Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Alpaka píše:lleennttiillkkaa píše:
O téhle informaci jsem neslyšela. Já dávám malýmu teda jen to povinné očkování, zatím nic navíc nemá, možná dostane klíšťovku.
Nicméně si myslím, že pokud se rodiče rozhodnout dítě neočkovat je to jen a jen jejich rozhodnutí a pokud se dítěti přihodí nějaká nemoc, musí s tím žít oni.
Přece mě nikdo nebude říkat, jestli musím nebo nemusím očkovat svoje dítě…Popravdě, tím si nejsem tak jistá. V mém případě - dítě je očkované, takže je mooi fuk, jestli ostatní očkované jsou nebo ne. Ale pokud bych měla dítě, s poruchou imunity, které očkování mít nemůže nebo je neúčinné, tak by mi sakra vadilo, že jiní neočkují a mé dítě je nákazou od neočkovaných ohroženo.
Mě by třeba zajímalo, zda neočkovaní hřeší na to, že díky očkování je výskyt nemocí nízký (vím. že jsou tací, kteří to popřou), a je tedy pro jejich dítě menší riziko neočkovat, než vystavit nežádoucím účinkům vakcíny. Nebo zda by neočkovali ani v případě, kdy by byl výskyt těchto nemocí častý a riziko nemoci vysoké(černý kašel, záškrt…)
stejně tak jsem ráda, že jsou díky povinnému očkování vymýceny pravé neštovice a už děti očkovat nemusíme.
Pokud maminka nemůže očkovat své dítě z důvodu nedostatečné imunity má právo po mně chtít, abych vystavila případným nežádoucím následkům vakcinace své dítě?Zdraví za zdraví? Omlouvám se, ale nejsem ochotna to podstoupit.
Markéto jen dotaz, ty jsi byla v televizi? Já mám dojem, že jsem tě tam zahlídla, mám pravdu ![]()
Alpaka píše:
Mě by třeba zajímalo, zda neočkovaní hřeší na to, že díky očkování je výskyt nemocí nízký (vím. že jsou tací, kteří to popřou), a je tedy pro jejich dítě menší riziko neočkovat, než vystavit nežádoucím účinkům vakcíny. Nebo zda by neočkovali ani v případě, kdy by byl výskyt těchto nemocí častý a riziko nemoci vysoké(černý kašel, záškrt…)
To dost záleží na tom, o jakou nemoc by se jednalo. Výskyt příušnic, zarděnek, černého kašle, spalniček by mne nijak neznepokojil. A neočkovala bych.
Epidemie třeba záškrtu by mne rouzhodně v klidu nenechala, jde o to, jak moc reálné je, že se tu objeví. To, že tu již léta není je samozřejmě jeden z důvodů, proč bych ho neočkovala.
Takže je to nemoc od nemoce.
Markét já včera hrdě hlásila doma tu znám
![]()
Já nesouhlasím s tím aby bylo neočkování pokutováno.Přijde mi to jak postavený na hlavu.Místo aby byli rádi že ušetří ![]()
Markéta M píše:Alpaka píše:Pokud maminka nemůže očkovat své dítě z důvodu nedostatečné imunity má právo po mně chtít, abych vystavila případným nežádoucím následkům vakcinace své dítě?Zdraví za zdraví? Omlouvám se, ale nejsem ochotna to podstoupit.lleennttiillkkaa píše:
O téhle informaci jsem neslyšela. Já dávám malýmu teda jen to povinné očkování, zatím nic navíc nemá, možná dostane klíšťovku.
Nicméně si myslím, že pokud se rodiče rozhodnout dítě neočkovat je to jen a jen jejich rozhodnutí a pokud se dítěti přihodí nějaká nemoc, musí s tím žít oni.
Přece mě nikdo nebude říkat, jestli musím nebo nemusím očkovat svoje dítě…Popravdě, tím si nejsem tak jistá. V mém případě - dítě je očkované, takže je mooi fuk, jestli ostatní očkované jsou nebo ne. Ale pokud bych měla dítě, s poruchou imunity, které očkování mít nemůže nebo je neúčinné, tak by mi sakra vadilo, že jiní neočkují a mé dítě je nákazou od neočkovaných ohroženo.
stejně tak jsem ráda, že jsou díky povinnému očkování vymýceny pravé neštovice a už děti očkovat nemusíme.
Markéto, ale ty bys zřejmě neočkovala, ani kdyby se černý kašel chytal na ulici běžně. mě jde spíš o ty maminky, které využívají nízkého výskytu onemocnění na úkor jiných.
Kamča.dalmatinka píše:
Markét já včera hrdě hlásila doma tu znám![]()
![]()
Já nesouhlasím s tím aby bylo neočkování pokutováno.Přijde mi to jak postavený na hlavu.Místo aby byli rádi že ušetří
Markéta M píše:Kamča.dalmatinka píše:
Markét já včera hrdě hlásila doma tu znám![]()
![]()
Já nesouhlasím s tím aby bylo neočkování pokutováno.Přijde mi to jak postavený na hlavu.Místo aby byli rádi že ušetříDíky. Já věřím a doufám, že stejného svobodomyslného názoru bude více rodičů. A to i přes to, že očkují. Jako ty.
Já věřím tomu že jim to neprojde a že to nebude pokutováno.
.Kdyby si dělala nějakou petici tak ti jí klidně podepíšu ![]()
Lowel jojo je to naše mediální hvězda
![]()
kuchyňku tedy dvířka máme stejnou
, ale jo tak řekla to docela dobře jen nemůžu souhlasit s tím, že když je to zadarmo tak lidi vezmou, já přece jen jak potřebujeme občas nějaké to očko navíc, tak spíš koukám zda je do dané země nutné, pokud ano koupím, pokud ne,a nejsme v oblasti kde ta nemoc zrovna řádí tak nedám. Ale asi smýšlím jinak, než jiné mámy, které očkují i to co vlastně nepotřebují. jinak očkovat či neočkovat je mi srdečně jedno, jedno mi však není migrování národů a zatahování nemocí z jiných zemí. A v tom názor bohužel nezměním
Markéta M píše:
Epidemie třeba záškrtu by mne rouzhodně v klidu nenechala, jde o to, jak moc reálné je, že se tu objeví. To, že tu již léta není je samozřejmě jeden z důvodů, proč bych ho neočkovala.
Ale on tu léta není právě proto, že generace rodičů před námi očkovaly. Díky nim byly tyhle nemoce z populace vymýceny. Tohle mi připadá tak trochu jako parazitování na tom, že tisíce mamin před tebou podstoupily to riziko a očkovaly svoje děti, abys ty nemusela.
Obecně mi válka kolem (ne)očkování připadá dost o jakési „solidaritě“. Je to trochu jako s kouřením. Kuřáci taky říkají, co je komu do toho, že kouřím, vždyť je to moje věc a moje svaté právo. Ale není, ne úplně, pokud to má vliv i na okolí. A neočkování ten vliv určitě má.
No já teda myslím,že očkovat kde co,pokud to není nutné je špatně a neočkovat nic je taky špatně.Volím zlatou cestu a dám základní očkování stím jak už jsem tady psala příště bych,ale chtěla vynechat očkování MMR,tak doufám,že jim to neprojde a nikdo nic platit nebude. ![]()
Souhlasím s Lowel,že je sem neustálý příliv neočkovaných cizinců tudíž je úplné neočkování docela risk,a vymýcené nemoce se zas můžou vrátit!!!!!
Kamča.dalmatinka píše:
Já věřím tomu že jim to neprojde a že to nebude pokutováno..Kdyby si dělala nějakou petici tak ti jí klidně podepíšu
Petice tady
Bersaba píše:Markéta M píše:Ale on tu léta není právě proto, že generace rodičů před námi očkovaly. Díky nim byly tyhle nemoce z populace vymýceny. Tohle mi připadá tak trochu jako parazitování na tom, že tisíce mamin před tebou podstoupily to riziko a očkovaly svoje děti, abys ty nemusela.
Obecně mi válka kolem (ne)očkování připadá dost o jakési „solidaritě“. Je to trochu jako s kouřením. Kuřáci taky říkají, co je komu do toho, že kouřím, vždyť je to moje věc a moje svaté právo. Ale není, ne úplně, pokud to má vliv i na okolí. A neočkování ten vliv určitě má.
1. Jak víš, že tu ty nemoci nejsou díky neočkování našich generací? Existují jasné grafy, které ukazují na to, že úmrtnost klesla již před zavedením očkování u některých nemocí i o 95%.
2. I kdyby nakrásně tady ty nemoci nebyly kvůli očkování našich předchozích generací, tak se kvůli solidaritě budeme očkovat dalších tisíc let?Jsem parazit proto, že už nechci, když tu ta nemoc není? Mně to nepřijde jako parazitování. Mně to přijde jako zdravý rozum.
3. Přesně tak. Je to jako s kouřením. Problém je v tom, že ti, co vymáhají očkování od lidí, kteří jej nechtějí, jsou ti kuřáci, kteří kouří a je jim jedno, že to ti druzí mají dýchat.
Očkujte! Kdo chcete očkujte na co chcete!!!! A kdo nechce ať neočkuje. Co je na tom nesolidárního?
jejda a už jsme zase u toho, Markéto respektuj i jiný názor druhého o tom je tolerance. ![]()
Bersaba píše:Markéta M píše:Ale on tu léta není právě proto, že generace rodičů před námi očkovaly. Díky nim byly tyhle nemoce z populace vymýceny. Tohle mi připadá tak trochu jako parazitování na tom, že tisíce mamin před tebou podstoupily to riziko a očkovaly svoje děti, abys ty nemusela.
Krásně napsané,naprosto souhlasím. ![]()