Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, už jsem vcelku zoufalá. Malý byl do roka neskutečně hodný miminko a od roka jakoby ho někdo vyměnil. Začal přes den z ničeho nic vyřvávat z plných plic a to si myslím, že neměl ani důvod. Bylo ticho kdekoliv, kde jsme byli a najednou řev (aaa). Nyní má 22 měsíců, trochu se to uklidnilo a řve jen když mu něco nedovolíme( sundáme ze židle a stolu, kam rád leze ) nebo řve, když musí být po jeho. Např. Venku si jde svým směrem, tak mu řekneme, že jdeme jinam a on si lehne na chodník a řve a kope kolem sebe. Přes den bychom to ještě nějak dali, ale poslední měsíc ne-li déle řve od půlnoci co každou hodinu někdy i po 30 minutách a je k neutišení. Když si ho vemu do náruče, řve ještě víc a kope kolem mě a staví se na hlavu🤷♀️ 🤦♀️musím ho nechat a počkat než se sám uklidní ( nezabere pití, dudlík prostě nic ). Budí to celou rodinu, pak jsou všichni včetně dcery, která je v první třídě podrážděni. Babičky ho hlídat skrz noc nechtějí a za měsíc máme jet s partou přátel a dětmi na chatu na hory a nedokážu si představit, že tam bude svými záchvaty všechny budit. Nemáte prosím někdo rady, doporučení co s tím? Děkuji
![]()
Dcera toto také měla…od roka neuvěřitelně vztekla, tvrdohlava…nehnulo s ní nic…pak se začala budit v noci a řvát z plných plic…nevnímala okolí…myslím, že to byla namesicnost…je to brutal, ale nám zabrala jen studená sprcha. Ta ji vzbudila a po ususeni hned usla. Ráno si nic nepamatovala. Nám na to pomohla sedalia. Je to homeopatikum…já na to moc nedám a u tohoto píšou, že zabírá tak na polovinu děti…ale byli jsme zoufalí a nám opravdu zabrala. Po dobrání lahvičky to úplně přestalo…
@KlaraK12 píše:
Dobrý den, už jsem vcelku zoufalá. Malý byl do roka neskutečně hodný miminko a od roka jakoby ho někdo vyměnil. Začal přes den z ničeho nic vyřvávat z plných plic a to si myslím, že neměl ani důvod. Bylo ticho kdekoliv, kde jsme byli a najednou řev (aaa). Nyní má 22 měsíců, trochu se to uklidnilo a řve jen když mu něco nedovolíme( sundáme ze židle a stolu, kam rád leze ) nebo řve, když musí být po jeho. Např. Venku si jde svým směrem, tak mu řekneme, že jdeme jinam a on si lehne na chodník a řve a kope kolem sebe. Přes den bychom to ještě nějak dali, ale poslední měsíc ne-li déle řve od půlnoci co každou hodinu někdy i po 30 minutách a je k neutišení. Když si ho vemu do náruče, řve ještě víc a kope kolem mě a staví se na hlavu🤷♀️ 🤦♀️musím ho nechat a počkat než se sám uklidní ( nezabere pití, dudlík prostě nic ). Budí to celou rodinu, pak jsou všichni včetně dcery, která je v první třídě podrážděni. Babičky ho hlídat skrz noc nechtějí a za měsíc máme jet s partou přátel a dětmi na chatu na hory a nedokážu si představit, že tam bude svými záchvaty všechny budit. Nemáte prosím někdo rady, doporučení co s tím? Děkuji![]()
Lituji Te a citim s tebou..cim jsem starsi tak vice nedavam rev u kohokoliv. U segry jeden z duvodu proc nema deti, je uplne patoligicky citliva na nej. Preji moc sil a snad to zahy prejde.. ![]()
Přesně to co popisuješ jsem prý dělala jako malá. Děti nemám, tak nemám přímou zkušenost, ale prý neuvěřitelný záchvaty, řvala jsem šíleně, máma mě držela v náruči a už nevěděla co se mnou a pomohla fakt jenom studená sprcha, pak bylo ticho. Pak jsem z toho tak nějak vyrostla.
@píďalka0484 děkuji mrknu na to. U nás by ta sprcha, ale musela být tak 5 x za noc😀Předtím to nedělal, max párkrát do měsíce, ale teď je to mazec. Nedávno měl zánět uší, tak jsem to pochopila, že mi to prořval, ale zánět odešel ( ještě nás čeká kontrola ) ale řev zůstal a možná je i horší🤷♀️
@lilith1 děkuji moc, modlím se ať je to brzy pryč🤦♀️je Škoda, že člověk může mít hlídání a den i s manželem pro sebe, ale takhle zase dítě předat nemůžu.
Neměla jsem takhle ukricene děti, za to mam dvojcata, tak každá máme něco
Ale u toho nočního křičeni, naši měli také noční desy a pomohlo je vzbudit. Opravdu mluvit na ne nahlas, že to byl jen sen, klidně rozsvítit lampičku nebo máme takové noční svetylko z ikey, to je super, je to na baterky. Možná se boji tmy, zkus aby usinal a celou noc svitilo nějaké svetylko. Co se týče venku, ano, začíná možná období vzdoru, byt v roce je to ještě dost brzy, ale az se vztekne, tak zkus odvratit jeho pozornost. Ja už třeba rikala, cela nadsena, že za stromem je veverka nebo zajicek nebo skritek a oni přestali křičet a s otevřenou pusou koukali a hledali. Vlastně timhle zapomněli na tu svoji zlobu. Nebo ho vem do náruče a třeba ho vyhod do vzduchu a hezky a s úsměvem mu řekni, že zase zlobí ha ha ha
Je to šíleně na palici, vim a sympatizuju s tebou, proto se taky domluv s muzem, babickama, dedeckama, at si malého na pul dne třeba vezmou. On jim tyhle sceny delat nebudou, to děti dělají jen mámě, protože ji maji vlastně nejradši a byt to zni blbě, tak prostě jen mámě ![]()
@suzka1 děkuji, rady venku vyzkouším. Jinak za 2 měsíce máme dva roky. Ty řevy má od roka ![]()
Mi kluk i holka trpěli a kluk trpí na noční besy. Ale ne každou noc.vzdy to je navázané na nějaký podnět, buď tahanice se sestrickou nebo nový podnět z venku. To vím, že bude v noci točo. Vás kluk to může mít podobne. Já ty besy neresim, taky nic nezabírá, max vzbudit, když to jde, to prestane. Jinak to chování venku mi přijde na jeho věk běžné, děti takto umí vyvádět. Někdo tím trpí i později, kdy ten vzdor jiz
většinu deti prešel.
Takouvej psychouš
. Obdobi vzdoru ma, ale ta noc…ritalin…jenze ten davali Cobainovi a jak dopadnul…
Co se stane, když jí dáš nurofen, adekvátně podle její váhy? Pokud by ji to zklidnilo, ta to znamená, že má někde nějaké bolesti. Zkus jednorázově dávku 30mg na 1 kg váhy tvé dcery.
My měli toto v noci od půl roku. U nás to byli potravinové alergie. Bolelo ho břicho. Přes den mi dělá dvouleté dítě to stejné. Hlavně, když je unavené. Což tvůj syn jistě je, když v noci pláče. Ještě se může bát tmy, noční děsy, zkusit dát mléko, spát společně.
Nechapu jak muzete dat dite, ktere ma nocni des a place tak ze o tom nevi pod studenou sprchu. Taky se nam to nekolikrat stalo a tohle udelat mi prijde uplne ujete. Cekala jsem az to prejde, rozvitila, mluvila, vzala do obyvaku. Cetla jsem i kdyz je to opravdu casto tak se s tim chodi na neurologii na vysetreni.
@misa.toki s tím souhlasím, ale v zoufalství dělá člověk hrozné věci.. Každopádně to dítě to nedělá nikdy schválně. Je dobré hledat příčinu. Vydržet toto rok je masakr. Já to vydržela tři měsíce a opravdu zoufale jsem to řesila s dětskou lékařkou. Brala mě vážně. Mimo alergie jsem s ním vyzkoušela kde co- kraniosakralni terapii, osteodynamiku, homeopatika, Bachovy esence. Zase chápu, že při takovém pláči noc co noc rupnou nervy. Mě střídal občas manžel, abych se mohla jít vydýchat do jiné místnosti a vrátit se v klidu za synem, který chtěl v tom pláči jen mě. Úplně upřímně z toho nevyspání jsem měla fakt hrozné myšlenky. Poslední dny než se nám podařilo najít příčinu jsem myslela, že se normálně nechám zavřít na psychiatrii. Bála jsem se, že synovi ublížím. Ty měsíce to takto plakal jsem spala každý den max tři hodiny. To v podstatě člověku z té spánkové deprivace začne blbnout mozek.
@misa.toki píše:
Nechapu jak muzete dat dite, ktere ma nocni des a place tak ze o tom nevi pod studenou sprchu. Taky se nam to nekolikrat stalo a tohle udelat mi prijde uplne ujete. Cekala jsem az to prejde, rozvitila, mluvila, vzala do obyvaku. Cetla jsem i kdyz je to opravdu casto tak se s tim chodi na neurologii na vysetreni.
Skoro mi prijde milosrdnejsi deset sekund studené vody než dvacet minut řevu - nemyslím pro rodiče a okolí (to taky), ale pro to dítě. Vždyť i jemu musí být hrozně. Jestli ta studená voda pomůže…