Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, mám docela velký problém s dva a půl-letou dcerkou. Vždy hezky spala, ale poslední 4 měsíce se budí i 5× za noc a šíleně pláče. Kope nožičkami(spí ve spacím pytli) a křičí ze spaní. Doslovně řve!!! Je to k nevydržení a přivádí mě to k šílenství. Nenechá se ani pochovat, nechce přituli a ani na ruce, prostě nic. Někdy řve au..au a nedá se ani pořádně vzbudit. Včera jsem jí musela trochu omýt obličej ve studené vodě aby se vzbudila. Ale stejně když usne, tak po hodince to začne nanovo. jediné co jsem si všimla že ji uklidní je na ni trošku nahlas huknout. Fakt nevím co dělat…máte někdo podobné zkušenosti??
Ano, ale kluk to měl kolem 18 měsíců, měl noční děsy, přešlo to asi po 2 měsících, naštěstí, určitě řešit co nejdřív s doktorkou, není to sranda
Řekla bych, že má zlé sny… někdy se nám to taky stávalo… pak moc nepomáhalo na ni šáhnout, protože se ještě víc lekla… někdy ze spaní volala i maminko ne - to někdo slyšet, tak si myslí, co jí děláme, ale jí se zdálo, že jí dáváme léky a později že myjeme vlasy…
Noční děsy. Syn to taky měl od 2,5 let, i když on špatně spal od narození. Po více jak půl roce jsem z toho už byla zoufalá a rozhodla se zkusit homeopata. Byli jsme na konzultaci, dostal homeopatika na míru a pak se čekalo. Musím říct, že se to postupně upravovalo a i když i nyní po 4 měsících to není ještě na 100%, tak je to nebe a dudy oproti tomu původnímu stavu. U některých dětí to samo přejde stejně tak jako to přišlo, u některých ne a volí se právě třeba homeopatie, ale ta taky nemusí na každého zabrat a nakonec se třeba musí prostě počkat, až to samo odejde.
Díky moc, taky mě napadly noční děsy, ale tak dlouho? Je to šílené!!! Vyzkoušela jsem i jedny homeopatika, ale vůbec nezabraly. Uvažovala jsem o přemístění postýlky na jinou stranu, ale to bych musela úplně předělat celý pokoj a nebyla by vedle moji postele. Je sice pravda, že těch denních zážitků má určitě hodně…stále někde jezdím, chodím na návštěvy a malou beru vždy s sebou (já sama neusedím na jednom místě). Zajdu k doktorovi a uvidíme, co nám doporučí. neznáte náhodou dobrého homeopata na Karvinsku??
Moje mladší dcerka to dělá taky.
Je hodně akční a to, co prožila přes den, „prožívá“ i v noci. Někdy je to lepší, někdy horší. Dr. radila omezit televizi, hodně chodit ven, snažit se mít klidnější režim, vynechat čokoládu a jiné „povzbuzovače“.
Prý to časem přejde. Ale kdy, u nás to trvá taky už několik měsíců. ![]()
My teď máme taky noční děsy, ale je to teda většinou jen jednou za noc, párkrát do měsíce
to samo vymizí
Jojo, noční běsy. U nás zabírá hodně plyšáku, rozsvícené světýlko a dám jí napít, to ji jakoby probere a zklidní. Jinak spouštěče jsou denní zážitky, třeba pouť, kolotoče, hodně pohádek v telce, výlety, nové děti na hřišti
Taky doufám, že to časem přejde. Ještě mám vypozorováno, že spí mnohem líp a nebudí se, když máme otevřené okno a v místnosti je zima. Pokud zapomenu vypnout topení, tak je to tutovka ![]()
Holky díky moc za rady…mám sice již třetí dítě, ale tohle jsem teda nezažívala s žádným…docela mě to ničí a budu teda doufat, že to brzy přejde. S těmi sladkostmi to fakt budu muset omezit a také toho krtka v televizi taky. Miluje to a tak se často na něj kouká. Díky
Ahoj, me jeste napada, zda ji neboli nozicky - ja to v detstvi mela, silene bolesti prave pouze v noci. Pry od toho, jak dite roste. Moje mala, taky dva a pul, se parkrat do mesice v noci take budi, krici au au a kdyz ji proberu uplne, rika ze ji bolej nohy…
Pravdepodobnejsi jsou ty desy, ale tohle je take mozne… Ona Ti nepovi, co ji trapi?
Drzim palce, at to prejde, musis byt vyrizena a pro malou je to taky urcite narocne ![]()
Mame doma uplně to same, hodně akční dítě. Ted začala chodit do jeslí, ale bylo to už i předtím, v televizi kouka jenom čistě na pohadky a bohužel u toho dokaže sedet i cely den, když to vypnu vydíra me plačem at to opet zapnu. Všimla jsem si že když dlouho ponocuje tak je to horší, než když jde spat na hodinu každy den přesně, ona mi od dvou let přes den nespí a uspat ji taky přes den nejde tak nechavam do 7 večera vzhuru.
Taky zvažuju zda to řešit s doktorkou, zda na to něco existuje, ale jestli mi řekne že nemá koukat na televizi apod. tak mi neřekne nic noveho
Poradí někdo?
Malý 22m to teď začal taky prožívat
V noci se několikrát budí s pláčem, vyskočí a křičí ne ne ne … Chce mít světýlko a tak mu vždy přinesu pití nebo mlíčko a rovnou ho u toho přebalím, aby měl sucho a klid. Pak někdy spí až do rána a nebo se taky někdy ještě několikrát vzbudí s tím samým pláčem
Tak nevím co víc dělat ![]()