Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj,
zvažuji koupi nosítka Panda toddler…ale koukala jsem na jejich webové stránky a jsem z toho nějak zmatená.
Netuším jaké můžou být dodací lhůty (jestli je to tak na dlouho jako Skaldino)..
Nenašla jsem ani nějaký katalog hotových kusů…to si to člověk musí vše nakonfigurovat ?
Prosím vás o vaše zkušenosti, pokud jste nosítko také kupovali.
Děkuji ![]()
Ahoj!
Musíš se zapsat na čekací listinu.
Až přijdeš na řadu, budeš vyzvána, aby sis vybrala látku (na panel a na popruhy) + zvolila velikost.
Můžeš si vybrat látku z jejich katalogu nebo si objednat na vlastní triko (tak jsem to udělala já).
Počítej s čekací dobou 4 až 6 měsíců
Přehled hotových nosítek najdeš na jejich stránkách na Facebooku
Navli píše:
Loli - tady máš adresuhttp://petitepandacarriers.blogspot.com/…rdering.html
Blog už se neaktualizuje
www.petitepanda.net
Navli píše:
Loli - tady máš adresuhttp://petitepandacarriers.blogspot.com/…rdering.html
Navli, ty to nositko mas ?
Tak a ještě bych měla dotaz ![]()
Syn má momentálně 13 kilo a 90 cm…je mu 20 měsíců. Si tak říkám, že když budu počítat s půlroční čekací lhůtou, tak zda pro něj už to střední batolecí nosítko nebude jen na krátko…bude mít 2 a čtvrt roku a Kuba je docela kus chlapa. Myslíte, že by se v tom starším batolecím (nebo-li)předškolním „utopil“ ?
Cappy píše:
Syn se od 2,5 let nosí již v předškolní velikosti
Jojo, děkuji ! Takže to největší bude asi lepší ![]()
Lolinka79 píše:Cappy píše:Jojo, děkuji ! Takže to největší bude asi lepší
Snad ano, jen doufám, že tam nebude moc zapadlý, zádová opěrka je vysoká.
Nosítko je široké i mezi nohama, ale v případě nouze se dají okraje (u podkolení jamky) trochu ohnout.
Cappy píše:Lolinka79 píše:Snad ano, jen doufám, že tam nebude moc zapadlý, zádová opěrka je vysoká.Cappy píše:Jojo, děkuji ! Takže to největší bude asi lepší
Nosítko je široké i mezi nohama, ale v případě nouze se dají okraje (u podkolení jamky) trochu ohnout.
Já stejně v zimě nenosím,…jen jaro až podzim. Takže doroste …a taky Kuba je docela dlouhán, takže myslím, že by to mohlo být ok.
Loli - nemám - jen jsem jej zkoušela a uvažovala o něm… nakonec zvítězil šátek.
Já nějak nezvládám navázat na záda venku..doma jo..s gaučem, venku ne. Máme i Manducu, ale z té už vyrůstá.
Lolinka79 píše:
Já nějak nezvládám navázat na záda venku..doma jo..s gaučem, venku ne. Máme i Manducu, ale z té už vyrůstá.
To je jen o praxi, pokud je sucho klidně si ze začátku sedni a navaž někde v sedě / na mezi, kládě, pařezu… / no a pak zkoušej v dřepu a pak ve stoje…
Já jsem se ze začátku bála a tak jsem se utěšovala tím, že když něco s alou bude v dřepu to rpoběhne Ok a ona se nezraní…
My máme pandu rok, máme batolecí, zkoušeli jsme ji u kamarádky, co má o rok staršího chlapečka a oba byli v tu dobu stejně velcí, tj. oba tam byli trošku zapadlí, což nevadí.
Letos je Tomovi ideálně. Já tedy nejsem na nošení dětí žádný expert, ale tuším, že meta je „od kolínka ke kolínku“ a „nevyklánění se kvůli nízké zádové opěrce“.
Z vlastní zkušenosti můžu říct, že loni jsme v ní sem tam nesli Lindu, která ve 3 letech byla velká na 4 a letos ve čtyřech je velká jako předškolák, a je jí naprosto ukradené, co má od kolínka ke kolínku, hlavně že se nese.