslela :mrgreen: a říkala si, že pořád všude píšou, že se nemusíme bát, že děti rozené z IVF jsou úplně stejně zdravé jako děti „normální“, ale napadlo mě - zjišťoval taky po tom už někdo jak zdravé jsou matky těchto IVF dětí? :roll:
Co se týká té hodnoty AMH, tak bych taky ráda věděla nějaký jasnější význam než jen to číslo,jak psala Šiška - řekne mi někdo jestli budu mít poslední vajíčko v květnu, za rok, za 10 let??? Je to opravdu jen stresující faktor - víte že jich máte málo,nevíte kdy bude konec, a když jeden cyklus vynecháte, tak budete mít nadoživotí výčitky, že třeba v tom jednom cyklu by to vyšlo… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
15.2.12 18:05

Nuf - moooc přeju aby jich tam bylo v pátek 6 zralejch jak malina! :hug:
Puregon schovej do ledničky, tam ho můžeš klidně mít, třeba se bude ještě
hodit!
Já mašíruju v pátek na UZ, tak mám taky nahnáno, aby tam nějaký ty potvory byly. Bojim, bojim. 8o

nuf píše:
Na to měření AMH jsme se ptala dnes v caru a řekl mi, že to každá laboratoř měří jinak, což mi příjde blbost, ale asi je už jedno kolik to mám.
Jinak folíky další nenarostly, jen jeden přibil v tom levém vaječníku, ale kdo ví, zda tam něco bude, tak počítám s těmi 6 z pravého vaječníku a doufám, že budou plné. OPU mě čeká v pátek ráno, tak dnes poslední píchání, jen mě mrzí, že mi ten Puregon ještě zbude.
Jinak jsem se ptala kolik by mě vyšel nativ a řekl mi, že je to kravina (což s ním nesouhlasím)že by tedy odpadly peníze za stimulku, ale musela bych platit náký set na sále což je 26.000kč plus výkony laboratoře tak, že takových 38.000kč.
Tak na nativ by jsme museli pak přejít do Prahy do Motole nevo do Podolí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí