Noční spánek 10měsíčního dítěte

982
28.1.15 14:33

Noční spánek 10 měsíčního dítěte

Ahoj maminky, chtěla bych poprosit o radu. Dcerka má 10. měsíců a několikrát v noci se budí. Já jsem už z toho docela unavená, budí se i 4× za noc a usne jedině u prsu. Co mohu udělat proto, aby spala aspoň 6 hodin v kuse? Spí cca 2 hodinky a pak se budí. Zkoušela jsem už toho hodně, dát čaj, zpívat, pouštět uspáváčka, nechat vykřičet. Nic nepomáhá. Uklidní se jedině u prsu. Krásně nám spala do 7. měsíce, pak ale začaly růst zuby a všechno se změnilo. Už nevím, co dělat. Vstávat v noci co 2 hodiny je opravdu náročné. Pak jsem nevyspalá a manžel taky… Máte nějakou radu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
28.1.15 14:35

@Isia vydržet… dokud jsem v noci kojila, mladý se budil klidně i co hodinu. Přestala jsem kojit, pár dní řev, pak jak když utne, spal celou noc. Takže buď nabízet náhradní pití a trvat na tom, nepovolit, nedat prso, nebo se s tim smířit, až dokojíš, bude to jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
28.1.15 14:36

Je to narocne, ale vydrzet a nedat. hladit, podat dudlik, nebrat z postylky, do zblbnuti pokladat, pohladit a odchod. mozna ze zacatku (treba pres vikend), at se hecne manzel, at te neciti a nehleda, kde cucnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
28.1.15 14:40

Zkusila jsi ji vzít k sobě do postele? Dcera se mi takhle taky budí, ale neuspává se u prsa. Asi v 9m jsem jí naučila, že když mě v noci chce, přeleze si ke mě do postele a „vzbudí mě“. Většinou si jen přeleze, přitulí se a hned zas usne, kojím jen jednou za noc. Ale 6 hodin v kuse mi nespala nikdy, i teď spí tak 3 hodinky v kuse, když je víc unavená, tak i 4, ale to je málokdy. Ne že by si chtěla v noci hrát nebo tak, ale probudí sebe, probudí mě, po chvilce usne a já už pak do rána nezaberu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
28.1.15 14:42

Ono je to trochu náročné nechat a nedat, protože bydlíme v malém bytě a v ložnici s námi spí i syn, takže když dcerka křičí dlouho, tak ho probudí a pak musím uspávat ještě jeho. A jak odstavit dítě? Dítě už samo nechce, nebo mám skončit kojit? Doktormi mi teď říkala, že bych měla dcerku začít zvykat na nutrilon, že pak je dítě na matce závislé a hůře se končí s kojením. Kojit bych nechtěla skončit, ale tak časté kojení v noci je fakt náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
28.1.15 14:44

@Suzuveverka Jo u mě v posteli je skoro pořád. Když u kojení usnu, tak spí s náma a to už mě ani nebudí a sama ze mě strhává košili a hledá prso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
28.1.15 14:48

@Isia ahoj, taky jsem vecne vzhuru a unavena. Myslim, ze mam na vybranou bud prestat kojit nebo vydrzet, az se maly odstavi. Ja volim druhou variantu. P Podle me jeste mlicko potrebuje jak z pohledu nutricnho tak emocionalniho. Docela ziram, ze ti dr. Doporucuje Nutrilon, kdyz mas moznost kojit. Za sebe bych do toho nesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
28.1.15 14:56

@Isia 10 měsíců je na spaní snad nejhorší věk. Malá spala od 2,5 měsíců do 6,5 měsíců celou noc, pak se začala budit a kolem toho 10 měsíce to bylo nejhorší, vstávala po 2 hodinách a měla ze mě dudlík. Nejdřív si jen cucla a spala, to se ještě dalo, pak kolem 11 měsíce byla u prsu i půl hodiny, usnula, ale jak jsem jí ho vzala tak byl řev. Vyřešila jsem to tak, že jsem jí odstavila. 2 noci pobrekávala a od té doby spí 12h v kuse. Původně jsem, chtěla kojit do roka, takže přestat v 11 měsících mi nedělalo problém. Ještě můžeš zkusit samostatný pokojíček pro dceru, to prý také někdy pomůže, ale zkušenost nemám, malé je 16 měsíců a spí stále u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
28.1.15 14:59

@Isia Nevím, dceři jsem ududlávání u prsa netolerovala ani jako miminu a když to pak v noci zkoušela, že si bude podudlávat co hodinu, tak jsem jí prso nedala. Vždycky jsem zkusila uspat jinak, nabídnout čaj a tak, a až když se nedala, dala jsem prso. Postupně jsem se tak dostala na to jedno noční kojení, kdy si myslím, že má vážně hlad nebo žízeň. Ale mimo to jedno kojení se mi ještě tak desetkrát zvládne probudit z jiného důvodu, takže ne že by to nějak pomohlo :(
Jinak spolu taky spíme docela často, ale ona se v noci nevrtí, takže se v pohodě vyspíme i na jednolůžku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
28.1.15 15:00

@Aklama sice mlíčko potřebuje, ale někdy to buzení může být fakt neúnosné. Třeba u nás odstavení pomohlo. A byla víc spokojená i malá. Předtím se ráno budila protivná a po 2 hodinách usínala a přes den měla tak 3 až 4 spánky. Co začala spát celou noc, tak se budí spokojená a spala v 11m 2×denně, od cca roka 1× denně. Kojení je fajn, ale ne za každou cenu. Také jsem se snažila vydržet alespoň do roka, ale nakonec jsem to utla v 11m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí