Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Bibi239 - Díky moc, i negativní hodnocení je důležité, bude to pro mě dost peněz, tak ať nejsou vyhozené.
@zuzkasim - to budu jenom ráda, já sama píšu 10 prsty bez dívání na klávesnici (učila jsem se kdysi dávno v Těsnopisném ústavu na psacím stroji - to ještě počítač bylo sprosté slovo
), a pokud mám napsat něco dvěma prsty na mobilu - delší text nebo když jsem se občas dívala na klávesnici pod rukama, tak tam hledám každé písmenko. Přitom deseti píšu pořád docela hezky.
@Evka73
Nicméně pokud je dcera pečlivá a umí si věcí vážit, a nebude s tím nikde prát po zemi, kup jakoukoli značku. Já teda osobně mám SONY Vaio, mám ho už 3 roky a vypadá pořád jako nový. A to ho tahám všude. I když mám ještě pracovní Dell. Ale to už jsou značky v jiné cenové relaci…
@Krasavicaa - tak když vyřadím Acer, tak to už mi tam od tebe zbyly jen 2 - jeden Asus a jeden HP. Dcera je opravdu na věci opatrná, tak myslím že když notebook doslouží, nebude to určitě tím že by s ním někde bouchla nebo nechala jen tak ležet.
Příspěvek upraven 05.06.14 v 15:40
Tak já na střední používala notebook od 2. ročníku. Určitě pro mě bylo na první místě to, aby se na něm dobře psalo. Vlastně na něm píšu i teď.
Mám ho pořád.
Klávesnici mám normálně kompletní, jak s písmeny, tak i čísly. Je to jak klasická klávecnice. To byla u notebooku moje první priorita a pak mi bylo už vše jedno. Paměť a ostatní věci mají nottebooky většinou hodně podobné. Pokud jsou tedy ve stejné cenové relaci. A teď je hodně otázka značky. Já mám Lenovo a nedám na něj dopustit. Doposud žádná oprava a to jsem na něm každý den. http://www.czc.cz/…3384/produkt Je to tento a mám ho 5 rokem. ![]()
Teď jak čtu, tak taky Acery nedoporučuji. Co znám lidi v oklí, tak mají s ním problémy. Jsou hodně kazové. ![]()
Koupila bych normální notebook. Netbook je podle mě dobrej leda tak na cesty, ale na běžné používání je podle mě určitě lepší klasika. Obzvlášť, jak tu bylo zmiňováno, když se budou učit psát všemi deseti - na notebooku to bude pro ni mnohem pohodlnější.
Mám ASUS, za 10 tisíc, už 2 roky. Bez problému, jsem spokojená. Studuju VŠ, používám ho denně, jede prakticky od rána do večera. Když byl v opravě, tak mojí vinou. Neměnila bych.
A na parametry bych nějak zvlášť nekoukala, při běžné činnosti to nějak nepoznáš ![]()
Příspěvek upraven 05.06.14 v 15:45
Ahoj Evka, doporucujem ti znacky ASUS a LENOVO, kupuj urcite notebook s operacnym systemom, teraz davaju Windows 8 automaticky, daj pozor aby mal graficku kartu, cd/dvd, wifi, dostatocnu RAM pamat i HDD pevny disk, office dokupis verziu pre studentov, nestoji to tak katastrofalne vela. Budes potrebovat antivir program, ten byva i volne dostupny. Aby mal aspon 3 usb vystupy, uplne ideal numericka klavesnica, hladaj nieco okolo 500 € aby si dcere nemusela o chvilu kupovat novy. Ver, ze ju to chyti a bude pozerat aj filmy, ci citat knihy, date tam fotky a hned by ho mala zapratany keby mal malu pamat. ![]()
@Evka73 píše:
@Krasavicaa - tak když vyřadím Acer, tak to už mi tam od tebe zbyly jen 2 - jeden Asus a jeden HP. Dcera je opravdu na věci opatrná, tak myslím že když notebook doslouží, nebude to určitě tím že by s ním někde bouchla nebo nechala jen tak ležet.Příspěvek upraven 05.06.14 v 15:40
ASUS, HP, LENOVO nej značky v této cenové relaci ![]()
Tak doporučuji klasický notebook, ten malý je sice dobrý na přenášení, ale ke studiu je určitě lepší větší notebook. Já mám sony a jsem spokojená.
@Evka73 pokud chces neco, co vydrzi a je v dnesni dobe kvalitni, tak bych rozhodne sla do Fujitsu Siemens. HP apod. v dnesni dobe bohuzel nestoji za tolik a cena je umerna znacce ne kvalite…
neco takoveho bych brala:
http://www.alza.cz/…-d529612.htm
http://www.alza.cz/…d1147998.htm
http://www.alza.cz/…-d564467.htm
samozrejme zalezi na tom, kolik chces dat penez.
Ale podle me pro stredoskolaka (pokud dcera nechce hraci notebook) by stacil ten levnejsi ![]()
@pelikan21 - děkuji za nové tipy, už koukám. Můj rozpočet byl kolem 10 tisíc, ale protože se v tom nevyznam, tak to byla cena opravdu hozená jen tak, už jsem posunula hranici do 15 tisíc
@Evka73 píše:
@pelikan21 - děkuji za nové tipy, už koukám. Můj rozpočet byl kolem 10 tisíc, ale protože se v tom nevyznam, tak to byla cena opravdu hozená jen tak, už jsem posunula hranici do 15 tisíc
fundovane mohu rict, ze Fujitsu Siemens je v dnesni dobe nejlepsi kvalita. Ostatni jsou take dobre, ale za touto znackou kvalita pokulhava.
Ale samozrejme, ze kazdy Ti povi neco jineho, ale ja si na tomto trvam
![]()
tak at dobre vyberes… ![]()
@pelikan21 tak já s tebou souhlasím, dobrá značka. Myslím že tedy je i dost jiných dobrých a dostačujících značek Ale ti Siemens jsou fakt dobrý