Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
verenika píše:
ginger17 píše:TY PROMIŇ,UŽ TOHO JE OPRAVDU HODNĚ.JSEM UNAVENÁ A PŘED SEBOU MÁM CELOU NOC V PRÁCIverenika píše:promiň, nechci z tebe dělat necituginger17 píše:PROČ TOTO??JÁ O KOZE A TY O VOZEtoja píše:no mne stále ide o to…
ginger
presne to hovorim, preco nevezme to dieta do postele k sebe??
než by verenika vyskúšala posteľ a dať teplo maminy, tak miesto toho sprchaJÁ MU TO DOPŘÁVÁM,PROČ ZE MĚ OPĚT DĚLÁŠ NECITU?
a nechtěla jsem se tě dotknout, ale nějak cítím, že si ho za každou cenu nechcete vzít k sobě…tak když víš, že by mu to udělalo dobře, tak ho k sobě vezmi do doby, než to začnete řešit u psychologa…TÍM TO NENÍ,ŽE HO NECHCEME VZÍT K OSBĚ,MANŽEL BY HO VZAL,TÍM ON SE ODSTĚHUJE DO POKOJÍČKU…NECHCI TO Z DŮVODU ZVYKU NA SPANÍ V LOŽNICI.ON BYL DĚSNEJ NESPAVEC,DRŽENÍ ZA RUKU CELOU NOC,USÍNÁNÍ U MĚ V NÁRUČÍ ATD ATD.STÁLO MĚ TO HODNĚ SIL A PLÁČE NÁS OBOU ABYCH DOCÍLILA ŽE SPÍ UŽ SKORO 2 ROKY V POKOJÍČKU,ASI MÁM STRACH ŽE TO TU BUDE ZNOVU KDYŽ MU POVOLÍM
no já vím, že je to těžký, ale jen do doby, než to nějak vyřešíte s dr.. ![]()
víš, jinak se vám to bude opakovat a nikdo z vás nebude vyspalý a nikomu z vás nebude dobře ![]()
toja píše:
rozmary myslim,ze verenikin maly ma vaznejsi problem…on je prilis malicky,aby vedel povedat,co ho trapi
u deti sa stres prejavuje bud tym,ze ich bolievaju hlavy, alebo maju nocne pomocovanie..
jemu sa nieco vnasa do spanku,kedy veci,ktore sa udiali cez den,vystupuju z podvedomia
vsetko,co sa cez den udialo, sa spracovava vo spanku.
A VIDÍŠ TO JÁ SI ZASE NEMYSLÍM,ŽE BY TO BYLO VÁŽNÉ.JE TO JEN OBDOBÍ?MOC ZMĚN NAJEDNOU?ZNOVU CHOZENÍ DO ŠKOLKY?MŮJ SRPNOVÝ NÁPOR VE SLUŽBÁCH?JEHO ÚNAVA?TĚŽKO ŘÍCT,ON MI ŘEKNE ŽE NEVÍ PROČ TO DĚLÁ.RÁNO PŘIJDE A ŘEKNE AHOJ,PŘITULÍ SE A ŘEKNE ŽE MĚ MÁ RÁD ![]()
verenika píše:toja píše:A VIDÍŠ TO JÁ SI ZASE NEMYSLÍM,ŽE BY TO BYLO VÁŽNÉ.JE TO JEN OBDOBÍ?MOC ZMĚN NAJEDNOU?ZNOVU CHOZENÍ DO ŠKOLKY?MŮJ SRPNOVÝ NÁPOR VE SLUŽBÁCH?JEHO ÚNAVA?TĚŽKO ŘÍCT,ON MI ŘEKNE ŽE NEVÍ PROČ TO DĚLÁ.RÁNO PŘIJDE A ŘEKNE AHOJ,PŘITULÍ SE A ŘEKNE ŽE MĚ MÁ RÁD
rozmary myslim,ze verenikin maly ma vaznejsi problem…on je prilis malicky,aby vedel povedat,co ho trapi
u deti sa stres prejavuje bud tym,ze ich bolievaju hlavy, alebo maju nocne pomocovanie..
jemu sa nieco vnasa do spanku,kedy veci,ktore sa udiali cez den,vystupuju z podvedomia
vsetko,co sa cez den udialo, sa spracovava vo spanku.
jo a přesně, tak malé dítko ti nedokáže říct, co ho trápí..ale právě takovými situacemi se to projevuje, bohužel… ![]()
eraguška píše:
verenika, bohužel, jestli jsi měla těžký porod, tak to může být i tím, ale já vidím příčinu momentálního stavu v nevyspání a únavě, Adámek je hodně unavený a přetažený, jeho nervová soustava ten celodenní nápor díky špatnému spaní nezvládá a je tu kolotoč, přes den poměrně hodné a mazlivé dítko a v noci řvoucí a hysterický čertík. Píšeš, že máš dovču,zkus u něj večer zůstat dokud neusne a teprve pak odejít, pokud to zabere, tak to chvíli vydrž a pak třeba ob den, aby věděl, že to tak nebude pořád. Dej mu večer čaj třeba meduňkovej, sklidní a podporuje spaní. A tu sprchu si vyčítat nemusíš, u nás také občas proběhla v noci po několika hodinovém hysteráku a jak začal fialovět a modrat, tak není téměř jiná možnost, jak ho donutit normálně se nadechnout. My museli volat záchranku a víš co udělal dr? Vzal dítko a tak jak bylo v pyžámku ho odnesl do koupelny a osprchnul ho ledovou vodou, teprve po té nám dal prášek na uklidnění. Moje rada, zkus ho dát dřív spinkat, být tam s ním a všemožně se snažit, aby si co nejvíce odpočinul kvalitním spánkem. Nevím jestli jsem ti nějak pomohla. Pokud budeš chtít ještě něco vědět písni mi SZ, nerada bych se tu o tom více rozepisovala.
DÍKY JSI HODNÁ ![]()
verenika,tak ked to nie je take vazne,tak preco hysterizujes?
asi ked si na pokraji s nervami,tak to je vazne PRE TUTO CHVILU,ja netvrdim,ze navdzy ![]()
neodpovedas,ci si ochotna skusit ho vziat na celu noc k sebe do postele.
hovorim este raz =CELU.
daj si stuple do usi,parkrat ho pobozkaj,objim silno a nechaj si ho v objati.nemusis nic vysvetlovat,on casom pochopi
ginger,neviem ako ty,ale ja odtialto padám..verenika ma hodila aj tak do nejakej „bandy“
takze uz sa nesnazim pomoct
pa
nechceš malého na noci u sebe ,tak bohužel to bude ještě horší a zablokuje se ještě víc!!
toja píše:
ginger,neviem ako ty,ale ja odtialto padám..verenika ma hodila aj tak do nejakej „bandy“
pa
já teda radšej tiež..
![]()
ginger, toja,
verenika a lizbeth maju proste problem ze sme slovenky, asi je to pre ne urazka, ze si dvolujeme byt na ich ceskych strankach.
uz to tu bolo viac krat naznacene
![]()
Jééžišmarjá, dámy, já už nechtěla reagovat, ale musím…
Proč si jedete všechny pořád po svém?? Buď ho Verenika vezme do své postele NEBO je všechno špatně, nic se nevyřeší a chudáka kluka trápí?
Ona přece píše, že má důvod, proč se toho bojí - už problémy se spaním zažili, už je x-měsíců řešili, vyřešili je, k něčemu dospěli a všichni tři byli spokojeni… tak je snad pochopitelné, že se teď bojí vracet se zpátky, kvůli něčemu, co je možná opravdu jen špatné období… Trvá to jen deset dnů, jak se to dá posoudit? Malý může být za další týden zase v pohodě, jako byl… tak se jí prostě nechce hned bořit zavedená pravidla…
Přece nejde o to BUĎ-A NEBO, nejsou jen dvě varianty… vezmeš ho k sobě? Fajn, jsi dobrá… Nevezmeš? Vidíš, nedopřeješ mu, co potřebuje… ![]()
Vereniko, tak já teda ale musím souhlasit s Tojou, že to je opravdu vážný problém… Pokud to bude člověk brát na lehkou váhu, tak kam se to až dožene… Nevyspání malého, tvoje, manžela… Spánek je dost důležitý a pokud se to neřeší, je zle…
Hlavně v klidu
![]()
toja píše:
pa
NIKDO TĚ DO ŽÁDNÉ BANDY NEHODIL,JAK UŽ JSEM PSALA…
ODPOVĚĎ PROČ SI HO NECHCI BRÁT KAŽDOU NOC DO POSTELE JSEM TI POSKYTLA…JESTLI ANI TO JAKO VYSVĚTLENÍ NEBEREŠ TAK UŽ NEVÍM…JÁ MÁM SVĚDOMÍ ČISTÉ,DĚLÁM PROSTĚ MAXIMUM CO JDE.DO PRÁCE CHODIT MUSÍM,VE ŠKOLCE JE RÁD,JE ZVYKLÍ SPÁVAT U BABIČEK,BÝVAT S TÁTOU DOMA SÁM…PROSTĚ NĚJAKÉ ŠPATNÉ OBDOBÍ,JAK JSEM PSALA,PÁRKRÁT SE MNOU SPAL,NENÍ TO ŘEŠENÍ JE TO STÁLE DOKOLA.2X SPANÍ SE MNOU A PAK SE TO OPAKUJE.TO JE ŘEŠENÍ?NAUČIT HO SPÁT SE MNOU?PŘIJDU TI JAKO ŠPATNÁ MÁMA,KDYŽ JSEM NA NĚJ MILÁ A SNAŽÍM SE MU TO VYSVĚTLIT,100X ZA NOC TAM JDU,UKLIDŇUJU HO?NA HYSTERICKÝ DÍTĚ PROSTĚ TOHLE ZABÍRÁ TAK JSEM TO ZKUSILA,ORAZÍTKOVALY JSTE MĚ UŽ DÁVNO JAKO BLÁZNA KTERÝ STRKÁ DÍTĚ POD SPRCHU ![]()
NIKDO VÁS TADY NEOSOČOVAL,ŽE NEMÁTE DĚTI,ALE JAK MI MŮŽEŠ RADIT KDYŽ JSI NIC TAKOVÉHO NEZAŽILA-MYSLÍM TO DOBŘE,NECHCI ÚTOČIT,ŽE DÍTĚ NEMÁŠ.PTALA JSEM SE MAMINEK CO NĚCO TAKOVÉHO ZAŽILY,TAK SE MĚ OPRAVDU DOTKLO NÁZORY NĚKTERÝCH ZDE.
PAK MI CHODÍ SZ,PŘEČTI SI TU A TU DISKUZI A FAKT SE NESTAČÍM DIVIT CO SE DOČTU ![]()
bohunka mas inu radu namiesto komentovania nasich prispevkov?
toto jej ma pomoct?
soldi fakt ![]()
BohunkaP píše:
Jééžišmarjá, dámy, já už nechtěla reagovat, ale musím…Proč si jedete všechny pořád po svém?? Buď ho Verenika vezme do své postele NEBO je všechno špatně, nic se nevyřeší a chudáka kluka trápí?
Ona přece píše, že má důvod, proč se toho bojí - už problémy se spaním zažili, už je x-měsíců řešili, vyřešili je, k něčemu dospěli a všichni tři byli spokojeni… tak je snad pochopitelné, že se teď bojí vracet se zpátky, kvůli něčemu, co je možná opravdu jen špatné období… Trvá to jen deset dnů, jak se to dá posoudit? Malý může být za další týden zase v pohodě, jako byl… tak se jí prostě nechce hned bořit zavedená pravidla…
Přece nejde o to BUĎ-A NEBO, nejsou jen dvě varianty… vezmeš ho k sobě? Fajn, jsi dobrá… Nevezmeš? Vidíš, nedopřeješ mu, co potřebuje…
BOHUNKO,BOHUŽEL SI TOHLE NENCHAJÍ VYSVĚTLIT.BOHUŽEL,KDO NEZAŽIL NEPOCHOPÍ
NECHTĚLA JSEM UŽ REAGOVAT,ALE NENCHÁM SE OSOČOVAT.KDE TO JSME ![]()
verenika nikto netvrdi,ze si zla mama!
ja som ti skusala davat rady,ty to beries ako utok.
co teda chces vlastne pocut?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat