Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, malej měl reakci na TBC, píchali mu uzlinu u klíční kosti dokonce dvakrát. I z místa vpichu mu vymačkali hnis
To bylo někdy v jeho necelých třech měsících. Pak dobrý, jizvička se hojila, dostal se zpožděním další očkování, tak jsme mysleli, že vše ok. Jenže už týden pozoruju (Márovi je 7,5měsíce), že se mu ta jizva na uzlině nějak zvětšuje, prosvítá cosi žlutého, asi zase hnis, má tam zase bouličku… Doktorka mi řekla, ať se zase objednáme na to plicní (kde mu to píchali…). Ach jo… Je to normální, že se to takhle vrátilo? ![]()
je to možné, způsobuje to jedna ze složek hexy.
Takže zahojit ramínko, do tý doby neočkovat. A dál bych doporučila už nedávat hexu, ale ta očkování rozložit na jednotlivé složky(infanrix hib - záškrt, tetanus, dávivý kašel a hemofilus, imovax polio - obrna, energix - žloutenka)
Pokud nato pedra nebude chtít slyšet, zavolala bych si do očkovacího centra a domluvila se tam
Gabinka1 píše:
je to možné, způsobuje to jedna ze složek hexy.Takže zahojit ramínko, do tý doby neočkovat. A dál bych doporučila už nedávat hexu, ale ta očkování rozložit na jednotlivé složky(infanrix hib - záškrt, tetanus, dávivý kašel a hemofilus, imovax polio - obrna, energix - žloutenka)
Pokud nato pedra nebude chtít slyšet, zavolala bych si do očkovacího centra a domluvila se tam
Gabinko, děkuju. Mareček už má 3×Hexu, 3×Prevenar 13 a 2×Rotarix. Ta opětovná reakce nastala až po všech očkováních… Další Hexa je až v roku, viď? Myslíš rozložit preventivně pak tu čtvrtou Hexu? Mudru máme moc milou, pečlivou, věřím jí, je i svolná k dialogu, naštěstí…
tak další je n a18m…no když to vidim, to nevim, jak bych postupovala
Já to stopla po druhé hexe, na kterou jsem se nechala ukecat, že dobrý (měla „jen“ modřinku na vpichu). Po druhé dávce to začalo hnisat, hojilo se několik měsíců…odkládala jsem kvůli tomu 3. dávku, pak kvůli nemoci a dr začala hrozit, tak jsem volala do centra, jak postupovat a tam to ošéfovali.
Ale měla „jen“ hexy, Prevenar neměla (resp. až te´d ve víc jak 2,5letech, měsíc na to se doočkovala obrna) a teprv nás čeká zbytek
Tak do další snad bude OK…ale teda už bych nedávala žádný očko navíc a vyčkala, až dokončíte jedno
Ale když o tom přemýšlím, stejně bych asi zavolala na dotaz do toho centra, jak postupovat, co dál (dr může být sebelepší, ale tomu centru bych přes očko věřila víc)
Gabinka1 píše:Ale když o tom přemýšlím, stejně bych asi zavolala na dotaz do toho centra, jak postupovat, co dál (dr může být sebelepší, ale tomu centru bych přes očko věřila víc)
A nemáš Gábi prosím nějaký kontakt?
http://www.fnmotol.cz/link-ambulance?…
položka ambulance očkování
Gabinka1 píše:
http://www.fnmotol.cz/link-ambulance?…položka ambulance očkování
Zlatá, díky moc!