Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dostatek pohybu, pitný režim (pokud se celý den ve škole nenapije, taky se jí může točit hlava), kvalitní strava, opatrně vstávat a když je jí nevolno,lehnout s nohama nahoru. Zkušenost mám asi takovou, že i v dospělosti mi naměřili tlak 80/55 a přeměřili víckrát, protože nevěřili vlastním očím. ![]()
@Murka mám nízký tlak stále a je mi přes 30. Přesně tyto příznaky jsou mi blízké. V těhotenství to bylo horší, ale nepadala jsem. Je důležité hodně pít, doporučují se sporty na vytrvalost. Nevstavat prudce, nestát dlouho na místě a obecně, když ucítí, že to není ono rychle sednout. Kofein pomůže krátkodobě, ale pak může ten tlak prudce zpátky klesnout a je hůř než předtím.
Také mám tento tlak běžně už od mládí. Obecně se doporučuje dělat vše opačně, než ti, kteří válčí s vysokým tlakem. Tedy hodně pít, občas lehnout a dát nohy na par minut nahoru, více solit, zkuste třeba lékořici, ta tlak zvyšuje.
Ja mela raky od detstvi nizky tlak. Pomahalo dostatek vody a jist spousty ovoce a zeleniny. Jenze pak jsem zase nevydrzela celou vyucovaci hodinu necurat. Takze bud me bylo blbe, motala jsem se, nebo jsem vecne drepela na zachode
provazi me to doted, ale nasla jsem nejakej zlatej stred. Jednoduchy to neni…
Stravu, pití a pohyb se snažím mít u dcery pod kontrolou, od osmi let je sledována pro sklony k poruchám příjmu potravy. I když je to někdy boj, tak pití jsme vytáhli na litr a půl, stravu na takovou tu zdravější klasiku (hodně zeleniny a ovoce), pohyb má v rámci kroužku atletiky (nezávodí, jen rekreačně) a obden chodíme běhat. Obě jsme z toho „na prášky“… Zatím teda neomdlela, neupadla. Vždy si zatím stihla sednout.
Dcera 12 let to same,mam vyzkousene,ze staci podat neco sladkeho…a samo pitny rezim,rano musi snidat…