Nízko, nebo vysoko položená placenta?

Anonymní
7.4.25 15:34

Nizko nebo vysoko položená placenta?

Ahoj holky, v pátek jsem byla na screeningu v prvním trimestru a ve zprávě mám napsáno že mám placenta vpředu vysoko, ale pak jsem si všimla ve zprávě že mi neudělali preeklampsii tak jsem dnes šla na další screening aby se udělalo i vyšetření na preeklampsii.. výsledek vyšel 1:80 což je vyšší riziko a mám brát Stacyl nebo Anopyrin :( ale co mě zarazilo je že tentokrát mám ve zprávě napsáno placenta vpředu nízko. Jak je to možný? Třeba trizomie mi vyšla hodná podobná jak v pátek. Je fakt že v pátek se tam prďolka krásně hýbal a ultrazvuk šel vidět lépe a dnes byl na boku a celkem v klidu tak nevím jestli kvůli tomu ta placenta? Nevím co z toho si mám vybrat.. kdy zjistím jak to s placenou vypadá? Až na 2 screeningu nebo to kontroluje i gynekolog? A ještě jedna otázka. Jsem 12tt+6 a na gyndu mám jít 17.4. A nevím zda s tou zprávou zajít na gyndu už zítra nebo počkat na kontrolu toho 17.4. Jde mi o nasazení tech prášku a myslím, že jsem někde četla že se mají začít brát do urciteho
tydne aby to ten účinek měla tak abych to stihla.

Příspěvek upraven 07.04.25 v 16:32

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anny9
7.4.25 16:26

Ahoj, nemám zkušenost s tím, že by mi řekli běhám pár dnů takto rozdílnou informací, nicméně já mám nízko položenou a kontroluje mi to doktorka standardne na gynde vždy. Tak se při prohlídce zeptej, určitě ti řekne jak to je :) placenta se může postupně posouvat, ale určitě ne nějak dramaticky během pár dnů. A pohyb miminka na to vliv nemá, tak bych spíš řekla, že se jeden z doktorů spletl nebo upsal.

• Citovat
  • Upravit
11891
7.4.25 16:57

S tou placentou nevím ale ohledně toho stacylu zítra ráno doktorovi zavolej a domluv se. Nejspíš ti prostě pošle recept

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí