Nová práce - jsem zklamaná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
796
27.8.20 12:54

To je jako v každé práci. Prostě někde je super kolektiv, jinde stojí za hov.. Rozhodně bych se pokusila změnit školu, protože to bude čím dál tím horší a budeš do práce chodit otrávená. Já jsem ráda, že se najdou učitelky, jako ty, co se nějak snaží výuku ozvláštnit (aspoň takhle jsem to z tvého příspěvku pochopila) a byla by škoda, kdyby ses nechala strhnout k tomu samému, co tam předvádí tamější učitelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
27.8.20 13:01
@Alriga píše:
Tak ty hrubky nedělejte.

jenže on ti ten mobil to slovo dopíše sám špatně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
27.8.20 13:06
@Villanelle píše:
@Alriga ses ubohá. Rýpat do někoho kvůli tomuto? Dela ti to dobře? Mě nejvíc baví, že jste tu tak tři, které si ze shazování ostatních kvůli pravopisu děláte sport a když si člověk pohleda vaše příspěvky jinde, tak taky nejsou bez poskvrny :potlesk: zajímavé je, že všechny kamarádky, které si prošly studiem bohemistiky jsou samy na tyhle nany alergické, protože jejich znalosti většinou končí u me/mne, případně 3%/ 3 %. Já se jazykem živim a světe div se, taky kolikrát seknu hrubku a v běžném psanem projevu čárky neřeším. Bych libala ruce za učitelku, které na emiminu ujede češtin, ale učí s nadšením a z přesvědčení.

mám to podobně. Pokud mě hrubky vyloženě nepraští do očí třeba v tom smyslu, že mění význam a obsah sdělení, mávnu nad tím rukou. Akorát vnímám problematicky naprostou absenci interpunkčních znamének v sáhodlouhém textu, který by byl na několik odstavců. To je bohužel na úkor srozumitelnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.20 13:07

@Uiii Asi máš pravdu. No snažím se, aby to ty děti bavilo a opravdu, když se člověk snaží, tak i ti puboši v devítce jsou zaujatí a pracujou. Jen to chce jiný přístup než sedni si na zadek, mlč a piš. Bohužel tento styl tu jede většina učitelek. Zástupce mě i upozorňoval, že jsou tu děti vděčné za každou jinou aktivitu než psaní :cert:

• Citovat
  • Upravit
14956
27.8.20 13:16
@welovefashion píše:
jenže on ti ten mobil to slovo dopíše sám špatně :-)

Jakože mobil dá k podnětu přísudek se špatným I Y? To se mi ještě nestalo :think:. Mně se stává, že mi opraví pošel na přišel apod. Ale rozhodně to, co čítávám na emiminu, nedělá mobil :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14956
27.8.20 13:17
@Anonymní píše:
@Uiii Asi máš pravdu. No snažím se, aby to ty děti bavilo a opravdu, když se člověk snaží, tak i ti puboši v devítce jsou zaujatí a pracujou. Jen to chce jiný přístup než sedni si na zadek, mlč a piš. Bohužel tento styl tu jede většina učitelek. Zástupce mě i upozorňoval, že jsou tu děti vděčné za každou jinou aktivitu než psaní :cert:

Tak kvůli těm dětem bych se pokusila vydržet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
27.8.20 13:23
@Anonymní píše:
@Uiii Asi máš pravdu. No snažím se, aby to ty děti bavilo a opravdu, když se člověk snaží, tak i ti puboši v devítce jsou zaujatí a pracujou. Jen to chce jiný přístup než sedni si na zadek, mlč a piš. Bohužel tento styl tu jede většina učitelek. Zástupce mě i upozorňoval, že jsou tu děti vděčné za každou jinou aktivitu než psaní :cert:

A to je výzva!! Chápu, že takový kolektiv a atmosféra člověku nepřidá, ale v tomto případě bych se upnula vyloženě na tu práci s dětmi. Pokud vytrváš, uvidíš za sebou výsledky. A to je podle mně víc, než dobrá parta kolegů. Navíc, tento personální stav nemusí vydržet věčně, takže vydrž!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
27.8.20 13:28
@Villanelle píše:
@Alriga ses ubohá. Rýpat do někoho kvůli tomuto? Dela ti to dobře? Mě nejvíc baví, že jste tu tak tři, které si ze shazování ostatních kvůli pravopisu děláte sport a když si člověk pohleda vaše příspěvky jinde, tak taky nejsou bez poskvrny :potlesk: zajímavé je, že všechny kamarádky, které si prošly studiem bohemistiky jsou samy na tyhle nany alergické, protože jejich znalosti většinou končí u me/mne, případně 3%/ 3 %. Já se jazykem živim a světe div se, taky kolikrát seknu hrubku a v běžném psanem projevu čárky neřeším. Bych libala ruce za učitelku, které na emiminu ujede češtin, ale učí s nadšením a z přesvědčení.

Píše-li někdo o sobě, že je učitelka, měl by užívat český jazyk bez hrubých chyb. Toť vše.

• Citovat
  • Upravit
66815
27.8.20 13:29

Jak dlouho jsi v praci? Kolik dni? Ze uz tak dobre znas kolektiv. Ucitele jsi jeste pri praci nevidela, ale mas jasno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
27.8.20 16:44
@matkabagristy píše:
Jak dlouho jsi v praci? Kolik dni? Ze uz tak dobre znas kolektiv. Ucitele jsi jeste pri praci nevidela, ale mas jasno.

To jsem přesně měla na mysli. Ty jsi tam nastoupila teď v přípravném týdnu, viď? Čili jsi tam od pondělí nebo úterý…

Předpokládám, že všechny ty komentáře, jak máš zdrhat, jsou od uživatelek, kterým nedošlo, že jsi v nové práci 4 dny.

Prosím tě vydrž, uvidíš během školního roku, jak se ty vztahy budou vyvíjet. Třeba jsou teď kolegyně jen zavalené svojí prací a nemají náladu se ti věnovat (což neříkám, že je správné). Letos je to díky covidu dost blázinec, všichni máme práce dost.

Uvidíš, až poznáš děti. Všechno bude dobrý… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
27.8.20 16:51
@Alriga
@Alriga píše:
No, chtěla jsem vám poradit, abyste se věnovala studiu češtiny. Je to dost ostuda.

Já myslím, ze tam zase TOLIK chyb není, aby to byla ostuda 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.20 20:09

Jsem v totožné situaci. Odešla jsem ze super školy-nalákali mě na jinou, velmi prestižní, mnoho naslibovali-ovšem po 4 dnech vidím realitu. Tyhle věci předem těžko prosonduješ-vždy se vidí až v praxi.
Příklad:slíbili mi volnější prac.dobu.Realita: I v přípr. týdnu fixně začínám v 7.30,končím 16.30 (včetně pauzy na oběd a dopolední pauzy, i tyto pauzy jsou však pokryté školeními). Školní jídelna: naslibována možnost jídelny, avšak v praxi od září prý jídlo zajistí jen externí jídelna, kde bychom měli i s další školou být vystřídáni mezi 13.a 14. (jen v tomto rozmezí).V tuto dobu učím, takže jídelnu nebudu stíhat.
Odpoledky: měla jsem mít jen jednu, mám každý den, i podvečerní kursy.
Zdrhám.

• Citovat
  • Upravit
Alriga
27.8.20 20:18
@shadowbabe píše:
@Alriga Tož tedy, když už ten ČJ, tak Vám ( vykám ) píšu velké V… :mavam:

Bezpochyby, ovšem pouze v dopisech.

• Citovat
  • Upravit
2660
27.8.20 20:22
@Anonymní píše:
Jsem v totožné situaci. Odešla jsem ze super školy-nalákali mě na jinou, velmi prestižní, mnoho naslibovali-ovšem po 4 dnech vidím realitu. Tyhle věci předem těžko prosonduješ-vždy se vidí až v praxi.
Příklad:slíbili mi volnější prac.dobu.Realita: I v přípr. týdnu fixně začínám v 7.30,končím 16.30 (včetně pauzy na oběd a dopolední pauzy, i tyto pauzy jsou však pokryté školeními). Školní jídelna: naslibována možnost jídelny, avšak v praxi od září prý jídlo zajistí jen externí jídelna, kde bychom měli i s další školou být vystřídáni mezi 13.a 14. (jen v tomto rozmezí).V tuto dobu učím, takže jídelnu nebudu stíhat.
Zdrhám.

Držím palce. Osobně si myslím, že atmosferu na pracovišti člověk pozná celkem rychle. Někdy se hned neprokoukne to spatne, ale kdyz uz je to takove ted, mile uz asi prekvapena nebudes. Ja bych si asi take hledala jinou skolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
27.8.20 20:26
@Anonymní píše:
Zdrhám.

resis jine problemy nez zakladatelka. Je pravda, ze jak to organizacne chodi na dane skole, se dozvis az na miste. Ja jednou mela stesti, ze jsem se po znamych dostala k telefonu na ucu, co mi rekla o skole pravdu.
Jen otazecka-soukroma skola? Jaky plat/mzdu ti nabidli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat