Noční spaní při dvou dětech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
283
18.11.20 07:27

Starší dej vycurat, nez jdes spat ty. Neptej se ji, proste ji tam odnes. My nosíme jeste pětiletou, usne v devět a zhruba pul jedenacte ji tam neseme, pak spi v klidu az do rana a nebudi se v pet. Nesu ji tam spící a stejne se vycura.

Ty chod spat dřív.

Co starší nachystat snidani uz vecer. Myslím neco jako par pískotu, aby te nechala vyspat.

Když to nezabere, tak vzit si obe deti k sobe.

Jinak to dat vyčurat by mohl zvládnout i manžel. Znova mu rekni, at se nepta. My vypozorovali ten cas, kdy byla mokra plinka. V podstatě nam cura tri roky ve stejný cas. Plinku jsme odbourali asi ve 2,5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
18.11.20 07:31

Moc to komplikujes. 3 lety dítě by mě ani nehlo v noci přebalovat, to je prostě lenost a pohodlnost ji vecer nedat na nočník. Jak jinak myslíš že se odplenkuje na noc? Když musí nutně pít, tak musí i prostě močit. V noci by se tím čajem taky mohla obsloužit sama, jestli ji ho neděláš znovu teplej cerstvej…

• Citovat
  • Upravit
2932
18.11.20 07:52

Já mám děti 2 roky a 5 měsíců a miminko 2 měsíce. Tedy k staršímu jsem odmítla večer běhat hned po zaknourani, takže si zvykl, že když pláče a já tam tedy dojdu, tak s ním chvilku letím a odcházím. Po pár nocí přestal volat a kňourat a raději dojde sám do ložnice :lol: to už ho nikdo nevyhodí. Plenku má taky a má ji celou noc. Večer pije ještě mléko takže ráno má plenka většinou metrak, ale výjimečně to i vydrží přes noc. Jinak s miminkem nebeham jinam, když pláče tak pláče. Starší si celkem zvykl a buď ho to nebudi nebo čeká až přestane.
U tebe opravdu nevím, ale musí být únavné ty děti pořád přenášet. Asi bych buď starší utesila a šla zpátky do ložnice, nebo si ji dala od začátku do ložnice, ale s miminkem bych nikam neodchazela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
18.11.20 07:53

Mame to velmi jednoduche. Spime vsichni spolecne. Mladsi starsi nebudi, ani kdyz zabreci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
18.11.20 08:06

@KaterinaDo Řešení je v tom, aby starší spala s manželem. Je to jeho pohodlnost spát sám - to se dá pochopit, pokud jde o mimino, které se opravdu budí celou noc. Ale starší co jsem pochopila více-méně spí normálně. Takže když už by jako argument nestačilo, že to je psycho pro tebe, tak to určitě není úplně dobré pro tu starší holčičku, takže manžel by měl slevit ze svého komfortu a vzít si to v podstatě už nenáročné dítě na noc na starost. Holt když se bude muset jednou dvakrát v noci o ni postarat, tak to přežije, to není, že by se nemohl vyspat. A řekla bych, že když bude malá v klidu, tak nebude mít problém spát i celou noc durch. Ta plenka je jiné téma, ale pokud to bude „problém“ manžela, řekla bych, že si to taky lépe ošéfuje už před tím spaním :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
18.11.20 08:13

Jak píšou holky, vem si obě děti k sobě. A zkusila bych odbourat ten noční čaj, to pití je často jen zvyk, co ty děti vlastně budí taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
867
18.11.20 08:14

Komentáře jsem nečetla, ale já bych si starší taky vzala rovnou k sobě. Vzájemného buzení bych se nebála, starší pravděpodobně bude spát celou noc, když bude u vás a na pláč mladší si po chvili natolik zvykne, že už ji to ani neprobudi - alespoň my to tak máme. Mám oba syny u sebe v posteli a vzájemne se vzbudí fakt až ráno, přes noc vubec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
18.11.20 08:22

Dost si toho děláš sama. K čemu takový pendlování? Od mimina jsem spala s dětma v pokojíčku, věděly, že jsem tam a když se vzbudily, tak většinou stačilo pohladit a spaly dál. Tím permanentním přesouváním jen narušuješ starší spaní.

• Citovat
  • Upravit
678
18.11.20 08:32

Jak to mame my v noci s malymi detmi.. No, trosku jednoduseji, pac se ke skoro triletymu diteti chovame jak ke skoro triletymu a ne jako k miminu. Ma starsi nohy? Ma. Muze v noci prijit sama. Mozna brzo zjisti, ze je lepsi v noci spat a ne pochodovat za mamou. Proc by se ted snazila, kdyz fungujes na pisknuti. Umi curat do nocniku? Umi, necht tak cini a snad to umi i sama, k cemu potrebuje asistenci taty? Nadajet se cajem taky v noci nemusi, snad aspon neni slazeny. Vzdyt ty si to delas komplet sama. Mohlas mit sikovny samostatny dite, co si oblikne pyzamo, dojde si na zachod, napochoduje do postele a pokud v noci neco potrebuje, proste prijde a po vyreseni bolistky ho maximalne odvedes zas do postele. Misto toho mas dve mimina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22705
18.11.20 08:47

Deti mam 2 roky a 8 mesicu od sebe. Po narozeni mladsiho jsem spala s miminkem v loznici a manzel spal v obyvaku. Starsi, kdyz se v noci vzbudil, tak presel k manzelovi, lehl si k nemu a spal dal, takze ho vetsinou ani nevzbudil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
18.11.20 08:49

Taky jsme s holkami spaly spolu. Starší taky měla plenu v noci dlouho, i když chodila na nočník přes den i večer sama (dokonce i to pyžamo si natáhla sama). Zkoušela jsem i dávat v noci čůrat, stejně se byla schopná do rána počůrat, i když v noci nepila :nevim:. Prostě když to v mozku nedozraje, tak nepomůže nic a já jsem fakt neměla chuť denně prát postel.
U nás bylo kritické ráno, mimčo kolem 4 ráno budilo bolení břicha, takže bylo třeba nosit než se vykakalo, takže přebalování. Někdy v průběhu dorazila s brekem starší, že je jí smutno :roll:. Ta naštěstí už byla ve školce, takže cca 7:30 jsem ji s manželem vypakova ven a šli jsme s mimčem dospávat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24400
18.11.20 09:06

@thalasan tak to plánuji taky :palec: je fakt, že ty děti dost pochopí. Mě se teď podařilo malému vysvětlit, že při zavolání v noci za ním dojdu, pohladím a odejdu na záchod a on nepláče :lol: krásně pochopil, že musím čůrat a už nepláče :D usnout znovu mu trvá dlouho. A jsou mu dva roky a v lednu. Teď chci trénovat i to chození k nám do ložnice když se vzbudí :think: ale je ještě v postýlce tak nevím jak na to. Odmítá mít vyndané tyčky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
18.11.20 09:29

Ty jo. Tak předně bych zapojila pana manžela, protože zatímco on je v práci a tak nějak muže chvílemi ten mozek vypnout a nemusí 100% hlídat dvě děti tak ty nemůžeš. To ze on chodí do práce, neznamená, ze nemůže spát se starší a v noci s ni fungovat. Navíc se většinou budí mnohem méně, když ví, ze s nimi někdo spí. Večer na nočník a ne, ze se mu už nechce, to je vždycky výmluv, ale když je tam ženská tak to jde. A pak další varianta, pokud nespí manžel s tebou tak tu starší si dej rovnou do ložnice a mas klid od nočního přebíhání. Fakt mě překvapuje, ze se na tohle někdo musí ptát. @KaterinaDo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
18.11.20 09:41

Proč manžel nespí se starší? Třeba by se v noci ani nebudila kdyby měla tátu u sebe a pro tebe starost míň. Já mám dceru 2 a 1/4 a tu večer uspíme v její posteli, pak v noci za námi dojde do ložnice sama. Někdy s kňučením, někdy úplně potichu. Asi bych čaj vyměnila za vodu a snažil odbourat noční pití. Naše je ještě úplně na pleně, ale večer už nepije, tak nepřebaluji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
18.11.20 09:48

Hele na rovinu, ja bych starší už trochu učila samostatnosti. Mám děti 20 měsíců od sebe, staršímu jsou tři a večer prostě před spaním běží do koupelny, vyčistí zuby a vyčůrá se. Pokud už je tak unavená, že usíná, tak jí dáváte spát prostě pozdě. Pak ho doprovodím do pokojíčku, popřeju dobrou noc a on usíná sám. Někdy se kolem jedenácté budí a pláče, stačí, když k němu někdo z nás přijde a dá mu do ruky usínáčka, výjimečně musí chvilku zůstat, když měl třeba zlý sen. V období, kdy se mladší hodně a často budila, jsem prostě od prvního zaplakání spala s ní v ložnici, manžel v obýváku a běhal ke staršímu, pokud bylo potřeba. To samé se miminku nic nestane, když se budeš chvíli věnovat starší před spaním a ono si popláče. Jak bys to dělala, kdyby manžel dělal na směny? Co se vyspání týká, musíš chodit spát s dětmi, přizpůsobit se jim, dokud je potřeba. Taky jsem bývala sova a dneska usínám mezi 21. a 22.hodinou. Jinak bych ráno padala na hubu, děti vstávají po páté. A nejdůležitější ráda - nesnaž se přizpůsobit děti sobě, ale přizpůsobte se vy jim. Přejdou pak ty nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí