Jak na nočník?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4267
8.5.10 15:25

No, tak to bychom to propásli asi i my:-)
jsme na tom podobně, malá měla 2 roky v březnu, příští rok v lednu nastupuje do školky, kdy bude muset být bez plen i na spaní, mám z toho hrůzu už ted že se to nestihne naučit:-(

Mám tady dotaz na ** Ywett**, psala jsi, že jsi dítku sebrala plenu a první den se počůralo 11 krát, druhý den taky a pak začlo samo chodit…během toho počůrávání jsi ho hned převlíkala, nebo v tom nechala, nebo jak???
Já to totiž zkoušela taky sebrat plenu, ale malá se někdy počurala do tepláčku a klidně si hrála dál a kdybych si nevšimla já, bůh ví, jak dlouho by si v tom ještě hrálaa…a nemůže třeba nastydnout???
Mám teda v plánu počkat na léto a nechat ji normálně bez plen a klidně počuranou,a le teda nevím, zdy se tak vůbec nauči:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4282
8.5.10 19:27

Ahoj všem,mám taky dvojčata kluky,16.měs(kor.14),a zatím s nima na nočníku nemám žádný problém.Začali jsme asi v 10.měs.když už hezky seděli,azkoušíme to pořád před každým přebalováním a zatím se daří.Chci na tvrdo začít teď přes léto,abych to stihla jen s plenou na noc.Doufám,jen že se nezaseknout a budeme v pohodě dál.Zdravím :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nsoci
8.5.10 21:32

Dneska ráno malého oblíkal tatínek - a proběhla scéna, že malý nechce plínu. Tak si říkám super, třeba „už je to tady“ :pankac: Tak jsem mu navlíkla slipy a po vzoru Ywett jsem se vrhla do neustálého převlíkání. Během dopoledne se počural 4 x a 1 x vykadil. :zed: Absolutně mu to nevadilo - byl mokrý až v ponožkách a o tom „větším“ výkonu se nehodí ani mluvit. V poledne jsem to zabalila a šupla mu zpátky plínu. Myslím, že s jeho přístupem to ještě nemá cenu. :think:

• Citovat
  • Upravit
Jirinka.D
9.5.10 00:05

Ahoj, neboj to přijde. Já se dočkala taky až ve 2,5 roce, po hromadách podělanýho oblečení, gauče atd(ještěže nemáme koberce!!). Všechny děti v jeho věku už byly samozřejmě bez plínky, jen náš malej byl brzda. A to máme 3 nočníky, z toho jeden hrací, aby ho to víc bavilo a ono stejně nic. Na nočník chodí 2.týden a je to teda fakt super. I když chce pořád za odměnu kokynko :-D Teď jsem mu koupila ještě stupínek k záchodu, tak už chodí i čůrat, jak velkej chlap ve stoje :-D Na noc plínku má, i když většinou suchou, ale natolik mu ještě nevěřím, abych ho nechala na noc bez. Tak hlavně žádnej stres, ono to přijde. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
288
9.5.10 01:07

Máme synka (v březnu mu bylo 2,5 roku), který sice od 11 měsíců chodil krásně na nočník, ale v 17 m. jako když utne :-(. Nechala jsem to a nočníky byly vždy někde v růžku (v obýváku, na záchodě, v koupelně) Je to 14 dní, kdy si synek řekl o nočník (předcházel tomu zápis do školky a jeho nadšení, že tam bude chodit jako velký kluk ovšem pod podmínkou, že odloží plenu) a vykonal co bylo třeba. Dnes bere čůrání na nočník, záchod či venku na travičku jako skvělou zábavu a jsme bez pleny i na spaní (týden bez nehody)
Chce to opravdu klid a nechat to na dětech. Naprosto vaše obavy chápu (taky jsem byla zoufalá :zed: ), ale opravdu každé dítko plenku odloží - nebo znáte někoho dospělého, který chodí světem s plenou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
9.5.10 16:30

Jeanette, vždycky jsem Matyho hned po nehodě posadila na nočník a pak převlíkla.
Nechala jsem ho lítat doma jen ve slipech a ponožkách - na naší studený dlažbě, kde se neustále válí, v lednu, no moc dobrej pocit jsem z toho neměla, ale chtěla jsem rychle reagovat na případný čůrání :roll: Nachlazenej mi neskončil.
V podstatě se dá říct, že se plně počůral tak 3×, jinak to bylo spíš takový ucvrnknutí, prostě když začal čůrat, uvědomil si, že je něco špatně a zadržel to.
Ale co jsem slyšela kamarádky, dětem většinou nevadí, když jsou úplně mokrý, prostě to neřešijou :roll: Já mám asi štěstí, že mám dítě cíťu :wink:
Neboj, každý dítě se to časem naučí. Doporučuje se, jak vezmeš plínky tak vytrvat a nevracet. Ono to několik dní trvá.
Jo a taky se mi osvědčilo neptat se „nechceš čůrat?“, ale spíš „pojď, jdeme čůrat“. Prostě hlavně se neptat, postavit před hotovou věc.
Edit.: Jo a že by hned od druhýho dne si Maty pokaždý říkal, to v žádném případě. To jsem asi napsala špatně. Snažila jsem se to vychytávat, spíš to držel a když jsem viděla, že je nervozní, posadila ho na nočník. Ten týden asi trvalo, než si opravdu začal říkat sám. Ale i tak jsem se sem ptala. Tak po 14ti dnech nebo měsíci jsem to nechala plně na něm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
12.9.13 00:22

Zdravím maminky :) :)
Chtěla bych se zeptat…??? Není moc brzo učit dítko už ve 13 měsících na nočník?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
7.3.14 10:16

Ahoj maminky chtěla bych poradit jak s mým synem na nočník jsou mu už 2 ročky a pořád má plenky a chtěla bych aby se už naučil na nočníček…Předem děkuji za rady. " :nevim: .{color:red}"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze