Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Bože co je to za radu dát mu mléko v lahvi..takhle mi odstavili syna v porodnici, sice se narodil trochu předčasně(2kg) ale měli potřebu ho rychle vykrmit tak mu narvali flašku, kdo by se obtěžoval se stříkačkou že, a k prsu už se nikdy pořádně nepřisál..s tím kojením asi neporadím, ale vím že lahev takhle na začátku je cesta ke konci kojení.
Je to uplně normální, děláš to správně - nech to na miminku, délku i intervaly v jakých se kojí
Důležité je, aby dostatečně čůral (což jak píšeš je ok) a aby přibíral na váze - což zjistíte na kontrole u lékařky. I kdyby se ukázalo, že nepřibírá, tak řešením není dávat lahev, ale pozvat si laktační poradkyni, aby poradila se správnou technikou kojení.
Ridila bych se tim, zda je spokojeny, pribira, pociranymi plenkami.
Slysis jak pije?
Moje obe deti se uz v porodnici stihly nakojit za par minut. 5-10 bez problemu. Mlika jsem mela spousty, bylo slyset jak to do nich pada. ![]()
Prosím tě, hlavně ho nebuď a nech ho spát. Až bude mít hlad, tak se přihlásí sám. Myslím si, že 6 počůraných plen za den stačí.
Já bych to neřešila, jsou miminka která pijí 5 minut a jiná zase půl hodiny. Pokud je prcek spokojený, tak bych to nechala v jeho režii a popř. přes den bych ho po těch 3 hodinách budila, pokud by se nehlasil sám. 8 plinek je úplně normální počet a hlavně bych s žádnou flaškou neexperimentovala. Uvidíte v poradně jak budou prcka vážit ![]()
@Alyss1 píše:
Ridila bych se tim, zda je spokojeny, pribira, pociranymi plenkami.Slysis jak pije?
Moje obe deti se uz v porodnici stihly nakojit za par minut. 5-10 bez problemu. Mlika jsem mela spousty, bylo slyset jak to do nich pada.
Joo úplně hlta, jde slyšet jak polyká.
Muj první se kojil tak 20minut,dost otrava ![]()
Druhymu stačilo taky těch 5-10minut a pribiral krasne, zadny problem..
Co to mate za doktorku? Je spokojeny, cura hodne… porid si vahu, at mas prehled kolik vypije a at jsi v klidu ![]()
A taky nechapu, ze ho doktorka jeste nevidela?
Kolik mu je? To si vas hned nepozvala? U prvniho k nam prijela snad dalsi den a asi za tyden si nas pozvala na vážení, u druhyho jsme hned sli my k ni
Můj pil úplně stejne. Mezi 2 a 3 dnem v porodnici měl ráno na vizite o 100g víc
přírůstky měl cca půl kila za týden, počkala bych na vážení. Pokud pije a evidentně mu to stačí, tak bych to neřešila. Kdyz pil malej 10 min, tak už jsem se divila, že má fakt velikanskej hlad. V noci vydržel i 5 hodin bez mlíka…
Pokud jsi nejsi jista, tak zkus prevazit pred a po kojeni u doktorky. V porodnici jsi nevazila?
Ja to tedy mela tak ze mliko z prsu strikalo pod tlakem. Malej pil az to zblunkalo. Po 5 minutach odpad a spal 4 hodiny jak mimino:)) a pribiral ostosest.
Pokud jsem odsavala, tak jsem odsala treba 20 ml a vic ne. A flasku vubec nechtel. Takze bych to nepovazovala za smerodatne.
A co je za problém? Buď ráda že na tobě nevysí hodinu
Příspěvek upraven 28.01.19 v 12:35
@a12 píše:
A taky nechapu, ze ho doktorka jeste nevidela?
Kolik mu je? To si vas hned nepozvala? U prvniho k nam prijela snad dalsi den a asi za tyden si nas pozvala na vážení, u druhyho jsme hned sli my k ni
Nas pustlili z porodnice v patek a hned v ten patek jsem ji to oznamovala a ona at ji zavolam dneska tak sem ji volala ale ona mi ani nerekla jestli mam prijit ja proste nic, pritom mi pred porodem rikala ze ona prijde k nám. Pry at ji znovu zitra zavolam… ![]()
Měla jsem to tak taky. Pokud přibývá na váze a má pocurany pleny, tak to neřeš.
Rozhodne bych mu nedavala z lahve. Proste mu to tak stačí. Je divny, ze to takhle doktorka řekla, když ani neví, zda přibral.
Moje by řekla přijďte, zvazime a uvidíme co dal.