Nové zaměstnání

690
5.3.13 09:21

Nové zaměstnání -

Ahoj, potřebovala bych radu na moje trápení ohledně zaměstnání. Abych vysvětlila situaci - bohužel nemám maturitu ani vyučení. V době skončení základky jsem sice nastoupila na učnák, ale zůstala jsem sama s mámou, která neuměla hospodařit, neuměla přemýšlet dopředu - když se jí něco líbilo ( barevná TV, stěna do obýváku ) tak to musela mít a nabrala si všechny možné půjčky a dopadlo to tak, až nám vypli i elektřinu a neměli jsme na jídlo ( rok 80 )Musela jsem přerušit učnák a urychleně začít vydělávat. ( v 17 letech )V roce 2005 jsem si udělala alespon rekv. kurz sociální služby a věnovala se terénní službě. O to nejde - ale už 10 let uklízím v základní škole, práce je to dobrá - za 3 hodky dobře placená. ALE - to je právě ted ten problém. Jsem celé dopoledne doma, trpím nespavostí, tudíž jsem vzhůru od 6 hod a do 14 hod tady čumím…sama v celém baráku, pak letím do školy, kde jsem také sama, přijedu večer, kdy už jsou všichni v " limbu " a jsem také sama. Už mi to poslední dobou leze na mozek - musím mezi lidi, cítit se užitečná. Proto jsem hledala ( a hledám ) práci např. na pokladně, mezi lidma. Ale včera jsem byla u kartářky a ta mi řekla, že v novém zaměstnání se mi sice neskutečně zlepší psychika, ale odnese to zdraví ( záda, vyhřezlé plotýnky, čím trpím roky )a uvědomila si, že vlastně při pohybu problémy nemám, jen nemůžu déle sedět a to je u práce pokladní problém. Nemáte typ, o jakou práci bych se ( v inzerátech ) mohla zajímat? Základní vzdělání, zmíněný kurz, praxe kdysi u pokladny. Napadla mně nějaká recepční v ubytovně, bez nutnosti jazyků. Našla jsem i vrátnici, ale plat 4 tisíce…to nemohu. Ale vím, že toto dlouho nezvládnu - psychicky. Ale jistota to je, ale ta pracovní doba mně ničí, chtěla bych něco na dopoledne a pak už mít klid. Nenapadá mně nic rozumného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35901
5.3.13 09:25

A co si dodelat vzdelani, aspon ucnak? Pak by jsi mela moznosti vic, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
5.3.13 09:28

A ta pokladní je jediná možnost? Já jsem teda skeptik, co se týká ezoteriky, nejspíš bych na kartářku nedala, ale pokud se tolik bojíš, že bude mít pravdu, zkus něco jiného.
Co hlídání dětí, pomoc v domácnosti, úklid???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
5.3.13 09:28

Mamka chodi uklizet kancelare, je mezi lidma, slusny penize a je spokojena.;-)
Ale urcite bych premyslela o dalkovem studiu nejaky skoly ;-)

• Citovat
  • Upravit
690
5.3.13 09:34

Učnák už je bohužel pasé, bude mi 50 :( na učení něčeho nového nemám už mozek. Uklid kanceláří bych brala, ale kde to sehnat. Ted musím už letět na službu do školy, jen jeden den v týdnu je služba ve vrátnici a ve školní jídelně, tak napíši večer. Díky, ale cítím, že tohle už nějak nezvládám - ne úklid jako takový, ale tu samotu. Jeden den v týdnu mezi lidmi je málo. Připojím se večer, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
5.3.13 09:36

Kolik je ti teda let? Co kdybys zkusila dodělat si školu? Jinak práci na dopoledne by uvítala spousta lidí i s jiným vzděláním, ale to je spíš utopie než naše realita…
A ač na věci mezi nebem a zemí věřím, tak tu tvou kartářku bych tak moc do slova nebrala… pokud bys ty čtyři hodiny dopoledne seděla u poklady (což celou dobu nejspíš sedět nebudeš a budeš doplňovat zboží a podobně), tak chybějící pohyb si můžeš vynahradit později… nebo si můžeš najít něco, co budeš dělat sama doma…
Ve tvém případě, pokud tě ta práce sociálního pracovníka bavila, bych si dodělala vzdělání tohoto směru a našla si pak práci na celý úvazek…

Edit:
Aha… už je ti skoro padesát… no a co jít zkusit třeba prodávat do jiných obchodů než do supermarketu za pokladnu? Tam člověk jen nesedí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
5.3.13 09:51

Teda a když máš rekval. pŕo práci v sociálních službách, tak co práce v domě pro seniory či podobném zařízení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
5.3.13 10:12

@lenulik Veku se neboj. Nedavno jsem doucovala pani, ktera si dodelavala po padesatce maturitu. Pokud bys nesehnala jinou praci nez ted mas, je skola idealni vypln volnych dopoledni. Kolem sebe mam hodne lidi, co si dodelavaji bud SS nebo VS pozdeji. Ted se tusim podavaji prihlasky, tak nevahej :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
5.3.13 10:13
@puntice píše:
Teda a když máš rekval. pŕo práci v sociálních službách, tak co práce v domě pro seniory či podobném zařízení?

V domově pro seniory si zničí záda úplně, je to tam samé zvedání a tahání. To by musela mít fakt štěstí na důchoďák.
Mě spíš napadla domácí péče. Tam nebude muset nikoho vláčet, aspoň teda ne 12hodin xkrát týdně. Většinou mívají různou pracovní dobu a budeš mezi lidmi, dělat jim společnost, starat se o ně, doprovázet na úřady, k doktorům, na nákupy atd. Myslím, že by tě to mohlo bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
5.3.13 10:16
@puntice píše:

Nebo se kouknout po ruznych inzetarech, kdy lidi shani pecovatele a spolecniky pro sve stare rodice, kteri se nedostali prave do domu s pecovatelskou sluzbou. Lide za tuto praci neplati malo. A ted si vzpominam, ze nase mamka kdysi pracovala pro nejakou charitu (mela to placene), ktera poskytovala podobne sluzby. Vim, ze mela na starost tusim tri nebo ctyri pani a ty behem tydne obchazela. Nakupy, povidani, drobne prace v domacnosti, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
5.3.13 10:21

@lenulik koukám, že jsi z Prahy. U nás v práci hledají dobrovolníky i osobní asistenty pro seniory jak pro naše zařízení, tak do domácností. Není to odborná práce, takže na to nemusíš mít žádné kurzy, stačí projít školením. Pokud se nepletu, tak ta osobní asistence je založená na tom, co jsem psala již v předchozím příspěvku, prostě dělat společníka a ještě za to dostaneš peníze. Sice to není majlant, ale dostaneš se mezi lidi. Kdyžtak mi napiš SZ, pošlu odkaz na jejich stránky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
5.3.13 10:21

@MBrno @Laaja Máte pravdu, holky, s tím zvedáním mi to nedošlo. Domácí péče je hodně žádaná v zahraničí, Německu a Rakousku, kde jsou i opravdu poměrně dobře finančně ohodnocené; tady se tato privátní služba rozjíždí pomaličku… Takže možná pohledat tady (tuším, že domov Sue Rider hledal pečovatelky, společnice pro seniory), nebo pokud tě nic nedrží v ČR, zkusit se podívat na české agentury, které tyto služby zprostředkovávají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
5.3.13 10:32
@puntice píše:
@MBrno @Laaja Máte pravdu, holky, s tím zvedáním mi to nedošlo. Domácí péče je hodně žádaná v zahraničí, Německu a Rakousku, kde jsou i opravdu poměrně dobře finančně ohodnocené; tady se tato privátní služba rozjíždí pomaličku… Takže možná pohledat tady (tuším, že domov Sue Rider hledal pečovatelky, společnice pro seniory), nebo pokud tě nic nedrží v ČR, zkusit se podívat na české agentury, které tyto služby zprostředkovávají.

Já právě v tom Sue Ryderu pracuji, pečovatele teď nehledají a ani bych to nedoporučovala. 12hodi denně na nohou, celý den jen zvedáš klienty, takže záda i nohy v háji. ALe je tam ta osobní asistence i dobrovolnictví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
5.3.13 10:37

@Laaja (omlouvám se za překlep :oops: byla jsem líná hledat správný název…) Tak to jsem nevěděla, je dobře, že tu je někdo informovaný. Já jsem právě chtěla v takovém zařízení pracovat, ale bez rekvalifikace to nešlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
5.3.13 10:52
@puntice píše:
@Laaja (omlouvám se za překlep :oops: byla jsem líná hledat správný název…) Tak to jsem nevěděla, je dobře, že tu je někdo informovaný. Já jsem právě chtěla v takovém zařízení pracovat, ale bez rekvalifikace to nešlo :nevim:

nevím jak teď, ale dřív se dal udělat ten sanitářský kurz nebo pečovatelský při práci s tím, že to zaměstnavatel zaplatil a ty ses oplátkou zavázala, že tam nějaký čas zůstaneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat