Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
AhojUž od pondělí má náš prcek teplotu nad 38, dáváme paralen a včera na poradně syna viděl doktor, prohlížel ho a nemá absolutně žádný příznaky nachlazení, zoubky taky nic, sliznice jsou taky v pohodě.. Jen se mu dnes udělala krupička na puse, ale to přisuzuji spíš AE, který má od narození
Každopádně zítra máme přijít jestli bude ještě teplota
Teď jsem na netu četla, že je šestá nemoc, ale tam je právě psaná vyrážka po celém těle, máte zkušenosti s touhle nemocí? Já o tom čtu teď poprvé a u staršího jsem nic takového nepozorovala
Necetla bych hlavne na netu a pockala co rekne lekar
Podle internetu bych byla 11× tehotna, mela mor, 3× umrela na HIV a mela nador na mozku..
@Reaskiller To je jasné
Já víceméně koukala, jestli se nemůže po teplotě rozjet ekzem a právě tahle „diagnóza“ mi vyjela
Tak se jen tak poptavam, protože o tom slyším fakt poprvé
Tak ať kdyžtak vím co čekat ![]()
PS:připomíná mi to kamarádku, která měla zánět dutin a přišla k doktorovi s tím, že si diagnostikovala leukémii
![]()
U syna šestá nemoc probíhala tak, že měl 3 dny horečku, čtvrtý den se objevila drobná nesvědivá vyrážka hlavně na břiše a zádech a to už byl bez teploty, do dvou dnů vyrážka zmizela.
Syn měl šestou nemoc a horečky měl výrazně vyšší, skoro až ke 40. Byl úplně zchvaceny a měl je prakticky nonstop, takže na stridacku paralen a nurofen… takhle to bylo tři dny a pak jak mávnutím kouzelného proutku zcela bez teplot a osypal se všude takovou krupici… měl to na obličeji, tele, zádech… a za tři dny zmizela i ta krupicka a bylo po nemoci. Takže za mě si nemyslím, ze by to byla šestka. Mají výrazně vyšší teploty.
Taky si myslím, ze to není ono, nemá tak vysoké teploty a ta vyrazka je hodně výrazná hlavně na břiše a zádech. Ale ještě se muže vysypat. Nicméně vyrážka se ukáže až po opadnuti horečky.
Počkala bych hlavně na názor lékaře,ne googlu. Ale u šesté nemoci po odeznění horecek se syn hodně osypal.
@Anonymní píše:
@Reaskiller To je jasnéJá víceméně koukala, jestli se nemůže po teplotě rozjet ekzem a právě tahle „diagnóza“ mi vyjela
Tak se jen tak poptavam, protože o tom slyším fakt poprvé
Tak ať kdyžtak vím co čekat
PS:připomíná mi to kamarádku, která měla zánět dutin a přišla k doktorovi s tím, že si diagnostikovala leukémii
![]()
Jooo a nebyla jsem to ja ?
vtipek.. ja jsem se jednou tak vypsychatela jestli nemam nador na mozku - a ono to byla jen blokla pater
od Te doby radsi nectu nic protoze cekam, ze bych mela i vzteklinu
![]()
@Reaskiller Taky dobrý
Myslím, že takových případů bude víc
Já maximálně koukám při potvrzené nemoci na další příznaky, ať vím na co se ještě těšit
A ono i u doktora není diagnóza moc přesná.. Zároveň se udělala mě i bráchovi dost hnusná vyrážka na dlaních a chodidlech a pak nám dokonce na některých prstech slezl nehet a podle kožní to byla nějaká nemoc(nazev si nepamatuju) a je šíleně vzácná.. prd leda, reakce na antibiotika
![]()
@Anonymní píše:
@Reaskiller Taky dobrýMyslím, že takových případů bude víc
Já maximálně koukám při potvrzené nemoci na další příznaky, ať vím na co se ještě těšit
A ono i u doktora není diagnóza moc přesná.. Zároveň se udělala mě i bráchovi dost hnusná vyrážka na dlaních a chodidlech a pak nám dokonce na některých prstech slezl nehet a podle kožní to byla nějaká nemoc(nazev si nepamatuju) a je šíleně vzácná.. prd leda, reakce na antibiotika
![]()
Jeeemine pane, tak to je poteseni..ono co lekar to ..vic „mam v pr*eli“ ..ale nekdy se najdou i lekari co se postaraji a zajimaji se no ![]()
@Reaskiller To máš pravdu
Ale já mám asi magnet na doktory magory nebo nevím
Joo a malej tu šestou nemoc fakt má ![]()
@Anonymní píše:
@Reaskiller To máš pravduAle já mám asi magnet na doktory magory nebo nevím
Joo a malej tu šestou nemoc fakt má
Nebooj to ja taky
neni to vzdy jen prochazka ruzovym sadem .. navic cim vissi postaveni „tim vic idiot“ ..nebo lazensky lekar..jsem mela jednu ktera byla az tak „ochotna“ ze jsem z lazni jela rovnou na pohotovost Cheb.. ![]()
Ahoj
Už od pondělí má náš prcek teplotu nad 38, dáváme paralen a včera na poradně syna viděl doktor, prohlížel ho a nemá absolutně žádný příznaky nachlazení, zoubky taky nic, sliznice jsou taky v pohodě.. Jen se mu dnes udělala krupička na puse, ale to přisuzuji spíš AE, který má od narození
Každopádně zítra máme přijít jestli bude ještě teplota
Teď jsem na netu četla, že je šestá nemoc, ale tam je právě psaná vyrážka po celém těle, máte zkušenosti s touhle nemocí? Já o tom čtu teď poprvé a u staršího jsem nic takového nepozorovala