Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@elanaa teď jsem zjistila, že na veselychplenach řeším Bambolik základí SZ nebo patentky a oni jsou tam jen ilustrační obrázky a u všechny co se mi líbily jsou vlastně na patentky, tak to jsem si moc nepolepšila, chtěla jsem svrchní na SZ
Jinak růžovou si užívat hodlám, jen doufám, že jí nepřipravuji chlapečkovi, tomu bych koupila krásnou modrou a zelenou
No a z vlastní zkušenosti, pracuju v obchodě, vím, že servis a přístup k zákazníkovi dělá hodně a když ho rozdávám, tak ho chci jinde i přijímat, takže si myslím, že je to skutečně důvod proč si vybrat někoho jiného.
@Miňulka koukni na Ekopleny, Zuzka bývá dobře zásobená a celkem si hlídá, aby měla hodně věcí skladem. Bamboolik prodávají i UHanky, tak koukni ještě i tam, chodí se tam spíš pro jiné značky
, tak by mohly nějaký sucháčový zbýt.
edit: ano, jeslti jsi chtěla ty červené, tak ty Hanka na SZ ještě má a Zuzka taky: http://www.ekopleny.cz/…serkami.html.
Teda s pristupem PL jste me trosku vydesily
. Na svrchnacich co mam se mi zacina vytrhavat jeden patent, tak jsem to chtela zkusit reklamovat a prikoupit zaroven jeste jedny, protoze mi proste sedi lip jak bambooliky (prijdou mi o chlup vetsi a takze na naseho velikana lepsi a lip se mi do nich schovavaji ruzne kalhotovky) a ted teda nevim ![]()
Ženy, co je to TOP? Nejaky veletrh?
Chtela jstm se taky zeptat, latkujete nekdo dvojcata? Ja zkousela pred sedmi lety latkovat, s obrovskym nadsenim poridila vybavu a nedala jsem to. Latkovani tu jeste nebylo tak rozdirene, nemela jsem tolik informaci a cekala, ze to bude stejne jsko s jednorazovkama, jen ze je vlastne budu prat. Maly se mi procuraval a byl citit moci, ted myslim, ze jsem ho, koucourka, neprebalovala moc casto.
Jake zvolit variaty plen, to tu u vas najdu, je tu spousta informaci, ale vrta mi hlavou…
Dekuju za vase nazory!
Plenky jsou fakt nadherny, musim si dat nejakou hranici a pak je zacnu „klikat“ ![]()
Zdravim, vsechy latkujici maminky. Jiz nakou dobu procitam diskuze o latkovych plenach, ale moudra z toho nejsem
co by jste doporucili pro novorozence? Libila sem mi novorozenecka sada od PL v podobe kalhotovek a 2 svrchnacku, ale trosku me odrazuji nazory na zhorseni pristipu od PL.Pak jsem premyslela o bamboolliku v novorozeneckem-tedy svrchnacky s vv plenami a ctverci. Suseni je planovano bez susicky.. Predem dekuji za kazdou radu i poznatky ![]()
@TerčaVarča
TOP je zkratka pro Týden Opravdových Plen, je to taková kampaň podporující látkové pleny, volí se plenka roku atd a mimo jiné se během ní dá se slevou pořídit plenková výbava. Bude koncem dubna.
Dvojčata nelátkuju, ale celkem si to dovedu představit, teda za předpokladu, že bych zvládla i to ostatní kolem dvojčat. Mého syna je (a vždy bylo) třeba mnohem náročnější nakrmit nebo obléknout, než přebalit. Myslím, že v dnešní době by se ti látkovalo určitě snáz, protože je širší sortiment, různé doplňky ulehčující přebalování, můžeš kontaktovat látkové poradkyně, jít na kurz látkování…
Syna jsem přebalovala cca 10-11×/24h ze začátku, postupně méněkrát, prala jsem co 3 dny, suším na šňůře, mám ve výbavě asi 50 bavlněných čtverců a 30 doma vyrobených froté vkládaček.
@elanaa To máš pravdu, já se tak namlsala, že mám plenkovou výbavu pořízenou v klučičím a jen 5ks holčičích
o oblečení ani nemluvím… ![]()
@czaky dík za rady, SZ napíšu. No a ty PULky ti ten novosklad překryly? Já mám ty minimimi a jsou úzké a u nožiček to kouká a hodně
Tak jestli nemám koupit už větší PUL, ale zas aby neprotékaly ![]()
@radka101 jj pulky mi novosklad v pohode prekryly. Jako muselo se to porovnat, postelovat, zastrkat ale slo to… Novorozenecky jsem mela jedny pul a jedny flisovy. Flisovy mu nebyly od zacatku, pulky dokud se mi vesel do novoskladu ![]()
@TerčaVarča ad flisovy separacky - hlava mi to nebere jak, kdyz na jednu stranu to ma tekutinu odpusovat (svrchnaky) a na druhou stranu propoustet (separacky), ale fakt to funguje
… I procuranou plinou je povrch separacky skoro suchy. Jinak v zacatku s obyc separackama a ctvercema jsem mivala prumerne 14 plen denne, ted s bambusovou modernou a flisem tak 6-9 podle toho kolikrat kaka ![]()
@Hoa Mai píše:
@Daniela Bamboolik Ještě asi hloupý dotaz, ale v rámci TOP dává Bamboolik slevu jen na plenkový sortiment, ne na bambusové oblečení, že? Možná budu kupovat synovi nějaké trička na léto, tak kdyby na to náhodou byla taky sleva, tak abych to neprošvihla…
Jak už padlo v diskuzi, vloni byla sleva i na oblečení ale nevím co se chystá letos. I my látkové poradkyně se to dozvídáme těsně před. Vím, že byla ještě speciální sleva na Den tapírů (26.4.), která se vztahovala na oblečení.
@Miňulka píše:
@elanaa teď jsem zjistila, že na veselychplenach řeším Bambolik základí SZ nebo patentky a oni jsou tam jen ilustrační obrázky a u všechny co se mi líbily jsou vlastně na patentky, tak to jsem si moc nepolepšila, chtěla jsem svrchní na SZJinak růžovou si užívat hodlám, jen doufám, že jí nepřipravuji chlapečkovi, tomu bych koupila krásnou modrou a zelenou
No a z vlastní zkušenosti, pracuju v obchodě, vím, že servis a přístup k zákazníkovi dělá hodně a když ho rozdávám, tak ho chci jinde i přijímat, takže si myslím, že je to skutečně důvod proč si vybrat někoho jiného.
Chtěla jsi tedy koupit základní plenu na SZ, předpokládám kvůli výhodnější ceně - tedy i se savým jádrem. Ne jen svrchní kalhotky. Ty základní pleny na patentky jsou asi jen doprodej (Bamboolik je přestal jako samostatný produkt prodávat na začátku roku). Jinak samostatné svrchní kalhotky na suchý zip nejsou většinou problém sehnat. Dále jsou tam pak zvýhodněné sady, které jsou na samotné vyzkoušení produktů lepší než jen jedna základní plena.
@czaky píše:
Teda s pristupem PL jste me trosku vydesily. Na svrchnacich co mam se mi zacina vytrhavat jeden patent, tak jsem to chtela zkusit reklamovat a prikoupit zaroven jeste jedny, protoze mi proste sedi lip jak bambooliky (prijdou mi o chlup vetsi a takze na naseho velikana lepsi a lip se mi do nich schovavaji ruzne kalhotovky) a ted teda nevim
Pokud se vytrváhá patent tak bych s reklamací neváhavala. Ono čím déle se to odsouvá tím pak je horší to vůbec vyreklamovat. (Bohužel jsem takto proakučovala možnost reklamací u jiného než plenkového zboží)
@TerčaVarča píše: Ženy, co je to TOP? Nejaky veletrh?
Chtela jstm se taky zeptat, latkujete nekdo dvojcata? Ja zkousela pred sedmi lety latkovat, s obrovskym nadsenim poridila vybavu a nedala jsem to. Latkovani tu jeste nebylo tak rozdirene, nemela jsem tolik informaci a cekala, ze to bude stejne jsko s jednorazovkama, jen ze je vlastne budu prat. Maly se mi procuraval a byl citit moci, ted myslim, ze jsem ho, koucourka, neprebalovala moc casto.Jake zvolit variaty plen, to tu u vas najdu, je tu spousta informaci, ale vrta mi hlavou…
- o kolik vice potrebuji na dvojcata a jestli jsem se nezblaznila-kolikrat za den fakt prebalite? (Mam susicku, na cesty dam jednorazovky)
- co stale nevim, vsude se pise, jak jsou plenky heboucke, mekkoucke na detsky zadecky a nakonec se tam na prdelku da nejaky papir…za me ty separacky nebyly moc heboucky, ja bych teda s papirem na zadku byt nechtela
- fleece - mam zupan z fleecu a kdyz se poradne neutru, to je tak neprijemny, vubec nesaje a studi to, u plen je neco jinak?
Dekuju za vase nazory!
Plenky jsou fakt nadherny, musim si dat nejakou hranici a pak je zacnu „klikat“
Vítám Tě mezi látkařky, k předchozí odpovědi dodám:
papírové separačky - ze stejného materiálu jako je papír jsou celulozove, ale není to jako když si dáš na zadek toaleťák - jsou tedy nepřírodnější ale také nejméně udrží zadeček v suchu. Já používala u prvního syna a jemu to tak nějak bylo jedno jestli má tyto nebo jiné. A
Flís - voda vteče dovnitř a pokud má kam tak se vsákne - na tom jsou založeny flísové separačky. Flísové svrchní naopak tu vodu udrží v tom savém materiálu. Bambusový flís je pak něco jiného - to je savý materiál. Je to trochu matoucí kvůli překladu názvů.
Já k látkování měla také jako hlavní důvod to, že nemám ráda moderní menstruační vložky.
Ideální je si vše osahat. Právě v rámci TOPu budou různé přednášky a prezentace. (tydenopravdovychplen.cz)
Pošlu ti kontakt na maminky látkující dvojčátka ať se můžeš zeptat přímo u zdroje.
Máte někdo plenky sketch? vím, že nejsou nic moc, ale pár jich mám a nechce se mi je vyhazovat. je na nich napsáno prát na 40, ale to je málo. neprala jste je některá na 60? co se s nimi stalo? ![]()
@Johanna86 píše:
Zdravim, vsechy latkujici maminky. Jiz nakou dobu procitam diskuze o latkovych plenach, ale moudra z toho nejsemco by jste doporucili pro novorozence? Libila sem mi novorozenecka sada od PL v podobe kalhotovek a 2 svrchnacku, ale trosku me odrazuji nazory na zhorseni pristipu od PL.Pak jsem premyslela o bamboolliku v novorozeneckem-tedy svrchnacky s vv plenami a ctverci. Suseni je planovano bez susicky.. Predem dekuji za kazdou radu i poznatky
Ahoj. Záleží na spoustě faktorů - každé mamince vyhovuje něco jiného. Záleží jak moc si chceš práci usnadnit, kolik chceš investovat. U prvního syna jsem měla dvouvelikostní kalhotkovky, u druhého jsem volila SIO systém + bezplenkovku. Nyní už bych šla klidně i do čtvercových a VV plen. Také doporučím nejlépe osahat. Odkud jsi?