Nové auto - katastrofa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Makca87
28.6.19 11:47

@cocomoon zkušený automechanik pozná na pohled i na poslech, za tím si stojím ;). Po roce ježdění už to nejsou skryté vady, ale to si způsobí sám uživatel ;).

• Citovat
  • Upravit
15808
28.6.19 11:48
@Makca87 píše:
@Zumpa a proto si vždycky ke koupi auta vezmu zkušeného a spolehlivého automechanika, který pozná, v jakém stavu je ;).

Nepozná nic. Umí jen odhadnout úplně základní nedostatky a fušeřinu. Ojetina by měla projít min. technickou, kde se odhalí alespoň ZÁKLADNÍ nedostatky.

Navíc je potřeba mít hotovost bokem na první problémy. Tohle u nového auta zcela odpadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15808
28.6.19 11:52
@Makca87 píše:
@cocomoon zkušený automechanik pozná na pohled i na poslech, za tím si stojím ;).

Jistě. Tvůj technik je borec, on svým rentgenovým pohledem a geniálním sluchem odhalí více, než technická kontrola. Buď ráda, že ho máš, takový člověk se rodí jen jednou za existenci naší planety a je placen zlatem.

@Makca87 píše:
@cocomoon Po roce ježdění už to nejsou skryté vady, ale to si způsobí sám uživatel ;).

Po roce ježdění máš např. zmiňovanou hloupou dáčii ještě další dva roky v záruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
28.6.19 11:55

To že je něco téměř na konci života, třeba PDF filtr, zanesený ERG ventil a další moderní součásti motoru fakt nepozná pohledem ani poslechem :D
A to, že to odejde není vina uživatele, ale jen otázka času.
Pokud něco pozná pohledem, tak třeba to, že na autě bylo něco měněno po bouračce. Poslechem pozná špatná ložiska, vylágrovanej motor.
A na to nepotřebuju mechanika, to poznám taky že tam něco klepe :)

Pokud je tak dobrej. Řekněte mu, jestli vám teda dá záruku, že se na autě nic vážného nerozsype třeba rok. Nedá vám ani tejden, protože ví, že to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
28.6.19 11:56

@Zumpa však je borec a to netvrdím jen já ;) :D. Pak znám osobně asi 15 jeho kamádů, kteří jsou na tom stejně a pak asi dalších 150, kteří si také sami skládají auta ;).

• Citovat
  • Upravit
Makca87
28.6.19 12:06

A samozřejmě, pokud rodina najede 5 tisíc km za rok, má to jen na popojíždění, ať volí novou Dacii, kde je to jedno ;). Pokud nalítá 50 tisíc ročně, zvolila bych komfortnější a kvalitnější starší Octavii ;). Můj názor :*.

• Citovat
  • Upravit
493
28.6.19 12:21

Pokud bych najezdil 50 tis ročně, tak rozhodně nejdu ani do starší oktávie. A octávie a komfort?
Na firmě jezdím s oktávkama od první generace až po současnou nejnovější.
Drncá to a sedačky jsou tvrdé. Stejně tak odhlučnění ani chování v zatáčkách není nic extra.
To už je na tom líp i ten francouz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
28.6.19 12:28

@cocomoon no a já osobně mám pozitivní zkušenost ;). S firemními auty jezdí kolikrát milion lidí a je jasné, že ta auta pak trpí ;), kterékoliv značky… když se k tomu nechovají, jak k vlastnímu.

• Citovat
  • Upravit
15808
28.6.19 12:29
@Makca87 píše:
A samozřejmě, pokud rodina najede 5 tisíc km za rok, má to jen na popojíždění, ať volí novou Dacii, kde je to jedno ;). Pokud nalítá 50 tisíc ročně, zvolila bych komfortnější a kvalitnější starší Octavii ;). Můj názor :*.

Tady mluví zkušenost. Tak v čem je vyjetá okta, které se zbavil min. druhý majitel, a která bez úplatku neprojde technickou, komfortnější než zcela nová dáčia? Že by v prosezených a propocených sedačkách? Nebo v omatlaném volantu? Nebo v tlumičích s 10% účinností? Nebo v tom, že tam všechno rachtá? Nebo že tam všechno hnije? Povídej, přeháněj, jen připomínám, že mimo jiná auta mám oktu 2 doma, s novou dáčií mě občas veze kolega na oběd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
28.6.19 12:33

Nejspíš protože nemáte srovnání, může oktávka připadat komfortní. Kolega například v oktávii odmítá sedět v předu a jde raději sedět na zadní sedačky.
Firemní auto co má najeto 5 tis km, ještě nemůže být zhuntované. Samozřejmě bych chování oktávky neposuzoval podle nějaké vybydlené krabice.
Já osobně sem spokojený se subaru. Sice provozní náklady jsou dražší. Ale servis tam není až tak strašný a bezpečnost společně s chováním na silnici a jízdním komfortem to plně kompenzují. A jako okrajová značka to nikoho nezajímá, takže se ani nemusím bát zlodějů.
Tazatelka vůbec nepíše kolik najezdí ani nic podobného. Ale já bych osobně šel s podobným rozpočtem do nějakého japonce.

Příspěvek upraven 28.06.19 v 12:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498

Ježíši tak jsi měla připlatit a vybírat. dala jsi 80 a ještě drzkujes? auto pro důchodce? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87

@Zumpa tady mluví tvá zkušenost s propocenou octávkou ;). Ale existují i starší, vymazlené ;). Pokud jsi na ni nikdy nenarazil, neznamená to, že neexistují ;).

Příspěvek upraven 28.06.19 v 12:41

• Citovat
  • Upravit
Makca87
28.6.19 12:40

@cocomoon hele, já měla škoda 105 l, Boru, Seata Cordobu, Passata, fabii, Octavii, Superba a seděla jsem snad ve všech značkách a autech, kterými se jezdí, takže ano, srovnání mám…

• Citovat
  • Upravit
101594
28.6.19 12:56
@Makca87 píše:
A samozřejmě, pokud rodina najede 5 tisíc km za rok, má to jen na popojíždění, ať volí novou Dacii, kde je to jedno ;). Pokud nalítá 50 tisíc ročně, zvolila bych komfortnější a kvalitnější starší Octavii ;). Můj názor :*.

Co je na oktavce komfortniho? Muj Citroen za 7000,– ma vyrazne vic komfortu a na opravach se nikdy nedostanu na cenu ty oktavky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
28.6.19 13:06

@j.a.n.i1 diskuze je o Dacii vs. Octavii ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová