Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, nemám zkušenost s tím, že by mi řekli běhám pár dnů takto rozdílnou informací, nicméně já mám nízko položenou a kontroluje mi to doktorka standardne na gynde vždy. Tak se při prohlídce zeptej, určitě ti řekne jak to je
placenta se může postupně posouvat, ale určitě ne nějak dramaticky během pár dnů. A pohyb miminka na to vliv nemá, tak bych spíš řekla, že se jeden z doktorů spletl nebo upsal.
S tou placentou nevím ale ohledně toho stacylu zítra ráno doktorovi zavolej a domluv se. Nejspíš ti prostě pošle recept
Ahoj holky, v pátek jsem byla na screeningu v prvním trimestru a ve zprávě mám napsáno že mám placenta vpředu vysoko, ale pak jsem si všimla ve zprávě že mi neudělali preeklampsii tak jsem dnes šla na další screening aby se udělalo i vyšetření na preeklampsii.. výsledek vyšel 1:80 což je vyšší riziko a mám brát Stacyl nebo Anopyrin
ale co mě zarazilo je že tentokrát mám ve zprávě napsáno placenta vpředu nízko. Jak je to možný? Třeba trizomie mi vyšla hodná podobná jak v pátek. Je fakt že v pátek se tam prďolka krásně hýbal a ultrazvuk šel vidět lépe a dnes byl na boku a celkem v klidu tak nevím jestli kvůli tomu ta placenta? Nevím co z toho si mám vybrat.. kdy zjistím jak to s placenou vypadá? Až na 2 screeningu nebo to kontroluje i gynekolog? A ještě jedna otázka. Jsem 12tt+6 a na gyndu mám jít 17.4. A nevím zda s tou zprávou zajít na gyndu už zítra nebo počkat na kontrolu toho 17.4. Jde mi o nasazení tech prášku a myslím, že jsem někde četla že se mají začít brát do urciteho
tydne aby to ten účinek měla tak abych to stihla.
Příspěvek upraven 07.04.25 v 16:32