Nová práce - jsem zklamaná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
633
27.8.20 20:49
@Anonymní píše:
Ahoj, předem se omlouvám za anonym.
Pracuji jako učitelka, předtím jsem pracovala v Brně a jelikož jsme se stěhovali, tak jsem musela změnit i školu. Dojíždění bylo nereálné (jak časově, tak finančně). Ve staré škole jsem tedy skončila a nyní jsem týden v nové v okresním městě (takže žádná vesnická škola).
O co ale jde. Na staré škole byla spousta mladých učitelů, skvělý kolektiv, žádný vyhořelý trosky. Kolegové mezi sebou sdílely nápady/materiály a pomáhali si. Ředitel byl přísný, ale fajn, člověk vždy věděl, co má kdy udělat a odevzdat. Děti byly super.Na nové škole je to katastrofa. Jsem tu nejmladší (i když počítám asistentky a uklízečky), všude jen pomluvy, intriky, učitelky naprosto neochotný ukázat alespoň pomůcky, které tu jsou. Zástupce nic neřeší, musím složitě zjišťovat kdy a co mám odevzdat za papír a tak. Kolegyně mají názor, že děti mají sedět a psát a pak se učit nazpaměť. O svých nápadech a metodách se s nimi nebavím, protože poslouchám, že jsem ještě mladá a naivní :( Jinak škola má v každé třídě interaktivní tabuli, projektor a tak, takže vybavená docela je, ale je mi z toho všeho tak nějak špatně.
Předpokládám, že děti budou v pohodě, ty jsou všude stejný. Ale ti kolegové jsou docela masakr. Máte nějakou radu, jak nevyhořet? Když jsem učila na minulých školách, tka jsem nechápala, proč lidi nadávají na učitele, když se všichni snažíme udělat výuku zábavnou. Teď už to chápu.

Ja bych to hned nevzdavala. Ještě během studia jsem nastoupila do školy, kde byly samé staré uci, první tři dny jsem si myslela, že mě z nich brzo slehne, ale ono si to čase sedlo a byla jsem tam strašně spokojená. Ta nejpřísnější rasple byla ve finále úplně zlata ženská, kterou jsem měla fakt rada. Ty, co po mě na začátku jely, že mi děti hluci a že jsem mladá a naivní, pak třeba kolikrát přišly pro radu, aby si tu svou výuku taky trochu oživily… Dej tomu čas, třeba za dva měsíce uvidíš všechno v jiných barvách. Omlouvám se za podivný pravopis a střídání diakritiky, mám novej mobil a ještě ho moc neovládam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.20 21:07

Hele, já měla podobnout zkušenosta. Totální chaos, ředitel nezvládal nic, protože měl pocit, že vše musí obstarat sám, takže nakonec nebylo pořádně vůbec nic. Schůze probíhaly stylem:,,no, plánujeme/jednou se bude/uvidíme” takže totál ztráta času. Většina kolegyň si tam chodila jen pro peníze a čekalo na prázdniny. Každá invence se tam smetla ze stolu se slovy, že to a to je problém. Kolegyně drbny jak blázen, zvl. jedna. Ale nastoupila jsem do jiné práce a ještě vzpomínám, jaká to byla pohoda :mrgreen:. Prázdniny, nikdo nic moc nechtěl - teď dělám v kanceláři, a říkám si, jaký byl klid :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
851
30.8.20 00:12
@Kipa22 píše:
Zažila jsem fajn učitelky, pak takové normální a potom zcela katastrofální krávy. Těch dobrých bylo bohužel málo.

Lidi co dělají dobře svou práci je všude málo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat