Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Měla jsem to tak taky. Pokud přibývá na váze a má pocurany pleny, tak to neřeš.
Rozhodne bych mu nedavala z lahve. Proste mu to tak stačí. Je divny, ze to takhle doktorka řekla, když ani neví, zda přibral.
Moje by řekla přijďte, zvazime a uvidíme co dal.
Osm počůraných plen je v pořádku. Syn měl tak šest plen denně, na kojení jsem ho nebudila, přihlásil se vždycky sám. Náš malý zase pil hodně dlouho. Všechno je v pořádku, neboj. ![]()
@Addka1 pristup tve doktorky mi prijde zvlastni. Nedomluvi si s tebou navstevu, ale miminko, ktere jeste nevidela, nevazila, hodnoti po telefonu a jeste poradi flasku. Asi bych jeste zauvazovala, jestli k takove doktorce chci chodit.
Jinak me to prijde celkem normalni za predpokladu, ze dite pribyva. Muj prvni syn byl na prsu 20-30 minut, ten druhy mel svych 8 minut, pozdeji i mene, presto pribyval ze zacatku vyrazne lepe. Treti dite taky nebylo na prsu nikdy dele nez 10 minut a pribyvala vzdycky v norme. Zkus nabizet kojeni casteji nez co 3 hodiny, koj z obou prsu pri kazdem kojeni, pokud si miminko da a nestresuj. Co nejdriv si domluv osobni navstevu bud doktorky u vas nebo jdete vy k ni do ordinace, ale s timhle pristupem ja osobne bych volila jinou.
Koj podle potřeb miminka, ono se to za par dní může změnit a budeš řešit že kojis hodinu, mala mela prvních par dni lekhou zloutenku a spala jak miminko, pak pul roků nespala skoro vůbec
. Přístup dr je zvláštní, měla by si vas vzít nejdřív do péče, nez blbe radit po telefonu. Jinak kojeni a tabulky nejdou moc dokupy, tak se nedes az ti bude doktorka strašit pribiranim a nutit láhev, jednou přibere mene, jednou vice ![]()
Muj syn mel rekord pet minut. Vetsinou odpadl po trech max ctyrech minutach. Rikal si tedy casteji, ale pres pet minut se nikdy nedostal. A byl vzdy spokojene miminko, ani na koliky netrpel.