Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Gina108 píše:
No a ví vůbec, kolik ty utratíš za všechno? My si před dětmi zapisovali výdaje a na konci měsíce to pěkně vydělili dvěma a vyrovnali. Dokonce i kilometry v autě jsme sledovali a každý si platil ty své jízdy, společné pěkně napůl.
Jako můžeš to s ní zkusit - naučit ji trochu hospodařit tím, že bude pěkně cvakat vše napůl, dohodit jí tu brigádu, ale dávej si sakra bacha, ať neotěhotní, jinak tě oškube jako kuře.
Na to si bacha dávám, sice to není nikdy 100%, ale jedině s ochranou…Jinak neví, kolik se utrácí za jídlo a oblečení, drogerie a já nevím co ještě. Já byl taky študák, živili mě rodiče, ale musel jsem nějak vyjít..
Příspěvek upraven 07.12.14 v 18:36
Rozejdi se s ní, je to zlatokopka. A neb si sni o tom promluv.
No kamarad byl blbej, vydelaval, vzal si studentku, ktera ho jen vylozene zdimala. Okoli mu to rikalo, ale byl zamilovany a nevnimal to. Po dvou letech se rozvedli, prestalo ho to konecne bavit, ze on makal a ona jen utracela jeho penize a litala po venku.
@Michal222 Normálně bych slečně řekla, že na tu dovolenou bohužel nemám peníze…a čekala bych na reakci…jestli se přizná, že ti vlezla do výpisů z účtu. Pak bych si s ní sedla a na papír vypsala náklady na společné soužití, třeba fakt nemá potuchy co to vše stojí…a ukázala jí, kolik platí ona, kolik já (ty). Vysvětlila bych jí, že moje úspory jsou určené na něco jiného, ne na dovolenou na Maledivách…že s ní rád někam pojedeš, třeba na týden do hor
No a uvidíš jaká bude reakce…jestli je rozumná nebo hysterka.
@LuckaPt píše:
Brácha nejsi to ty?Tak ta je vyčůraná jak mraky.
Nejsem, já nemám sestru, ale jak to tak sleduju, tak nejsem jediný a naštěstí se projevila takhle brzo.
@SIMONA1234 píše:
@Michal222 Normálně bych slečně řekla, že na tu dovolenou bohužel nemám peníze…a čekala bych na reakci…jestli se přizná, že ti vlezla do výpisů z účtu. Pak bych si s ní sedla a na papír vypsala náklady na společné soužití, třeba fakt nemá potuchy co to vše stojí…a ukázala jí, kolik platí ona, kolik já (ty). Vysvětlila bych jí, že moje úspory jsou určené na něco jiného, ne na dovolenou na Maledivách…že s ní rád někam pojedeš, třeba na týden do horNo a uvidíš jaká bude reakce…jestli je rozumná nebo hysterka.
moje řeč
![]()
@SIMONA1234 píše:
@Michal222 Normálně bych slečně řekla, že na tu dovolenou bohužel nemám peníze…a čekala bych na reakci…jestli se přizná, že ti vlezla do výpisů z účtu. Pak bych si s ní sedla a na papír vypsala náklady na společné soužití, třeba fakt nemá potuchy co to vše stojí…a ukázala jí, kolik platí ona, kolik já (ty). Vysvětlila bych jí, že moje úspory jsou určené na něco jiného, ne na dovolenou na Maledivách…že s ní rád někam pojedeš, třeba na týden do horNo a uvidíš jaká bude reakce…jestli je rozumná nebo hysterka.
Zkusím to s ní podobrým a uvidí se.
No mne pride na povazenou ze ju to vobec NAPADLO. Pretoze pytat len tak, bez zacervenania 100 tisic na DOVOLENKU, svedci o istej… moralnej… nedostatocnosti ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
No mne pride na povazenou ze ju to vobec NAPADLO. Pretoze pytat len tak, bez zacervenania 100 tisic na DOVOLENKU, svedci o istej… moralnej… nedostatocnosti
presne, dokonce 100 tis na jednoho a ona by prispela 2 tisicemi
![]()
Tak princezna už je doma, tak se odmlčím a obrním trpělivostí, papír, tužku a jde se na to…
@Michal222 píše:
Tak princezna už je doma, tak se odmlčím a obrním trpělivostí, papír, tužku a jde se na to…
hodně štěstí
![]()
@Michal222 píše:
tak hodne stesti a nedej se ![]()
@Michal222 píše:
Zdravím, věc se má takto, našel jsem si novou přítelkyni, se kterou jsem bez mála 3 měsíce. Je to pár týdnů, co jsem svolil k tomu, aby se nastěhovala ke mě, trvalé bydliště má ještě u rodičů. V pátek mi přišly výpisy z banky, nechal jsem je na stole. Když jsem se k nim pak vracel, byly zpřeházené, takže přítelkyně byla na čumeňdě. Nejsem žádný boháč, ale našetřil jsem si na svůj malý byt, abych si nemusel půjčovat a teď šetřím prostě už ze zvyku. Že se ze zvědavosti podívala, to by mě ani tak nevadilo, ale co následovalo. Chtěla by vyrazit po Vánocích na dovolenou k moři. Říkám, že to není problém, stačí domluvit v práci dovolenou, přítelkyně ještě studuje, a můžeme vyrazit. Počítal jsem tak dovolenou za 50000,– pro oba a víte kam by chtěla jet? Maledivi, už mám na stole vytištěnou předběžnou nabídku, výlet za 100000,– pro jednoho. Její rodiče jí prý na to 2000,– přispějí, jako Vánoční dárek. Teď je na mě naštvaná, protože na takový rozhazování rozhodně nemám. Já dřu jako mezek, 250h za rok přesčasů, chci mít nějakou finanční zálohu, kdyby se náhodou něco stalo a ona si myslí, že jsem škrt. Nejsem takový ten typ, co si koupí vše, co by chtěl. Podle mě je na takové radovánky trochu brzo a hlavně ne v takové míře. Teď už mě zasypává přáními, co vše by chtěla na Vánoce. Jinak si spolu rozumíme, je s ní zábava, hodná, máme společné zájmy.Jak byste se zachovali vy, nebo jak jste to měli na začátku vašich vztahů?
Zdravím
Já bych řekla, že supr, pojedem, ale že si to každý bude platit zvlášť ![]()