Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
I Dacie Logan dokáže splnit to, co je u auta primární - dopravit z bodu A do bodu B. Nevím, jakou motorizaci máte, ale stará 1,4 byl docela slušný motor. Jezdil jsem jí asi 2 roky, pořízená jako levné auto pro firmu. Jediné, co se dá čekat, že brzdové kotouče budou tak na jedny destičky, Renault kotouče byly odjakživa bláto a na málokterém autě vydržely víc. Jinak se s tím jezdit dá. Snad už zinkují kastle, jak je běžné u všech ostatních aut, nám po necelém roce začal Logan hnít, protože parkoval venku a v létě v zimě jezdil kolem 5000km/měsíc, pokud teda nebyl v servisu kvůli nějaké záruční opravě… Po dvou letech jsem ho radši z firmy vyřadil a vyměnil za jinou ojetinu… ![]()
@j.a.n.i1 píše:
No, tak zrovna v tomhle to bude spis tak, ze podvádí vsichni, jen vw mel tu smulu, ze se na to prislo
Ono by se na to nepřišlo, kdyby nebylo války mezi vlastníky. Proslýchá se, že tuhle informaci vynesl schválně někdo z okruhu Piechu.
@Zumpa píše:
Ono by se na to nepřišlo, kdyby nebylo války mezi vlastníky. Proslýchá se, že tuhle informaci vynesl schválně někdo z okruhu Piechu.
A já tomu věřím
prachy hýbou světem i svědomím a v těchto kruzích nejde o žádné drobné ![]()
@pikola píše:
Chápu, chtěla jsi podvědomě Medvěda co „vypadá“ a místo toho máš nejlevnější auto za kterým se nikdo nehlídne. Spíš bych to viděla jako chybu, že ti to neřekl předem.
Dacia se dá lehce vytunit, logo má stejný tvar jako Ferrari, takže pár samolepek a bude se každý ohlížet a závidět…
@Zumpa píše:
Ježíš, promiň, já jsem zapomněl že bezpečnost aut se posuzuje podle nehody tvého bratra. Moje chyba.
Oni všechny ty povinné ncap testy a homologace jsou jen placebo past na peněženky hloupých zákazníků. Za pár dní vyrážíme na cestovatelskou dovolenou, musím hned do AAA pro nalítané BMW, přeci nepojedu svojí relativně novou a hlavně nebezpečnou Toyotou, ta je vyrobená ze stejných materiálů jako dacia. Jo a na ojeté BMW si koupím hodně tmavé fólie a na krk tlustý řetěz ze zlata, abych nevyčníval z davu.A sousedovi řeknu, že je pěknej lhář, když mi říkal, že jeho syn zabil švagra v BMW, to se nemohlo stát
Ses fakt trapné, tím jsem chtěla říct, že není staré auto jako staré auto… Nu což potřebuješ být stále nejchytřejší, užij si to ![]()
@cecetka píše:
Zakladatelko, a kam autem jezdite? Pokud jen po meste a okoli, pak je Logan v pohode. Pokud ale kazdy mesic najedete tisice kilometru (coz asi ne), pak se ti nedivim.
Myslim, ze tvuj pritel vedel, proc vybral toto auto. A ja ho i chapu.
Nový logan, pokud se něco nepokazí, dojede i dál. Já s firemním Loganem jezdil Německo, Rakousko, někdy 800km za den… ![]()
@Pidulka1991 píše:
Ses fakt trapné, tím jsem chtěla říct, že není staré auto jako staré auto… Nu což potřebuješ být stále nejchytřejší, užij si to
Jenže kdyby ses trochu zajímala o ty crash testy, tak bys věděla, že nová auta většinou při nehodě n první Pohled vypadají hůř, ale je to kvůli deformačním zónám, co chrání posádku ![]()
@lucenka píše:
Jenže kdyby ses trochu zajímala o ty crash testy, tak bys věděla, že nová auta většinou při nehodě n první Pohled vypadají hůř, ale je to kvůli deformačním zónám, co chrání posádku
O tom já nepolemizuji, oba z toho auta vyslu v pohodě, jen jedno mělo škodu obrovskou druhé muselo měnit nárazník… Jenže jde taky o to že je toto BMW o půl tuny těžší se asi nepocita
nebudu to řešit. Byl to jeden příklad. V jiném se zase staré auto rozpadne jen při pohledu na jine ![]()
Za mě, měla sis to ohlídat. Dacia je fakt ošklivá, ale mohl to být duster ![]()
u nás vybíral manžel, pak mi ukázal dvě fotky a já vybrala ![]()
@Anonymní píše:
Proč by mě to nemělo rozházet. Prostě chci aby to auto i nějak vypadalo. A doteď jsem myslela že autům opravdu rozumí když furt čte všechny ty časopisy. Každý týden si kupuje nejmíň čtyři. Výběr jsem nechala na něm protože jsem si myslela že mám vedle sebe třicetiletýho chlapa a ne dědka co se shlídne v první plechovce jenom proto že je to levný. Ano děti jsme plánovali ale vždyť se to toho pidikufříku nemůže vejít ani kočárek.
on si kupuje tolik časopisů hlavně kvůli kochání.
Chlapi to tak mají.
Dacia Logan sedan je pro mne opravdu osklive auto. Kdyz uz zajimala jsem se o Dustera, alw ty crash testy? Ani omylem.
Ma je alespon Logan dobre nebo je to konzerva na koleckach?
@Zumpa píše:
Jo, tomu bych i verila…
@Pidulka1991 píše:
Ses fakt trapné, tím jsem chtěla říct, že není staré auto jako staré auto… Nu což potřebuješ být stále nejchytřejší, užij si to
Ale to je silná argumentační logika, že staré auto není jako staré.
Víš co, pokud už ze sebe nechceš dělat dále hlupáka, tak si prosím prostuduj metodiku ncapu. Ono pak zjistíš, že to nejsou jen hvězdičky. Až zjistíš, že to má i kategorie, které jsou hodnocené procentuálně, tzn přesněji než počtem hvězd, tak si pak zjisti, jak se jednotlivé kategorie hodnotí. Pak si porovnej kategorie a hodnocení za jednotlivé roky. Každým rokem je to hodnocení přísnější. Pak možná - tedy doufám, dávám ti šanci, jsem optimista - zjistíš, že třeba 3 hvězdy v roce 2019 mohou být lepší hodnocení, než 5 hvězd v roce 2014.
Kdyby ses trošku zajímala o automotive a bezpečnost, tak bys tady vůbec takové bludy nevypouštěla. Úplně nejlepší byl ten fór s tím 12 let starým fordem, kdo to tu vlastně napsal?
Tady zakladatelka. Pardon že píšu až teď ale celý den jsem se k tomu nedostala. Auto si nakonec odkoupí můj dědeček kterému v zimě končí technická na starém autě a už do něj nechce vrážet peníze. Po důkladné poradě jsme se dohodli že nákup auta vezme do rukou mechanik a nebudou probíhat takovéhle hurá akce.
@Anonymní píše:
Tady zakladatelka. Pardon že píšu až teď ale celý den jsem se k tomu nedostala. Auto si nakonec odkoupí můj dědeček kterému v zimě končí technická na starém autě a už do něj nechce vrážet peníze. Po důkladné poradě jsme se dohodli že nákup auta vezme do rukou mechanik a nebudou probíhat takovéhle hurá akce.
To je nejrozumnější
.