Nové látkující maminky sem :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31420
10.4.15 16:51

@ivkako jo, to asi stačí (ale třeba mě i tohle otravuje, Anavy nic takovýho nechtějí, prostě je to prokazatelně jejich výrobek, je na reklamaci, tak jakýpak s tím štráchy, vymění a hotovo, já vím, že nikde jinde to takhle nefunguje, ale mě se na těch plenách právě líbí to, že je to takový druh zboží, kde dobře funguje domluva, komunikace, firmy jsou malé, rodinné a snaží se), já právě tyhle dvě kupovala na Veselých plenách a bohužel tu fakturu dohledat nemůžu (obávám se, že jsem to smazala) a plateb už jsou tam taky mraky, netuším ani přesně kdy to bylo :jazyk: Problém, no. Moje chyba…ale nemůžu se zbavit dojmu, že tohle ztížili poté, co se jim začaly takovou rychlostí vracet ty flísové srážecí kalhotkovky.

jako ona paní Hladíková je zvláštní, už jsem měla tu zkušenost právě z loňského jarního veletrhu, kdy mě přivítala větou: „jo to jste vy, co má vždycky nějaký problém“ (problém spočíval v tom, že jsme tou dobou hodně přejížděli mezi rodiči a domovem a tak se dost často stalo, že jsem do poznámky napsala, že to chci odeslat třeba až toho a toho datumu nebo že to má poslat ke tchýni do práce atd.). Myslela to asi ve srandě, ale já (ač jinak fakt legraci miluju a moc ráda se směju) mám asi jiný druh humoru, mě to nepobavilo a jako první kontakt se zákazníkem z očí do očí mi to prostě nesedlo. A to bylo tedy ještě v době, kdy PL fungovala jako prima firma. No a vrána k vráně…takže i její další dvě spolupracovnice jsou (pro mě) zvláštní, no :nevim: a u toho stánku jsem se necítila dobře. Evidentně ovšem nejen já, u Bamboolika vždy narváno, dobrá nálada, i přes obrovský chaos, kdy tam holky o sebe zakopávaly, žádné rozčilování, klid, tam je to fajn (i kdyby jedna z LP odtud nebyla moje kamarádka, tak bych se tam zastavila vždycky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1476
10.4.15 17:56

@elanaa U PL dávají dolů 10% z každého kousku ( akorát teď si nejsem jistá, jestli ne až při nákupu nad 1000Kč - možná jo, protože teď si vybavuju, že paní říkala, ať si vyberem ještě něco, abysme měli slevu :nevim: ), my už šly taky najisto, chtěla jsem noční plenky a vzala si navíc jedno SIO, časem na zkoušku, ale jestli je od B. lepší, tak budu muset v TOP pořídit ještě nějaké :oops: S názorem na PUL svrchňáčky souhlasím, neříkám, že nejsou dobré, ale přesně olemovaný kousek látky, kdy se lem za chvilku zuckovatí, bamboolikovské jsou hezky propracované a oceňuji dvojitý lem u stehýnek. Na druhou stranu naše 4 měsíční cácora se ještě při dobře upevněném novoskladu vejde do novorozeneckých PL.. Kalhotovky jsme měli komplet (asi 4 od PL), teď jednovelikostní jedny, objevila jsem od Majab a zatím vyhovují a cena je trochu jinde, tak uvidíme jak dlouho vydrží.. A co mě mrzí na PL - koupila jsem si 4vrstvé vkládačky, všechny do jedné se vysrážely a jsou takové „nevzhledné“..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
10.4.15 18:44

@Daniela Bamboolik Ještě asi hloupý dotaz, ale v rámci TOP dává Bamboolik slevu jen na plenkový sortiment, ne na bambusové oblečení, že? Možná budu kupovat synovi nějaké trička na léto, tak kdyby na to náhodou byla taky sleva, tak abych to neprošvihla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
10.4.15 18:47

@Hoa Mai Loni bylo i na oblečení, tusím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2904
10.4.15 19:31

Super, jste se krásně rozjely :-D já se pořád nemůžu dočkat, až objednám první zkušební kousky, ale teď už si fakt počkám na TOP, to bude akorát. Min. týden jsem ladila s LP z veselých plen a fakt super, když shopy či výrobci poskytují tento servis = vrba na mailu, odpovědi na otázky a rady a typy k jednotlivým značkám, údržbě a tak.

Zůstala jsem u toho, že má cenu investovat do osvědčených značek, celkově i dle Vašich zkušeností se budu odrážet od pár kousků PUL, k tomu pár kalhotkovek, na zkouškuk AIO a SIO a pak dokoupit. Asi zkusím jedny PUL a jednu kalhotkovku i pro novošky s tím, že PUL mi byly doporučeny Thirsties pro novošky jsou menší a přesto do 9kg. Jinak určitě jdu do kalhotkovek Anavy. Zkusím základní plenu Bambolik, tím získám i svrchní PUL (mám jít do suchých zipů nebo patentků, jen není moc na výběr barviček :-(), pak se přiznám že mi padly do oka po jednom kousku, PL svrchní, SIO a novorozenecká kalhotkovka, ale jak píšete, jsou oproti ostatním dražší a já čekala, že lepší. Na 1 kousku si člověk řekne, že to není o tolik, ale na těch 3 je to pomalu jedna kalhotkovka navíc. Takže teď mi to přijde, že PL je hlavně o krásných vzorech, ale jinak nic navíc nenabízí. Co vy na to?

V další fázi hodlám vyzkoušet kalhotkovky UNUO, které jste také chválili a Majab a AIO od gagas, všechny se mi jeví, trošku větši, tak je nechávám na další vlnu dokupování, když nás látkování chytne a naše prďolka kousek povyroste. S tím, že kalhotkovky Anavy sklízí hodně chváli a jsou i s vkládačkami, takže v podstatě za stejné peníze, jako UNUO a Majab.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
10.4.15 19:47

@Miňulka určitě dobrá volba :-) Majab jsou větší, katyv taky. Ale co se týká gagas, tak pozor, ty jsou právě i na mrňousky. Jako jedny z mála AIO nám seděly hned od začátku, protože si sama reguluješ gumičky kolem nožiček, což je fakt super vychytávka. Jestli nemáš problém se sušením, rovnou je vem s bambusovou vkládačkou ;) U bamboolika bych šla určitě do novorozeneckých. S PL jsem spokojená, jen ten flís kolem někdy dělá vyrážku. Ale ta cena je hodně jinde a nic extra v nich nevidím. Naopak mě odrazuje od dalšího nákupu jejich přístup, jak tu píší holky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
10.4.15 21:26

@Miňulka odpovím na část dotazu sucháč versus patentky: osobně mám trochu radši sucháč, přebalování je s ním rychlejší a utáhneš vždycky přesně tak, jak potřebuješ. Nevýhoda je, že se může časem opoužívat (mně ale u Bamboolikovských svrchňáků drží stále perfektně) a že větší dítě si ho zvládne samo rozepnout, takže ho pak nemůžeš nechat jen ve svrchňácích, ale musíš přes ně přetáhnout ještě body nebo kalhoty, aby se dítě k sucháči nedostalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1476
10.4.15 22:27

@Miňulka Já jsem začínala taky s novorozeneckýma kalhotkama, malá je drobná, delší než širší, teď má ve 4měsících 6kg a ještě zapne novorozenecké kalhotovky od PL a AIO od Bambooliku.. takže nám se to novorozenecké vyplatilo.. pomalu už přesedáme na jednovelikostní a kupodivu nám dobře sedí i kalhotovky od Majab, úplně stejně jako od PL..
A jestli patentky nebo sucháč - naprostý souhlas s @Hoa Mai, všechny svrchňáčky mám na suchý zip, jenom jedny Coveralls na patentky a i když jsou nádherné, tak je pořád nějak nemůžeme „doladit“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31420
10.4.15 22:34

Taky jsem sucháčová, i když úplně objektivně má sucháč víc nevýhod než patentky. Pro mě ta výhoda optimálního nastavení převáží vše ostatní.

@Miňulka no ano, tu PL jsi celkem vystihla dobře. A krásné vzory mají i další značky, to Anavy přišla s tím hraním si s úplety a naučila nás být na látkovkách závislé :oops: :D Cenovou (jakož i další) politiku PL opravdu nechápu, myslím, že jí přístupem k věci strašně ubyly zákaznice a přitom je to škoda, měla podle mého fakt dobře našlápnuto, inovativní střihy kalhotkovek a PUL, zajímavé SIO, z těch tří českých větších firem (PL, Anavy a Bamboolik) měla vlastně všechno celkem k pochválení (Anavy nemá pořádné SIO, Bamboolik zas nehoví kalhotkovkám, PL měla skvělé SIO i kalhotkovky. Samozřejmě vše s výhradou individuálních preferencí zákaznic a proporcí jejich dětí, mluvím obecně). Ale co podražila, koukají lidi už jinam…kdo chce víc, nemá nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2904
10.4.15 22:41

@ivkako přesně u těch gagas jsem přemýšlela, jestli je vzít hned nebo až později díky, nějaké vezmu hned, na AIO je to super cena a AIO chci taky vyzkoušet od začátku. A novorozenecké od Bambolika máš na mysli taky ty AIO kapsovky? Tuším, že SIO mají jen jednovelikostní, že jo?

Právě těch novorozeneckých, moc nechci tak max. 2-3 roztomilé do začátku a zkusit, jaké je to dobře padnoucí.

A ten sucháč jsem přesně řešila, když jsem vybírala základní plenu od Bamboliku, zda hnědé opičky na cvočky či „růžové“ (pořád mi to přijde spíš jako červená) s příšerkami. Pořád si říkám na obrázcích nezáleží, na obrázcích nezáleží, ale to neujde a zrovna svrchní jsou když už vidět nejvíc :-D Teď se ještě nemůžu udržet a pořád jedu růžovou a pak se budu divit, jestli se Dr. netrefí :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2904
10.4.15 22:44

@elanaa jo přesně tak se mi PL jeví taky… Navíc co koukám, tak opravdu všichni používají defacto více, všechny systému pro pohodlí AIO, pro lepší savost a pohodlí SIO a pro učůránky kalhotkovky a to měla jen PL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2904
10.4.15 22:45

Navíc jsem si SIO od PL házela do košíku s tím, že budu mít další svrchní a případně kompatibilní SIO s Bambolikem na střídání svrchních a vkládacích jader, ale pak jsem si všimla, že tam fakt velký rozdíl na 1 kus, základu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2904
10.4.15 22:47

A ještě k těm sucháčům x patentkům, to je asi věčný problém k řešení. Ale co jsem vypozorovala, tak na kalhotkovkách, je to tak napůl a docela i mě zaujali více patentky, ale na svrchních, už kvůli tomu nastavení a neperou se tak často, tak sucháče, navíc asi u malých miminek je to hooodně rozhodující, to „utažení“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31420
10.4.15 22:47

@Miňulka buď vklidu a růžovou si užívej, ona se časem přejí, mluvím z vlastní zkušenosti. Fakt se to okouká, já první půlrok nedala na malou nic jinýho než růžovou (v různých odstínech samozřejmě, z jiných barev max. bílou nebo fialovou), ale postupně jsem to fakt rozšířila a tuhle jsem ze všech Katyvek, které na Ekoplenách byly, koupila tu bleděmodrou „zvonkovou“ velurku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31420
10.4.15 22:53

@Miňulka přesně tak, krom AIO měla PL vlastně vše a pokud to sedlo proporcionálně, tak opravdu v dobré kvalitě, dala se z toho sestavit naprosto plnohodnotná výbava. Ale ty ceny nehorázný, kor v poslední době. Navíc zdražila opravdu rychle a skokově a lidi to vnímají, do toho ty trucy třeba na FB skupině (ignorace proseb o vyjádření třeba ke sraženému zboží atd.)…prostě plno lidem fakt vypadla z oka, i když zboží má vlastně pořád dobré (ale drahé).

SZ vs. patentky: takhle jak píšeš jsem to měla u malýho, kalhotkovky jsem měla patentkový a svrchňáky sucháčový. Ty kalhotkovky na patentky mají výhodu, že jsou o dost pružnější v oblasti bříška (pasu), takže sedí delší dobu. U malý jsem pak celkem se rozjela víc v sucháčích, ale to, co mi zůstalo (skoro vše klučičí jsem prodala, ale nějaký srdcovky jsem si nechala) tak vidím, že to fakt pěkně sedí a teď v TOPu budu kupovat 2 Anavy kalhotkovky-na patentky, protože je mám vyzkoušený. Majab i Katyv beru (teda brala jsem, koupi nových neplánuju) na sucháče, PL taky na sucháče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí