Novorozenec a kojení max 10 minut

1850
28.1.19 12:16

Bože co je to za radu dát mu mléko v lahvi..takhle mi odstavili syna v porodnici, sice se narodil trochu předčasně(2kg) ale měli potřebu ho rychle vykrmit tak mu narvali flašku, kdo by se obtěžoval se stříkačkou že, a k prsu už se nikdy pořádně nepřisál..s tím kojením asi neporadím, ale vím že lahev takhle na začátku je cesta ke konci kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5314
28.1.19 12:17

Je to uplně normální, děláš to správně - nech to na miminku, délku i intervaly v jakých se kojí :) Důležité je, aby dostatečně čůral (což jak píšeš je ok) a aby přibíral na váze - což zjistíte na kontrole u lékařky. I kdyby se ukázalo, že nepřibírá, tak řešením není dávat lahev, ale pozvat si laktační poradkyni, aby poradila se správnou technikou kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
28.1.19 12:19

Ridila bych se tim, zda je spokojeny, pribira, pociranymi plenkami.

Slysis jak pije?

Moje obe deti se uz v porodnici stihly nakojit za par minut. 5-10 bez problemu. Mlika jsem mela spousty, bylo slyset jak to do nich pada. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
672
28.1.19 12:21

Prosím tě, hlavně ho nebuď a nech ho spát. Až bude mít hlad, tak se přihlásí sám. Myslím si, že 6 počůraných plen za den stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
28.1.19 12:21

Já bych to neřešila, jsou miminka která pijí 5 minut a jiná zase půl hodiny. Pokud je prcek spokojený, tak bych to nechala v jeho režii a popř. přes den bych ho po těch 3 hodinách budila, pokud by se nehlasil sám. 8 plinek je úplně normální počet a hlavně bych s žádnou flaškou neexperimentovala. Uvidíte v poradně jak budou prcka vážit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
28.1.19 12:23

Malá takhle pije normálně a vše je v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
28.1.19 12:23
@Alyss1 píše:
Ridila bych se tim, zda je spokojeny, pribira, pociranymi plenkami.

Slysis jak pije?

Moje obe deti se uz v porodnici stihly nakojit za par minut. 5-10 bez problemu. Mlika jsem mela spousty, bylo slyset jak to do nich pada. :think:

Joo úplně hlta, jde slyšet jak polyká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61113
28.1.19 12:24

Muj první se kojil tak 20minut,dost otrava :mrgreen:
Druhymu stačilo taky těch 5-10minut a pribiral krasne, zadny problem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
28.1.19 12:24

Co to mate za doktorku? Je spokojeny, cura hodne… porid si vahu, at mas prehled kolik vypije a at jsi v klidu :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61113
28.1.19 12:30

A taky nechapu, ze ho doktorka jeste nevidela?
Kolik mu je? To si vas hned nepozvala? U prvniho k nam prijela snad dalsi den a asi za tyden si nas pozvala na vážení, u druhyho jsme hned sli my k ni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18678
28.1.19 12:31

Můj pil úplně stejne. Mezi 2 a 3 dnem v porodnici měl ráno na vizite o 100g víc :lol: přírůstky měl cca půl kila za týden, počkala bych na vážení. Pokud pije a evidentně mu to stačí, tak bych to neřešila. Kdyz pil malej 10 min, tak už jsem se divila, že má fakt velikanskej hlad. V noci vydržel i 5 hodin bez mlíka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
28.1.19 12:33

Pokud jsi nejsi jista, tak zkus prevazit pred a po kojeni u doktorky. V porodnici jsi nevazila?

Ja to tedy mela tak ze mliko z prsu strikalo pod tlakem. Malej pil az to zblunkalo. Po 5 minutach odpad a spal 4 hodiny jak mimino:)) a pribiral ostosest.

Pokud jsem odsavala, tak jsem odsala treba 20 ml a vic ne. A flasku vubec nechtel. Takze bych to nepovazovala za smerodatne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35848
28.1.19 12:34

A co je za problém? Buď ráda že na tobě nevysí hodinu

Příspěvek upraven 28.01.19 v 12:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
28.1.19 12:34
@a12 píše:
A taky nechapu, ze ho doktorka jeste nevidela?
Kolik mu je? To si vas hned nepozvala? U prvniho k nam prijela snad dalsi den a asi za tyden si nas pozvala na vážení, u druhyho jsme hned sli my k ni

Nas pustlili z porodnice v patek a hned v ten patek jsem ji to oznamovala a ona at ji zavolam dneska tak sem ji volala ale ona mi ani nerekla jestli mam prijit ja proste nic, pritom mi pred porodem rikala ze ona prijde k nám. Pry at ji znovu zitra zavolam… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
548
28.1.19 12:38

Měla jsem to tak taky. Pokud přibývá na váze a má pocurany pleny, tak to neřeš.
Rozhodne bych mu nedavala z lahve. Proste mu to tak stačí. Je divny, ze to takhle doktorka řekla, když ani neví, zda přibral.
Moje by řekla přijďte, zvazime a uvidíme co dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová